Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 10.604 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 22°C

Asturië

Asturië is een groene, bergachtige regio in Noord-Spanje, bekend om zijn ruige kustlijn, Keltische invloeden en de cidercultuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Asturië

Genesteld tussen de ruige Cantabrische Zee en de imposante bergketens, is deze regio een verborgen parel waar de groene valleien en traditionele dorpen een ongeëvenaarde charme uitstralen. Bezoekers worden betoverd door de adembenemende kustlijn, bezaaid met afgelegen baaien en spectaculaire kliffen, terwijl het binnenland een schat aan natuurlijke parken en pre-Romeinse geschiedenis biedt. De lokale keuken, met zijn beroemde cider en hartige stoofschotels, nodigt uit tot culinaire verkenning. Dit gebied is een toevluchtsoord voor liefhebbers van outdooractiviteiten, cultuur en gastronomie, die allemaal samenkomen in een authentieke en ongerepte omgeving.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Playa del Silencio, gelegen in het westen van Asturië, staat bekend om zijn adembenemende kliffen en rustige wateren.

Het Museo de Bellas Artes de Asturias, gelegen in Oviedo, herbergt een uitgebreide collectie van Europese kunst van de middeleeuwen tot heden.

In 722 vond de Slag bij Covadonga plaats, waarbij de Asturische leider Pelayo de Moorse invallers versloeg, wat wordt beschouwd als het begin van de Reconquista.

Casa Marcial, bekend om zijn verfijnde Asturische keuken, is een van de populairste restaurants in Asturië, Spanje.

Fabada Asturiana is een rijk en hartig stoofpotje met witte bonen, chorizo, bloedworst (morcilla) en spek, typisch voor de regio Asturië.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Asturië, een regio in Noord-Spanje, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen en treinen die de belangrijkste steden en pittoreske dorpen verbinden. FEVE (Ferrocarriles de Vía Estrecha) biedt smalspoortreindiensten langs de kust en door het binnenland, terwijl ALSA de voornaamste busvervoerder is die zowel regionale als langeafstandsverbindingen verzorgt. De hoofdstad Oviedo, samen met grotere steden zoals Gijón en Avilés, zijn goed bereikbaar met deze diensten, die een essentiële rol spelen in de mobiliteit binnen de regio.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noordwesten van het Iberisch Schiereiland, grenst deze regio aan de Cantabrische Zee en is omgeven door weelderige groene landschappen en ruige bergketens. Bekend om zijn Keltische erfgoed en als de bakermat van de Reconquista, waar de christelijke herovering van het land op de Moren begon, biedt het gebied een rijke geschiedenis die teruggaat tot de pre-Romeinse tijd. De invloed van de mijnbouw en zware industrie heeft de economie gevormd, terwijl de natuurlijke schoonheid en culturele tradities toeristen blijven aantrekken.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de adembenemende Picos de Europa met een dag wandelen of kabelbaanrit voor spectaculaire uitzichten. Bezoek traditionele ciderhuizen om de lokale specialiteit te proeven en te leren over het productieproces. Verken charmante vissersdorpjes langs de kust en geniet van verse zeevruchten. Duik in de geschiedenis door pre-Romeinse monumenten te bezoeken, zoals de kerken van Oviedo. Tot slot, waag je aan kajakken of kanoën op de Sella-rivier, een populaire activiteit voor avonturiers en gezinnen.

Tip! Ontdek ruige kustlijnen, geniet van ciderproeverijen en verken pre-Romeinse monumenten in deze prachtige regio.