Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 20.947 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Baskenland

Baskenland, een autonome regio in Noord-Spanje, staat bekend om zijn unieke taal, rijke cultuur, robuuste keuken en levendige steden zoals Bilbao.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Steden & Dorpen

Ontdek alle steden en dorpen!

Regio

Over Baskenland

Genesteld tussen de groene heuvels en ruige kustlijn van het noorden, ligt een regio rijk aan unieke culturele tradities, een eigen taal en een wereldberoemde keuken. Bezoekers worden hier verwelkomd met open armen en kunnen genieten van de levendige festivals en de diepgewortelde liefde voor sport, met name het traditionele pelotaspeel. De kustplaatsen bieden prachtige stranden en uitstekende surfmogelijkheden, terwijl de binnenlanden doordrenkt zijn van historische charme, met oude kerken en middeleeuwse dorpjes. De gastronomie is een klasse apart, met pintxosbars die een scala aan heerlijke hapjes serveren en restaurants die bekend staan om hun innovatieve benadering van lokale ingrediënten. Dit is een bestemming waar traditie en moderniteit samensmelten, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

San Sebastián biedt het prachtige La Concha-strand, ideaal voor een dagtrip vanuit Baskenland.

Het Guggenheim Museum in Bilbao is een iconisch museum voor moderne en hedendaagse kunst, ontworpen door Frank Gehry.

In 1937, tijdens de Spaanse Burgeroorlog, werd de Baskische stad Guernica gebombardeerd door de Duitse Luftwaffe, een tragische gebeurtenis die Picasso inspireerde tot zijn beroemde schilderij Guernica.

Asador Etxebarri, bekend om zijn verfijnde grilltechnieken en lokale ingrediënten, is een van de meest geprezen restaurants in Baskenland.

Pintxos zijn een populair gerecht uit Baskenland, bestaande uit kleine hapjes geserveerd op stokbrood, vaak belegd met ingrediënten zoals vis, vlees en kaas.

Stedentrip

Stedentrip regio Baskenland

Bekijk alle deals
Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in het Baskenland is goed ontwikkeld en biedt diverse opties, waaronder bussen, treinen en trams. De Euskotren en Renfe opereren regionale treindiensten, terwijl Bilbao en Vitoria-Gasteiz beschikken over efficiënte tramnetwerken. Bilbao’s metro, bekend om zijn door Norman Foster ontworpen stations, is een belangrijke spil in het lokale vervoersnetwerk. Busdiensten, zoals Bizkaibus en Lurraldebus, verbinden stedelijke en landelijke gebieden, terwijl de Bilbobus en Tuvisa lokale stadsdiensten zijn in respectievelijk Bilbao en Vitoria-Gasteiz.

Locatie

Locatie

Genesteld in het noorden van het Iberisch Schiereiland, grenzend aan de Golf van Biskaje en omarmd door de Pyreneeën, ligt een regio rijk aan een unieke cultuur en taal die teruggaat tot voor de Romeinse tijd. Deze streek, bekend om zijn robuuste gastronomie en levendige tradities, is zowel industrieel als landelijk, met bruisende kuststeden en vredige bergdorpjes. Het gebied geniet van een autonomie die is geworteld in een diepgewortelde strijd voor het behoud van zijn erfgoed en identiteit, wat het een opvallend karakter geeft binnen het grotere nationale mozaïek.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de unieke culinaire scene door pintxos te proeven in bruisende tavernes, wandel langs de ruige kustlijn van de Golf van Biskaje, of verken de historische charme van oude steden met hun gotische kerken en moderne kunstmusea. Avonturiers kunnen zich wagen aan surfen op wereldberoemde golven, terwijl liefhebbers van het buitenleven genieten van de weelderige, groene heuvels en bergen tijdens een trektocht. Culturele festivals bieden een diepe duik in lokale tradities, met levendige muziek en dans die de rijke geschiedenis weerspiegelen.

Tip! Ontdek de unieke pintxos-cultuur, wandel langs ruige kustlijnen en bezoek het Guggenheim Museum in Bilbao.