Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 211,8 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 20°C

Bilbao

Bilbao, in Baskenland, staat bekend om het Guggenheim Museum, industriële geschiedenis, culinaire kunsten en een levendige, vernieuwde stedelijke cultuur.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Bilbao

Genesteld tussen groene heuvels en de kronkelende rivier Nervión, ligt een stad die bekend staat om haar bruisende mix van industrie, cultuur en architectuur. Het is de thuisbasis van het wereldberoemde Guggenheim Museum, een icoon van moderne kunst en een architectonisch wonder van titanium, glas en kalksteen. De oude stadskern, met zijn sfeervolle straatjes en levendige pintxos-bars, biedt een authentieke gastronomische ervaring waar bezoekers kunnen genieten van lokale delicatessen. De stad is ook een paradijs voor liefhebbers van design en cultuur, met tal van galerieën, theaters en een rijke kalender van festivals en evenementen. De nabijgelegen kustlijn en stranden bieden een natuurlijke ontsnapping, terwijl de omringende bergen uitnodigen tot avontuurlijke activiteiten. Deze bestemming is een harmonieuze samensmelting van traditie en vooruitstrevendheid, waar de warmte van de inwoners even opvallend is als de indrukwekkende stedelijke landschappen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Bilbao is Playa de Ereaga, gelegen in Getxo, op ongeveer 20 minuten rijden van het stadscentrum.

Het Guggenheim Museum in Bilbao is een iconisch centrum voor moderne en hedendaagse kunst, ontworpen door Frank Gehry.

In 1997 werd het Guggenheim Museum in Bilbao geopend, ontworpen door Frank Gehry, en werd al snel een iconisch symbool van de stad en een katalysator voor verdere stedelijke vernieuwing.

Restaurant Azurmendi in Bilbao staat bekend om zijn Baskische gerechten en heeft meerdere Michelinsterren.

Een populair gerecht uit Bilbao is pintxos, kleine hapjes vergelijkbaar met tapas, vaak geserveerd op stokbrood en belegd met ingrediënten zoals vis, vlees en kaas.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Bilbao is efficiënt en divers, bestaande uit een metrostelsel, trams, bussen en treinen. De metro, bekend als Metro Bilbao, is de ruggengraat van het systeem met twee lijnen die de stad verbinden met omliggende gebieden. Trams bieden handige verbindingen in het stadscentrum, terwijl Bizkaibus en Bilbobus een uitgebreid netwerk van busroutes verzorgen. Voor langere afstanden buiten de stad zijn er de Euskotren-treinen. Samen zorgen deze opties voor een toegankelijke en gebruiksvriendelijke manier om de stad en de grotere regio te verkennen.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noorden van het Iberisch Schiereiland, aan de monding van de Nervión-rivier, ligt deze levendige havenstad tegen de groene heuvels van Baskenland. Bekend om zijn industriële verleden, heeft het zich getransformeerd tot een centrum van cultuur en architectuur, met het beroemde Guggenheim Museum als een schitterend voorbeeld van moderne kunst en design. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen, wat nog steeds te zien is in het oude stadscentrum met zijn smalle straatjes en traditionele tavernes.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek een wereldberoemde kunstcollectie in het Guggenheim Museum, een architectonisch meesterwerk. Wandel door de schilderachtige Casco Viejo, het historische hart vol charmante straatjes en boetiekjes. Proef de lokale gastronomie met pintxos, de verfijnde versie van tapas, in bruisende bars. Bewonder de panoramische uitzichten vanaf de Artxanda-berg, bereikbaar via een schilderachtige kabelbaan. Bezoek het Euskal Museoa om de Baskische cultuur en geschiedenis te verkennen, een essentiële ervaring voor cultuurliefhebbers.

Tip! Bezoek het Guggenheim Museum, proef pintxos in de oude stad, en wandel langs de Nervión rivier.