Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 60,89 km²
Toerisme Hoog
Klimaat 12°C tot 20°C

San Sebastian

San Sebastian, gelegen in Baskenland, staat bekend om zijn prachtige stranden, verfijnde keuken, waaronder pintxos, en het jaarlijkse filmfestival.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over San Sebastian

Genesteld aan de kust van de Golf van Biskaje, omarmd door groene heuvels en uitkijkend over een azuurblauwe zee, ligt deze charmante bestemming bekend om zijn verfijnde keuken en prachtige stranden. De oude stad, met zijn kronkelende straatjes, is een schatkamer van historische architectuur en bruisende pintxos-bars, waar de geuren van lokale delicatessen de lucht vullen. Bezoekers worden verleid door de elegante promenades en de witte zandstranden, die uitnodigen tot zonnebaden en surfen. Culturele evenementen, zoals het beroemde filmfestival, en de levendige festivals verrijken het culturele landschap. De combinatie van kosmopolitische flair en traditionele Baskische cultuur maakt deze plek tot een onweerstaanbare bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar gastronomie, ontspanning en cultuur.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het populaire strand Playa de la Concha ligt in het hart van San Sebastian en biedt een prachtige baai met fijn zand en kalme wateren.

Het San Telmo Museum in San Sebastian is een bastion van Baskische cultuur en geschiedenis, gehuisvest in een voormalig klooster.

In 1813 werd San Sebastián bijna volledig verwoest door brand na de belegering door Anglo-Portugese troepen tijdens de Napoleontische Oorlogen.

Arzak, een familiebedrijf en pionier in de Baskische keuken, staat bekend om zijn innovatieve gerechten die geworteld zijn in traditionele Spaanse smaken.

Pintxos zijn een populair gerecht in San Sebastián, bestaande uit kleine hapjes vaak geserveerd op een stukje brood, vergelijkbaar met tapas.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in San Sebastian, een schilderachtige kuststad in het Baskenland, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk van bussen, bekend als ‘D-Bus’. Deze bussen verbinden alle belangrijke wijken, bezienswaardigheden en nabijgelegen stranden. Voor langere afstanden of uitstapjes naar naburige steden biedt het treinnetwerk, waaronder de Euskotren en RENFE-diensten, gemakkelijke verbindingen. De stad is ook voorzien van een fietsdeelsysteem, genaamd dBizi, dat een milieuvriendelijke optie biedt voor korte ritten en toeristische verkenningen.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de noordelijke kustlijn, genesteld in de Baskische Autonome Gemeenschap, pronkt deze stad met haar schilderachtige stranden aan de Golf van Biskaje. Omarmd door groene heuvels en een rijke culinaire traditie, is deze plek een juweel van cultuur en gastronomie. Historisch gezien een belangrijke haven en een toevluchtsoord voor de koninklijke familie tijdens de zomermaanden, heeft het zich ontwikkeld tot een geliefde bestemming voor zowel internationale toeristen als liefhebbers van filmfestivals.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de culinaire scene door pintxos te proeven in de charmante oude stad, waar kleine hapjes op brood de lokale specialiteit zijn. Wandel langs de prachtige La Concha-baai en geniet van het uitzicht op het strand en de oceaan. Bezoek het Peine del Viento, een indrukwekkend sculptuurwerk aan de kust, voor een culturele ervaring. Trek de wandelschoenen aan en beklim de Monte Urgull voor een panoramisch uitzicht over de stad en de kustlijn. Sluit de dag af met een bezoek aan een van de vele ciderhuizen in de omgeving om de lokale sidra te proeven.

Tip! Geniet van pintxos in de oude stad, bezoek La Concha strand en bewonder het Kursaal gebouw.