Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 84,6 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 10°C tot 18°C

Ribadesella

Ribadesella, een pittoreske kustplaats in Asturië, staat bekend om zijn prehistorische grotten, jaarlijkse kano-race en prachtige zandstranden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Ribadesella

Genesteld aan de groene noordkust, waar de rivier de zee ontmoet, ligt een charmante kustplaats die bekend staat om zijn prehistorische grotten, verbluffende stranden en jaarlijkse kano-evenement. Deze bestemming is een paradijs voor liefhebbers van outdooractiviteiten, met mogelijkheden voor surfen, kajakken en wandelen langs de ruige kustlijn. De oude stadskern ademt geschiedenis met zijn kleurrijke vissershuisjes en smalle straatjes, terwijl de lokale keuken bezoekers verleidt met verse zeevruchten en traditionele gerechten. Elk jaar trekt het beroemde festival, waarbij de rivier tot leven komt met een regatta van kleurrijke boten, bezoekers van heinde en verre. Rustig maar levendig, deze plek biedt een perfecte mix van natuurlijke schoonheid en culturele rijkdom.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het Playa de Santa Marina, gelegen in Ribadesella, is een populair zandstrand dat bezoekers trekt met zijn prachtige uitzichten en voorzieningen.

Het Tito Bustillo Prehistorisch Kunstcentrum belicht de prehistorische grotkunst, een essentieel onderdeel van het culturele erfgoed van Ribadesella.

In 1908 werd in Ribadesella de ontdekking van de prehistorische grotten van Tito Bustillo bekend, met belangrijke paleolithische rotstekeningen en archeologische vondsten.

Sidrería La Guía staat bekend om zijn traditionele Asturische gerechten en lokale cider, een favoriet onder zowel locals als bezoekers.

Een populair gerecht uit Ribadesella is fabada asturiana, een stevige bonenstoofpot met chorizo, bloedworst en spek, typisch voor de regio Asturië.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Ribadesella, een pittoresk kustplaatsje in Asturië, is beperkt gezien de kleine omvang van de gemeente. Reizigers kunnen gebruikmaken van regionale busdiensten die verbindingen bieden met nabijgelegen steden en dorpen, evenals met grotere steden zoals Oviedo en Gijón. Tijdens de zomermaanden kan de frequentie van de bussen toenemen om toeristen te accommoderen. Voor lokale verplaatsingen vertrouwen inwoners en bezoekers vaak op wandelen of fietsen, gezien de compactheid van het stadje.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de noordkust van het Iberisch Schiereiland, aan de monding van de rivier de Sella, ligt een pittoresk kustplaatsje dat bekend staat om zijn prehistorische grotten, zoals Tito Bustillo, met indrukwekkende rotstekeningen. Dit charmante dorpje, ingebed in de groene regio van Asturië, is een harmonieuze mix van natuurlijke schoonheid en historische rijkdom, waar de jaarlijkse kano-afvaart van de rivier een sportieve traditie is. De oude stadskern, met zijn typische architectuur en smalle straatjes, weerspiegelt een rijk verleden dat teruggaat tot de Middeleeuwen, terwijl de omringende landschappen en kliffen een adembenemend uitzicht bieden op de Cantabrische Zee.

Activiteiten

Activiteiten

In dit charmante kustplaatsje kun je genieten van een kajaktocht over de rivier de Sella, waarbij je de prachtige natuurlijke omgeving in je opneemt. Avonturiers kunnen de prehistorische grotten van Tito Bustillo verkennen, bekend om hun oude rotstekeningen. Voor strandliefhebbers biedt het uitgestrekte zandstrand een perfecte plek voor zonnebaden en surfen. Wandelaars kunnen de kustpaden bewandelen, die adembenemende uitzichten bieden over de Cantabrische Zee. Ten slotte kunnen fijnproevers de lokale keuken proeven, met verse zeevruchten en traditionele Asturische gerechten als hoogtepunten.

Tip! Ontdek de prehistorische grotkunst, geniet van kajakken op de rivier en proef de lokale cider.