Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 186,65 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 18°C°C

Oviedo

Oviedo, de historische hoofdstad van Asturië, staat bekend om zijn middeleeuwse centrum, pre-Romaanse kerken en levendige culinaire scene.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Oviedo

Genesteld in het hart van Asturië, biedt deze charmante stad een rijke mix van geschiedenis en moderniteit. Bezoekers worden betoverd door de prachtige gotische kathedraal, de smalle geplaveide straatjes en de levendige pleinen. De stad is ook bekend om zijn uitstekende culinaire aanbod, met de beroemde cider die in lokale bars vloeit en de heerlijke Asturische kazen. Kunstliefhebbers kunnen genieten van de vele sculpturen die de straten sieren, terwijl de omliggende groene heuvels uitnodigen tot avontuurlijke wandelingen. Met een universiteit die bijdraagt aan de levendige sfeer, is deze bestemming een perfecte combinatie van culturele rijkdom en natuurlijke schoonheid.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Playa de San Lorenzo in Gijón ligt op ongeveer 30 minuten rijden van Oviedo en is een populaire keuze.

Het Archeologisch Museum van Asturië in Oviedo belicht de prehistorische en middeleeuwse geschiedenis van de regio.

In 812 werd de Kerk van San Julián de los Prados in Oviedo, een prachtig voorbeeld van pre-Romaanse Asturische architectuur, voltooid tijdens het bewind van koning Alfonso II.

Casa Fermín staat bekend als een van de populairste restaurants in Oviedo, Spanje, en serveert verfijnde Asturische gerechten.

Een populair gerecht uit Oviedo is fabada asturiana, een stevige bonenstoofpot met chorizo, bloedworst en spek.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Oviedo, de hoofdstad van de Spaanse regio Asturië, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen, beheerd door de TUA (Transportes Urbanos de Asturias). Deze bussen verbinden diverse wijken en nabijgelegen gemeenten, met frequente diensten naar belangrijke bestemmingen zoals universiteiten, ziekenhuizen en winkelgebieden. Hoewel Oviedo geen metro- of tramlijnen heeft, is het busnetwerk uitgebreid en efficiënt, en wordt het aangevuld met regionale treindiensten (FEVE en RENFE) voor langere afstanden.

Locatie

Locatie

Gelegen in het noorden van het Iberisch Schiereiland, is deze stad het administratieve en commerciële hart van de autonome gemeenschap waarvan het de hoofdstad is. Genesteld tussen bergachtige landschappen en op korte afstand van de kust van de Cantabrische Zee, combineert het een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd met een levendige hedendaagse cultuur. De oude stadskern weerspiegelt een verleden waarin het een belangrijk centrum was tijdens de vroege middeleeuwen, met pre-Romaanse kerken die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan en een universiteit die al eeuwenlang kennis verspreidt.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische charme door de gotische kathedraal te bezoeken, een architectonisch juweel met een indrukwekkende Heilige Kamer. Wandel door de oude straten en proef de lokale cider in traditionele sidrerías. Bewonder de pre-romaanse kerken van Santa María del Naranco en San Miguel de Lillo, gelegen op een schilderachtige heuvel met uitzicht op de stad. Bezoek het Archeologisch Museum van Asturië om een diepere duik in de regionale geschiedenis te nemen. Ontspan in het San Francisco Park, een groene oase perfect voor een rustige middag.

Tip! Ontdek de gotische kathedraal, proef de lokale cider en wandel door het historische Casco Antiguo.