Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte Covadonga is geen stad met duidelijk afgebakende grenzen zoals een stad of gemeente, maar eerder een klein gehucht en een belangrijke religieuze plaats in de gemeente Cangas de Onís, in Asturië, Spanje. Het staat vooral bekend om zijn basiliek, de Heilige Grot en het omliggende nationale park Picos de Europa. De exacte oppervlakte van Covadonga als gehucht is niet gespecificeerd, omdat het meer een plaats van belang is dan een administratieve eenheid met vastgestelde grenzen. Als je op zoek bent naar de oppervlakte van een specifiek deel van Covadonga, zoals het terrein van de basiliek of een ander deel van het heiligdom, dan zou die informatie van een specifieke bron moeten komen die deze details verstrekt.
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 8°C tot 15°C

Covadonga

Covadonga, gelegen in Asturië, staat bekend om zijn heilige grot, prachtige meren en als de wieg van de Reconquista.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Covadonga

Genesteld in de weelderige groene heuvels van het Picos de Europa National Park, ligt een betoverende plek waar geschiedenis en natuur samensmelten. Deze bestemming is een pelgrimsoord voor zowel gelovigen als natuurliefhebbers, bekend om zijn heilige grot en de prachtige basiliek met neoromaanse architectuur die majestueus boven een kristalhelder meer uittorent. Bezoekers worden aangetrokken door de serene schoonheid en de spirituele sfeer, waar legendes van wonderen en historische veldslagen deel uitmaken van het lokale erfgoed. De omringende bergen bieden een spectaculair decor voor wandelaars en avonturiers, terwijl de rustige wateren en de rustieke omgeving een perfecte ontsnapping bieden uit de drukte van het dagelijks leven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Covadonga is Playa de Ribadesella, gelegen aan de groene kust van Asturië.

Het Real Sitio de Covadonga herbergt een museum dat de geschiedenis en culturele betekenis van deze belangrijke Spaanse pelgrimsoord belicht.

In 722 vond de Slag bij Covadonga plaats, waarbij christelijke troepen onder leiding van Pelayo de Moren versloegen, wat het begin markeerde van de Reconquista.

Het populairste restaurant in Covadonga dat typisch Spaanse gerechten serveert, is waarschijnlijk El Casín, bekend om zijn traditionele Asturische keuken.

Een populair gerecht uit de regio van Covadonga is fabada asturiana, een stevige bonenstoofpot met chorizo, bloedworst en spek.

Reizen

Openbaar vervoer

Covadonga, gelegen in de regio Asturië in Noord-Spanje, is een klein dorpje dat vooral bekend staat om zijn religieuze heiligdom en de nabijgelegen Picos de Europa. Het openbaar vervoer naar Covadonga is beperkt, maar er zijn regionale busdiensten die bezoekers vanuit grotere steden zoals Oviedo en Cangas de Onís naar het dorp brengen. Deze bussen zijn vooral gericht op toeristen en bieden een handige manier om de heilige site en het omliggende natuurpark te bezoeken.

Locatie

Locatie

Genesteld in de groene heuvels van de Picos de Europa, in het noorden van het Iberisch schiereiland, ligt een plaats van grote historische betekenis. Deze locatie, bekend als de bakermat van de Reconquista, is waar een christelijke vorst in de 8e eeuw een belangrijke overwinning behaalde op de Moorse overheersers, een gebeurtenis die de herovering en vorming van een toekomstige natie inluidde. Het gebied staat ook bekend om zijn heilige grot en basiliek, die een pelgrimsoord vormen te midden van het adembenemende berglandschap.

Activiteiten

Activiteiten

Bezoekers kunnen zich vergapen aan de indrukwekkende basiliek en de heilige grot, waar pelgrims samenkomen. Wandelliefhebbers verkennen de groene paden van het omringende nationale park, met zijn adembenemende meren en berglandschappen. Kajakken op de glasheldere wateren biedt een uniek perspectief op de natuurlijke schoonheid. Voor een culturele touch is het lokale museum een schat aan informatie over de regionale geschiedenis. Tot slot biedt de lokale gastronomie, met heerlijke kazen en cider, een smakelijke afsluiting van een dag vol avontuur.

Tip! Bezoek het heilige heiligdom, bewonder de serene meren en verken de indrukwekkende grotkapel.