Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 88,02 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 23°C

Granada

Granada, in Zuid-Spanje, staat bekend om het Alhambra, Moorse geschiedenis, Sierra Nevada-gebergte en rijke culturele erfgoed.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Granada

Verscholen aan de voet van de majestueuze Sierra Nevada ligt een stad die een rijke geschiedenis ademt, waar Moorse paleizen en christelijke renaissance architectuur naadloos samenvloeien. Het is een plek waar je kunt dwalen door de smalle, kronkelende straatjes van de oude Moorse wijk, de geur van sinaasappelbloesem inademt en de klanken van flamenco kunt horen echoën tegen de eeuwenoude muren. Het hoogtepunt is een bezoek aan het wereldberoemde fort en paleizencomplex dat trots uitkijkt over de stad en een ongeëvenaard uitzicht biedt op de omliggende bergen. Hier kun je uren ronddwalen door de weelderige tuinen en gedetailleerde zalen die verhalen vertellen van sultans en koningen. De lokale keuken is een smeltkroes van culturen, waar tapas en traditionele gerechten een culinaire reis op zich zijn. Deze bestemming is een schatkist van cultureel erfgoed, een levendige getuige van een verleden waarin verschillende culturen samenkwamen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Granada is Playa Granada in Motril, ongeveer een uur rijden.

Het Alhambra, een prachtig Moors paleis en fort, herbergt ook een museum met islamitische kunst en artefacten, weerspiegelend de rijke geschiedenis van Andalusië.

In 1492 veroverden de Katholieke Koningen Ferdinand en Isabella Granada, waarmee een einde kwam aan de Moorse heerschappij in Spanje en de Reconquista voltooid werd.

Bodegas Castañeda staat bekend om zijn authentieke Spaanse tapas en traditionele gerechten, een favoriet onder zowel locals als toeristen in Granada.

Een populair gerecht uit Granada is piononos, zoete gebakjes met een basis van biscuitrol gevuld met room en bekroond met gekarameliseerde suiker.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Granada wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen, een lightrail-systeem genaamd de ‘Metropolitano de Granada’ (ook bekend als de Granada Metro), en taxi’s. De bussen bedienen diverse routes door de stad en de omliggende gebieden, terwijl de metrolijn een snelle verbinding biedt tussen het noorden en zuiden van de stad, inclusief haltes bij belangrijke locaties zoals de universiteit en het Alhambra. Het systeem is efficiënt, betaalbaar en wordt veel gebruikt door zowel lokale inwoners als toeristen.

Locatie

Locatie

Genesteld aan de voet van de Sierra Nevada, in het zuidelijke deel van het Iberisch Schiereiland, ligt een stad rijk aan Moorse geschiedenis. Deze stad, bekend om het Alhambra, een schitterend fort en paleiscomplex, was ooit het bloeiende hart van het Nasridenkoninkrijk. De invloeden van de islamitische architectuur zijn nog steeds zichtbaar in de kronkelende straatjes en de weelderige tuinen. Met een achtergrond van besneeuwde bergtoppen en een geschiedenis die teruggaat tot de 8e eeuw, is deze plek een smeltkroes van culturen en een getuige van de Reconquista, waarbij de katholieke monarchen de laatste Moorse bolwerken in de 15e eeuw heroverden.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de majestueuze Alhambra, een historisch paleis vol met prachtige tuinen en Moorse architectuur. Wandel door de schilderachtige wijk Albaicín, bekend om zijn smalle straatjes en witgekalkte huizen. Bezoek de kathedraal, een indrukwekkend voorbeeld van Spaanse Renaissance-architectuur. Geniet van een flamencoshow in een van de lokale grotten, waar de passievolle dans en muziek tot leven komen. Sluit de dag af met tapas in een van de vele bars, waar je kunt genieten van lokale delicatessen en de levendige sfeer.

Tip! Bezoek het Alhambra, wandel door de Albayzín en geniet van tapas in lokale bars.