Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 140 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 16°C tot 26°C

Sevilla

Sevilla, in Zuid-Spanje, staat bekend om zijn rijke Moorse erfgoed, flamenco, tapas en de levendige Feria de Abril.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Sevilla

In het hart van Andalusië ligt een stad die overloopt van culturele rijkdom, waar de geur van sinaasappelbloesem en de klanken van flamenco door de oude straten zweven. Deze bestemming is een smeltkroes van Moorse architectuur en levendige tapascultuur, waar de gotische pracht van de kathedraal met zijn iconische klokkentoren de skyline domineert. Bezoekers kunnen verdwalen in de kronkelende steegjes van de historische Joodse wijk, ontspannen in de schaduwrijke tuinen van het weelderige paleiscomplex, of de lokale keuken proeven in de bruisende bars en restaurants. Elk jaar wordt de stad ondergedompeld in de feestelijke sfeer van traditionele feesten die de lokale passie en gastvrijheid weerspiegelen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Sevilla is Matalascañas, ongeveer een uur rijden naar het zuidwesten.

Het Real Alcázar is een koninklijk paleis in Sevilla, beroemd om zijn prachtige Moorse architectuur en weelderige tuinen.

In 1519 vertrok Ferdinand Magellaan vanuit Sevilla voor de eerste zeilreis rond de wereld, een expeditie die de aarde als bolvormig bevestigde.

Bodega Santa Cruz Las Columnas staat bekend om zijn authentieke Andalusische tapas en levendige sfeer, een favoriet onder zowel locals als toeristen.

Een populair gerecht uit Sevilla is gazpacho, een koude soep gemaakt van tomaten, paprika’s, komkommers, knoflook, olijfolie, azijn en oud brood.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Sevilla, een bruisende stad in Zuid-Spanje, wordt gekenmerkt door een efficiënt netwerk dat bestaat uit bussen, trams, metro en fietsverhuur. De metro van Sevilla, met één lijn die belangrijke punten verbindt, is modern en schoon. De tramlijn, bekend als de MetroCentro, loopt door het stadscentrum en verbindt belangrijke locaties zoals de Plaza Nueva en het San Bernardo station. Stadsbussen bieden uitgebreide dekking en er zijn speciale toeristenbussen voor sightseeing. Voor een unieke ervaring kunnen bezoekers gebruikmaken van de Sevici fietsverhuurservice, die talrijke stations door de hele stad heeft.

Locatie

Locatie

Genesteld aan de oevers van de Guadalquivir in het zuidwesten van het Iberisch Schiereiland, ligt een stad doordrenkt van rijke Moorse geschiedenis, bekend om haar flamenco, gotische architectuur en de jaarlijkse Feria de Abril. Deze stad, ooit een belangrijk handelscentrum in de tijd van het Romeinse Rijk en later een bloeiende hoofdstad onder de Almohaden-dynastie, is nu het artistieke hart van Andalusië, waar de geur van sinaasappelbloesem en de klanken van de gitaar door de oude straten zweven.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de weelderige tuinen en gedetailleerde architectuur van het Alcázar, een koninklijk paleis dat een mix van Moorse en christelijke invloeden toont. Wandel door de schaduwrijke paden van het Maria Luisa Park, een groene oase perfect voor een ontspannen middag. Beklim de Giralda, de iconische klokkentoren, voor een adembenemend uitzicht over de stad. Verlies jezelf in de smalle straatjes van de oude Joodse wijk, Barrio Santa Cruz, vol charmante pleintjes en tapasbars. Sluit de dag af met een authentieke flamencoshow, waarbij de passievolle dans en muziek je meenemen in de lokale cultuur.

Tip! Ontdek de betoverende Alcázar, bewonder de gotische kathedraal en geniet van authentieke flamencoshows.