Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 1.254 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 26°C

Cordoba

Córdoba, een historische regio in Andalusië, staat bekend om zijn Moorse architectuur, waaronder de beroemde Mezquita en charmante bloemrijke patio’s.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Cordoba

Genesteld in het hart van Andalusië, deze stad is een levendige mix van Moorse geschiedenis en moderne Spaanse charme. Bezoekers worden betoverd door de prachtige Mezquita, een kathedraal-moskee bekend om haar eindeloze rijen van rode en witte bogen. De geplaveide straatjes van de Joodse wijk, vol met boetiekjes en traditionele tapasbars, nodigen uit tot eindeloos dwalen. Overal in de stad weerspiegelen bloemrijke patio’s en fonteinen de liefde voor schoonheid en ontspanning. Terwijl de Guadalquivir rivier zachtjes door de stad stroomt, bieden de Romeinse brug en de oude stadsmuren een venster naar een rijk en gelaagd verleden.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand vanuit Córdoba, Spanje, is ongeveer 140 kilometer verderop, in Málaga aan de Costa del Sol.

Het Museo Arqueológico de Córdoba toont Romeinse, Iberische en Moorse artefacten, weerspiegelend de rijke geschiedenis van de regio.

In de 10e eeuw was Córdoba, onder Moorse heerschappij, een van de grootste en meest ontwikkelde steden ter wereld, bekend om zijn bibliotheek en Grote Moskee.

Bodegas Campos staat bekend om zijn traditionele Andalusische gerechten en authentieke sfeer, een favoriet onder zowel locals als bezoekers.

Salmorejo, een koude tomatensoep verdikt met brood en verrijkt met knoflook, olijfolie en soms hardgekookte eieren en jamón (Spaanse ham), is populair in Córdoba.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Córdoba bestaat uit een netwerk van bussen die de stad en de omliggende gebieden bedienen. Er is ook een enkele tramlijn, de Metrotrén Córdoba, die een snelle verbinding biedt tussen verschillende punten in de stad. De bussen zijn frequent en betrouwbaar, en bieden een kosteneffectieve manier om de stad te verkennen, inclusief historische locaties zoals de Mezquita en de oude stad. Kaartjes kunnen aan boord worden gekocht of via een vooraf betaalde smartcard.

Locatie

Locatie

Gelegen in het zuiden van het Iberisch Schiereiland, aan de oevers van de rivier Guadalquivir, ligt deze historische stad, bekend om haar rijke Moorse erfgoed, waaronder de beroemde Mezquita, een kathedraal die ooit een moskee was. Deze stad was ooit de hoofdstad van een Romeinse provincie en later van het islamitische kalifaat in het middeleeuwse tijdperk, wat een culturele smeltkroes en een centrum van kennis en kunst heeft gecreëerd.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de adembenemende Mezquita, een uniek architectonisch wonder met een mix van islamitische en christelijke invloeden. Dwaal door de bloemrijke patio’s van de Alcázar de los Reyes Cristianos en geniet van de weelderige tuinen en fonteinen. Verken de historische Joodse wijk met zijn smalle straatjes en charmante winkeltjes. Bewonder de collectie van het Museo Arqueológico en duik in de rijke geschiedenis. Sluit je dag af met een wandeling over de Romeinse brug bij zonsondergang voor een onvergetelijk uitzicht op de stad.

Tip! Bezoek de Mezquita, wandel door de Joodse wijk, en ontdek de bloemrijke patio’s tijdens het festival.