Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 150,56 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 25°C

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife, een levendige havenstad, is de hoofdstad van Tenerife op de Canarische Eilanden, bekend om zijn carnaval en stranden.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Santa Cruz de Tenerife

Genesteld tussen het ruige Anaga-gebergte en de glinsterende Atlantische Oceaan, biedt deze levendige havenstad een mix van moderne attracties en historische charme. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de futuristische architectuur van het Auditorio de Tenerife, wandelen door de schaduwrijke straten van het oude stadscentrum, of ontspannen op de zonovergoten stranden. Met een bruisende markt, het Parque García Sanabria en tal van musea, is er voor elk wat wils. Het hele jaar door zorgt het aangename klimaat ervoor dat de stad een perfecte bestemming is voor zowel cultuurliefhebbers als zonaanbidders.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Playa de Las Teresitas is een populair strand dicht bij Santa Cruz de Tenerife, bekend om zijn gouden zand en kalme wateren.

Het Museo de la Naturaleza y el Hombre biedt inzicht in de natuurlijke geschiedenis en archeologie van de Canarische Eilanden.

In 1797 mislukte de Britse admiraal Horatio Nelson’s aanval op Santa Cruz de Tenerife, waarbij hij zijn rechterarm verloor.

El Coto de Antonio staat bekend om zijn authentieke Canarische gerechten en geniet populariteit in Santa Cruz de Tenerife.

Een populair gerecht uit Santa Cruz de Tenerife is papas arrugadas met mojo rojo of mojo verde, kleine aardappeltjes gekookt in zout water en geserveerd met pittige sauzen.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Santa Cruz de Tenerife, de hoofdstad van het Canarische eiland Tenerife, wordt gekenmerkt door een netwerk van bussen, bekend als ‘guaguas’, beheerd door TITSA. Deze bussen verbinden de stad met diverse bestemmingen over het hele eiland. Daarnaast is er een moderne tramlijn, de Tranvía de Tenerife, die Santa Cruz verbindt met de naburige stad La Laguna. De tram en bussen zijn geïntegreerd in een tariefsysteem dat reizen tussen verschillende vervoersmodaliteiten vergemakkelijkt.

Locatie

Locatie

Gelegen op de oostelijke punt van een schilderachtig Canarisch eiland, is deze havenstad de hoofdstad van de provincie en een belangrijk centrum sinds de late 15e eeuw. Omarmd door de Atlantische Oceaan en met de imposante Anaga-bergen op de achtergrond, combineert het een rijke koloniale geschiedenis met moderne energie. De stad is bekend om zijn levendige carnaval, een van de grootste ter wereld, en dient als een poort naar het eiland met zijn natuurlijke schoonheid en culturele schatten.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de levendige markt Mercado Nuestra Señora de África voor lokale lekkernijen en ambachten. Bezoek het indrukwekkende Auditorio de Tenerife voor culturele evenementen en een unieke architectuur. Wandel door het Parque García Sanabria, een groene oase vol kunstwerken en botanische schoonheid. Verken het Museo de la Naturaleza y el Hombre voor inzichten in de natuurlijke geschiedenis en de inheemse cultuur. Sluit de dag af met een ontspannen wandeling langs de kustpromenade, genietend van de zonsondergang en de levendige sfeer.

Tip! Ontdek het exotische Loro Parque, wandel langs de Playa de las Teresitas, geniet van lokale tapas.