Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 19,76 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 20°C

Guimar

Guimar is een vruchtbare vallei op Tenerife, bekend om zijn piramides, historische sites en wandelpaden, gelegen in de Canarische Eilanden, Spanje.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Guimar

Genesteld tussen het ruige berglandschap en de sprankelende Atlantische Oceaan ligt een charmante bestemming die bezoekers betovert met haar rijke historische erfgoed en natuurlijke schoonheid. Deze plek is een paradijs voor liefhebbers van archeologie, met haar mysterieuze piramides die herinneren aan oude beschavingen. De vruchtbare valleien en de kustlijn bieden een overvloed aan lokale producten en verse zeevruchten, wat de culinaire ervaringen verrijkt. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de talrijke paden die door de adembenemende landschappen slingeren. Het milde klimaat zorgt het hele jaar door voor een aangenaam verblijf, terwijl de authentieke festivals en culturele evenementen een diepe duik in de lokale tradities bieden. Deze bestemming is een unieke mix van natuur, cultuur en geschiedenis, ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een ontsnapping uit de drukte van het dagelijks leven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

In de buurt van Güímar op Tenerife, Spanje, is Playa del Puertito een populair strand voor een ontspannen dagje uit.

Het Museo y Parque Arqueológico Cueva Pintada, gelegen in Gáldar, biedt inzicht in de pre-Spaanse geschiedenis van de Canarische Eilanden.

In Guimar op Tenerife bevinden zich de mysterieuze Piramides van Güímar, zes trappiramides waarvan sommigen geloven dat ze door de Guanches zijn gebouwd voor de Spaanse verovering.

Het populairste restaurant in Guimar dat typisch Spaanse gerechten serveert, is mogelijk Casa de la Playa, bekend om zijn authentieke Canarische keuken en zeevruchten.

Een populair gerecht uit Güímar, Tenerife, is Papas arrugadas con mojo, kleine aardappeltjes gekookt in zout water en geserveerd met een pittige knoflooksaus.

Reizen

Openbaar vervoer

In Guimar, een stad op het Canarische eiland Tenerife, Spanje, wordt het openbaar vervoer voornamelijk verzorgd door bussen, bekend als ‘guaguas’, die worden geëxploiteerd door TITSA (Transportes Interurbanos de Tenerife). Deze busdiensten verbinden Guimar met andere steden en toeristische bestemmingen op het eiland, waaronder de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife en de zuidelijke resorts. De bussen staan bekend om hun frequentie en betaalbaarheid, en zijn een populaire keuze voor zowel de lokale bevolking als toeristen voor het verkennen van het eiland.

Locatie

Locatie

Gelegen op de oostkust van het Canarische eiland Tenerife, nestelt deze charmante gemeente zich tussen de azuurblauwe Atlantische Oceaan en de majestueuze Teide-vulkaan. Bekend om zijn unieke piramides, die een raadselachtige blik werpen op de pre-Spaanse geschiedenis van de regio, biedt het gebied een mix van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. De vruchtbare valleien en het zachte klimaat hebben door de eeuwen heen bewoners en bezoekers aangetrokken, terwijl de hedendaagse nederzetting een rustige uitstraling behoudt, geworteld in zijn agrarische tradities.

Activiteiten

Activiteiten

In deze charmante plaats kun je de mysterieuze piramides bezoeken, die een uniek archeologisch raadsel vormen. Liefhebbers van sterrenkunde kunnen hun hart ophalen in het lokale observatorium, waar de nachtelijke hemel tot leven komt. Voor een culturele ervaring is het etnografisch museum een must-see, waar je meer leert over de lokale gebruiken en geschiedenis. Natuurliefhebbers kunnen genieten van een wandeling door de weelderige ravijnen, terwijl avonturiers zich kunnen wagen aan paragliden, om de omgeving vanuit een adembenemend perspectief te bekijken.

Tip! Bezoek de piramides, ontdek de lokale wijnhuizen en geniet van wandelroutes met vulkanisch landschap.