Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 4,31 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 24°C

Santa Cruz de la Palma

Santa Cruz de la Palma is een schilderachtige havenstad op de Canarische Eilanden, bekend om zijn historische architectuur, zeepromenade en vulkanische landschappen.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Santa Cruz de la Palma

Genesteld aan de oostkust van een betoverend Canarisch eiland, biedt deze pittoreske havenstad een charmante mix van historische architectuur, geplaveide straten en een ontspannen eilandsfeer. Bezoekers kunnen slenteren langs de waterkant, genieten van de lokale keuken in een van de vele restaurants of de traditionele markt verkennen voor ambachtelijke producten. Met zijn kleurrijke huizen en balkons vol bloemen is het een visueel feest. De stad dient ook als een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de weelderige natuurlijke landschappen, waaronder indrukwekkende vulkanische kraters en dichte bossen die het achterland sieren.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het populaire strand Playa de los Cancajos ligt dicht bij Santa Cruz de la Palma en biedt zwarte zandstranden en helder water.

Het Insular Museum van La Palma biedt inzicht in de natuurlijke en culturele geschiedenis van het eiland.

In 1553 werd Santa Cruz de la Palma aangevallen door de beruchte Franse piraat François Le Clerc, ook bekend als Peg Leg of Jambe de Bois.

En El Café de Don Manuel kun je genieten van authentieke Canarische gerechten en een sfeervolle ambiance in het hart van Santa Cruz de la Palma.

Een populair gerecht uit Santa Cruz de la Palma is papas arrugadas con mojo, kleine gekookte aardappelen met een pittige knoflook- en paprikasaus.

Reizen

Openbaar vervoer

In Santa Cruz de la Palma, een pittoreske stad op het Canarische eiland La Palma, biedt het openbaar vervoer een efficiënte manier om de stad en de omliggende gebieden te verkennen. De lokale busdienst, bekend als ‘guaguas’, wordt gerund door Transportes Insular La Palma S.A. en verbindt de belangrijkste punten van de stad met andere delen van het eiland. De dienstregeling is aangepast aan de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met routes die de prachtige natuurlijke landschappen en culturele bezienswaardigheden ontsluiten.

Locatie

Locatie

Gelegen op een vulkanisch eiland in de Atlantische Oceaan, is deze historische stad een pittoreske hoofdstad met een rijke maritieme geschiedenis, die teruggaat tot de 15e eeuw. Het is genesteld aan de oostelijke kustlijn, waar de bebouwing zich een weg baant omhoog tegen de groene heuvels, met uitzicht op een azuurblauwe zee. De stad is bekend om zijn goed bewaarde koloniale architectuur, geplaveide straten en een haven die ooit een belangrijke tussenstop was voor schepen die de Nieuwe Wereld verkenden.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische charme door de geplaveide straten te verkennen, langs kleurrijke koloniale gebouwen en sfeervolle pleinen. Bezoek het Maritiem Museum, gehuisvest in een replica van Columbus’ schip, voor een duik in de nautische geschiedenis. Wandel langs de kustpromenade voor adembenemende uitzichten op de oceaan en ontspan in de serene stadstuinen. Avonturiers kunnen de vulkanische landschappen verkennen in het nabijgelegen nationale park. Sluit de dag af met een bezoek aan lokale tavernes om de Canarische keuken te proeven, waarbij tapas en zeevruchten niet mogen ontbreken.

Tip! Ontdek de historische architectuur, geniet van tapas op gezellige terrasjes en wandel langs de schilderachtige kustlijn.