Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 35,10 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 24°C

Brena Alta

Breña Alta, gelegen op La Palma in de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn weelderige groene landschappen, historische kerken en traditionele borduurwerk.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Brena Alta

Gelegen op het prachtige eiland La Palma, in de Canarische archipel, is deze charmante bestemming een ware oase voor liefhebbers van natuur en rust. Omgeven door weelderige groene landschappen en adembenemende uitzichten op de omliggende bergen, biedt het een perfecte mix van landelijke sereniteit en toegankelijkheid tot lokale voorzieningen. Bezoekers kunnen genieten van de traditionele architectuur, pittoreske kerkjes en de vriendelijke sfeer van de kleine gemeenschap. De vruchtbare grond zorgt voor een rijke variëteit aan lokale producten, waaronder heerlijke wijnen en amandelen. Wandelaars en natuurliefhebbers zullen de vele wandelpaden waarderen die door de omgeving kronkelen, terwijl de heldere nachthemel uitnodigt tot sterrenkijken. Dit is een ideale plek voor diegenen die willen ontsnappen aan de drukte van het stadsleven en zich willen onderdompelen in de rust van een authentiek eilandleven.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Breña Alta is Playa de Los Cancajos, gelegen op ongeveer 10 minuten rijden richting de oostkust van La Palma.

Het Museo del Puro Palmero in Breña Alta belicht de geschiedenis van de sigarenindustrie op La Palma, met demonstraties van sigarenrollen en culturele tentoonstellingen.

Breña Alta, op het Canarische eiland La Palma, staat bekend om zijn historische zijdeproductie sinds de 16e eeuw, die de lokale economie stimuleerde.

El Sitio is een geliefd restaurant in Breña Alta, bekend om zijn authentieke Canarische gerechten en gezellige sfeer.

Een populair gerecht uit La Palma, waar Breña Alta deel van uitmaakt, is papas arrugadas (gerimpelde aardappelen) met mojo rojo of mojo verde (rode of groene saus).

Reizen

Openbaar vervoer

In Breña Alta, een gemeente op het Canarische eiland La Palma, wordt het openbaar vervoer voornamelijk verzorgd door bussen, bekend als ‘guaguas’. Deze bussen worden geëxploiteerd door Transportes Insular La Palma S.A., die verschillende lijnen aanbiedt die de regio verbinden met de belangrijkste punten van het eiland, zoals de hoofdstad Santa Cruz de La Palma en de luchthaven. De dienstregeling is aangepast aan de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met frequenties die variëren afhankelijk van de route en het seizoen.

Locatie

Locatie

Gelegen op het Canarische eiland La Palma, bevindt deze gemeente zich aan de oostelijke zijde, genesteld tussen weelderige groene heuvels en dalen. Het is een gebied dat bekend staat om zijn vruchtbare grond en de productie van avocado’s en amandelen. Historisch gezien heeft het een rijke agrarische traditie, die teruggaat tot de tijd van de oorspronkelijke bewoners, de Benahoaritas, en later beïnvloed door Spaanse kolonisten. Het gebied is ook bekend om zijn traditionele architectuur en heeft een charmant historisch centrum dat de culturele erfenis van het eiland weerspiegelt.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de charme van een historische stad door een bezoek te brengen aan de eeuwenoude kerken en traditionele architectuur. Wandel door de weelderige laurierbossen, een UNESCO Werelderfgoed, en geniet van de unieke flora en fauna. Proef de lokale wijnen bij een van de vele wijngaarden, waar je meer leert over de wijnproductie en kunt genieten van een proeverij. Voor de avontuurlijke geesten zijn er tal van wandelpaden die leiden naar adembenemende uitzichten over de oceaan en het vulkanische landschap. Sluit de dag af met een bezoek aan een lokale markt, waar je handgemaakte producten en vers eten kunt kopen.

Tip! Ontdek lokale wijngaarden, wandel door weelderige laurierbossen en bezoek traditionele boerenmarkten.