Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 34,61 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 25°C

Arrecife

Arrecife, de levendige hoofdstad van Lanzarote, biedt een charmante mix van culturele bezienswaardigheden, winkels en kustpromenades tegen een vulkanisch landschap.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Arrecife

Gelegen aan de oostkust van een betoverend vulkanisch eiland, is deze charmante havenstad een verborgen juweeltje waar de zon bijna altijd schijnt. Met een levendige mix van historische architectuur en moderne kunst, biedt het centrum een boeiende culturele ervaring, terwijl de prachtige stranden en de azuurblauwe zee uitnodigen tot ontspanning en watersporten. De lokale keuken, met verse zeevruchten en typische gerechten, prikkelt de smaakpapillen van elke fijnproever. De stad is ook een strategisch punt voor het verkennen van de omliggende natuurwonderen, waaronder indrukwekkende lavavelden en rustige zoutpannen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Het dichtstbijzijnde strand bij Arrecife op Lanzarote is Playa del Reducto, met gouden zand en kalme wateren, ideaal voor zwemmen en zonnebaden.

Het MIAC – Castillo de San José is een kunstmuseum gehuisvest in een historisch fort met hedendaagse kunstwerken en een restaurant met uitzicht op zee.

In 1964 werd in Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, het Castillo de San Gabriel gerestaureerd, een fort dat piratenaanvallen in de 16e eeuw afweerde.

Een van de populairste restaurants in Arrecife die typisch Spaanse gerechten serveert, is El Navarro, bekend om zijn uitstekende Canarische keuken en gezellige sfeer.

Een populair gerecht uit Arrecife, Lanzarote, is papas arrugadas met mojo picón, kleine gekookte aardappelen in zoutkorst geserveerd met een pittige rode saus.

Reizen

Openbaar vervoer

In Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote op de Canarische Eilanden, biedt het openbaar vervoer een netwerk van bussen, bekend als ‘guaguas’, die de stad verbinden met andere delen van het eiland. De dienst wordt beheerd door Arrecife Bus en omvat verschillende lijnen die zowel lokale als interlokale routes bedienen. De bussen zijn relatief frequent en betaalbaar, waardoor ze een handige optie zijn voor zowel bewoners als toeristen die de stad en de omliggende attracties willen verkennen.

Locatie

Locatie

Gelegen op een eiland in de Atlantische Oceaan, dat deel uitmaakt van de Canarische archipel, is deze stad de hoofdstad van het eiland met vulkanische oorsprong. Het is een belangrijke haven die al eeuwenlang een rol speelt in de maritieme handel, en het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de tijd van de inheemse bevolking en de latere verovering door Europese machten. De stad is een mix van moderne en historische architectuur, met een levendige kustlijn die wordt gekenmerkt door een fort dat ooit bescherming bood tegen piraten.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de levendige markt in Charco de San Ginés, waar lokale ambachten en lekkernijen samenkomen. Bezoek het Castillo de San Gabriel voor een duik in de geschiedenis en geniet van het uitzicht. Wandel langs de schilderachtige promenade en bewonder de kunstwerken in het MIAC – Castillo de San José. Ontspan op het strand van Playa del Reducto met zijn kalme wateren. Sluit de dag af met een culinaire ervaring in een van de vele zeevruchtenrestaurants, waar verse vangst en traditionele gerechten de smaakpapillen verwennen.

Tip! Ontdek de levendige markt, bezoek Castillo de San Gabriel en geniet van de kustpromenade.