Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 1008 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 25°C

Las Palmas

Las Palmas, een bruisende regio op de Canarische Eilanden, staat bekend om zijn zonnige klimaat, prachtige stranden en rijke culturele erfgoed.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Las Palmas

Gelegen op een eiland dat bekend staat om zijn eeuwige lente, is deze bruisende kuststad een smeltkroes van culturen, smaken en landschappen. Bezoekers worden verwelkomd door gouden stranden en een levendige haven die de Atlantische horizon omarmt. De historische wijk, met zijn kronkelende straatjes en kleurrijke koloniale architectuur, vertelt verhalen van een rijk verleden, terwijl de moderne boulevards en winkelcentra een hedendaagse winkel- en uitgaanservaring bieden. Met een scala aan restaurants die lokale zeevruchten en internationale gerechten serveren, is er voor elke fijnproever wat wils. De stad is ook een springplank naar ruigere natuurlijke wonderen, van zandduinen tot weelderige bergen, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel avonturiers als zonaanbidders.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Las Canteras is een prachtig strand in de buurt van Las Palmas, bekend om zijn gouden zand en levendige boulevard.

Het Museo Canario in Las Palmas, Gran Canaria, belicht de archeologie en geschiedenis van de Canarische Eilanden.

In 1478 stichtten Spaanse veroveraars Las Palmas op Gran Canaria, wat het begin markeerde van de Castiliaanse verovering van de Canarische Eilanden.

Restaurante Deliciosa Marta staat bekend om zijn authentieke Spaanse gerechten en geniet populariteit in Las Palmas, Gran Canaria.

Een populair gerecht uit Las Palmas is papas arrugadas con mojo, kleine aardappeltjes gekookt in zout water en geserveerd met een pittige knoflook- en paprikasaus.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, wordt gekenmerkt door een uitgebreid netwerk van bussen, bekend als ‘guaguas’. Deze bussen worden geëxploiteerd door het bedrijf Guaguas Municipales, dat frequente verbindingen biedt binnen de stad en naar nabijgelegen gebieden. Voor langere afstanden op het eiland kunnen reizigers gebruikmaken van de diensten van Global Salcai-Utinsa. Daarnaast is er een fietsdeelsysteem en zijn er taxi’s beschikbaar voor meer directe en privé vervoersopties.

Locatie

Locatie

Gelegen op de noordoostelijke punt van een pittoresk Canarisch eiland, is deze bruisende havenstad een smeltkroes van culturen, waar de Atlantische Oceaan haar golven tegen de kustlijn werpt. De stad, gesticht in de 15e eeuw, diende als een belangrijke tussenstop voor Spaanse schepen op weg naar de Amerika’s en heeft een rijke geschiedenis die terug te zien is in de historische wijk Vegueta, waar de tijd lijkt stil te staan. Met haar zonovergoten stranden en levendige boulevards is deze bestemming een harmonieuze mix van oud en nieuw.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de historische wijk Vegueta met zijn geplaveide straten en kleurrijke architectuur, bezoek het Casa de Colón museum waar je meer leert over de reizen van Columbus. Ontspan op het uitgestrekte Las Canteras strand, een perfecte plek voor zonnebaden en surfen. Wandel door de Jardín Botánico Canario Viera y Clavijo, de grootste botanische tuin in Spanje, of verken de Mercado de Vegueta, een levendige markt waar je verse lokale producten en ambachtelijke waren kunt vinden. Sluit de dag af met een panoramisch uitzicht vanaf de Castillo de la Luz.

Tip! Ontdek de historische wijk Vegueta, geniet van Playa de Las Canteras en bezoek Casa de Colón.