Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 134,65 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 12°C tot 20°C

Valencia

Valencia is een levendige kustregio in Spanje, bekend om zijn sinaasappelboomgaarden, prachtige stranden, de stad van kunst en wetenschap, en paella.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Valencia

Genesteld aan de oostkust, waar de Turia-rivier de Middellandse Zee ontmoet, ligt een bruisende havenstad bekend om haar rijke geschiedenis, futuristische architectuur en culinaire hoogstandjes. Deze stad is een smeltkroes van Romeinse overblijfselen, gotische monumenten en moderne bezienswaardigheden zoals een complex van wetenschap en kunst. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de uitgestrekte stranden, genieten van de lokale specialiteit paella, of zich onderdompelen in de levendige festivals die de straten vullen met kleur en leven. De oude rivierbedding, nu een weelderig park, slingert door de stad en biedt een unieke route voor wandelaars en fietsers. Met een klimaat dat zelden teleurstelt, is deze bestemming een perfecte mix van ontspanning en avontuur voor elke reiziger.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Playa de la Malvarrosa is een populair strand dichtbij Valencia, bekend om zijn gouden zand en levendige promenade.

Het Ciudad de las Artes y las Ciencias is een iconisch cultureel en architectonisch complex in Valencia, bekend om zijn futuristische ontwerp.

In 1238 veroverde koning Jaime I van Aragón Valencia op de Moren, waarmee hij een einde maakte aan de Moorse overheersing en de stad bij het christelijke koninkrijk voegde.

Ricard Camarena Restaurant staat bekend om zijn innovatieve benadering van traditionele Valenciaanse gerechten en heeft een Michelinster.

Paella Valenciana is een iconisch rijstgerecht uit Valencia, bereid met konijn, kip, groene bonen, en saffraan.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Valencia, Spanje, biedt een efficiënt en divers netwerk dat bestaat uit metro’s, trams en bussen. De metro en tram worden beheerd door FGV en verbinden de belangrijkste delen van de stad en de omliggende gebieden, met lijnen die zich uitstrekken tot aan de stranden en de luchthaven. De EMT-bussen vullen dit netwerk aan met uitgebreide routes die de hele stad bestrijken. Kaartjes kunnen vooraf worden gekocht of via mobiele apps, en er zijn verschillende pasopties beschikbaar voor toeristen en bewoners.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de oostkust van het Iberisch Schiereiland, aan de oevers van de Middellandse Zee, is deze stad de derde grootste van het land. Het is een belangrijk cultureel en economisch centrum, bekend om zijn historische erfgoed, futuristische architectuur en het jaarlijkse festival Las Fallas. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd en later invloeden van de Moren, wat terug te zien is in de architectuur en cultuur. Met een mild klimaat en uitgestrekte stranden is het een populaire bestemming voor toeristen en een belangrijke haven voor de regio.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de futuristische architectuur van de Stad van Kunst en Wetenschap, een cultureel complex dat zowel educatief als vermakelijk is. Wandel door de uitgestrekte Turia-tuinen, een groene oase die zich uitstrekt langs een voormalige rivierbedding. Bewonder de kleurrijke keramiek en gotische stijl van de Centrale Markt, een bruisende plek waar lokale producten en delicatessen worden verkocht. Verken de historische wijk El Carmen, met zijn kronkelende straatjes en levendige street art. Sluit de dag af met een ontspannen strandwandeling langs de Middellandse Zee, gevolgd door het proeven van authentieke paella in een sfeervolle kustrestaurant.

Tip! Bezoek de futuristische Ciudad de las Artes y las Ciencias en proef authentieke paella.