Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 9 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 15°C tot 25°C

Mojacar

Mojácar, een pittoresk witgekalkt dorp in Andalusië, staat bekend om zijn historische charme, prachtige stranden en levendige culturele scene.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Zonsondergang bij een rustig strand en verlichte heuvels.
Regio

Over Mojacar

Genesteld tussen de uitlopers van de Sierra Cabrera en de sprankelende wateren van de Middellandse Zee, biedt deze charmante bestemming een perfecte mix van historische architectuur, witgekalkte huizen en een ontspannen levensstijl. Bezoekers worden aangetrokken door de kronkelende straatjes, de boetiekjes en de uitnodigende terrasjes die een prachtig uitzicht bieden op de kustlijn en het omliggende landschap. Het gebied staat ook bekend om zijn levendige markten en culturele festivals die de rijke geschiedenis en tradities weerspiegelen. Met een klimaat dat bijna het hele jaar door zonneschijn garandeert, is het een ideale plek voor zowel strandliefhebbers als avonturiers die de nabijgelegen natuurlijke schoonheden willen verkennen.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

Zonnig strand met parasols en witte huizen op heuvel.

In de buurt van Mojácar vind je het prachtige Playa de los Muertos, bekend om zijn kristalheldere water en kiezelstrand, ideaal voor snorkelen en zonnebaden.

Historisch gebouw aan smalle straat met bewerkte façade.

Het Museo Casa de la Canana in Mojácar biedt een blik op lokale geschiedenis en cultuur, gevestigd in een traditioneel Spaans huis.

Mediterraanse tuin met bloemen en fontein.

In Mojacar, Spanje, wordt gezegd dat Walt Disney hier in 1901 geboren is, voordat hij naar de VS emigreerde, hoewel dit nooit officieel is bevestigd.

Terras restaurant aan zonnige straatkant.

El Restaurante La Candela staat bekend om zijn authentieke Spaanse gerechten en sfeervolle ambiance, geliefd bij zowel locals als bezoekers van Mojácar.

Gerecht met kip en groenten, houten serveerschalen op tafel.

Een populair gerecht uit Mojácar is ‘gurullos con conejo’, een stoofpotje met konijn en handgemaakte pasta, vaak verrijkt met lokale kruiden en groenten.

Reizen

Openbaar vervoer

In Mojácar, een pittoreske kustplaats in de provincie Almería, Andalusië, is het openbaar vervoer beperkt maar functioneel. Het wordt voornamelijk verzorgd door bussen die de verschillende delen van de stad verbinden, zoals Mojácar Pueblo (het oude dorp) en Mojácar Playa (het strandgebied). Deze busdiensten verbinden ook met nabijgelegen steden en bezienswaardigheden. Voor meer flexibiliteit maken bezoekers en bewoners vaak gebruik van taxi’s of huren ze een auto om de omgeving te verkennen.

Vintage bus rijdt door berglandschap met wit dorp.
Gele taxi rijdt bij zonsondergang met heuvels op achtergrond.
Locatie

Locatie

Gelegen aan de zuidoostkust van het Iberisch Schiereiland, baadt dit pittoreske dorpje in het warme licht van de Mediterrane zon, genesteld tussen de uitlopers van de Sierra Cabrera. Met zijn witgekalkte huizen die trapsgewijs de heuvel aflopen naar de azuurblauwe zee, ademt het een typisch Andalusische charme. De geschiedenis gaat terug tot de Bronstijd, en door de eeuwen heen is het een smeltkroes van culturen geweest, waarvan de Moorse invloeden nog steeds zichtbaar zijn in de architectuur en de smalle, kronkelende straatjes die een verhaal van oude beschavingen fluisteren.

Activiteiten

Activiteiten

Kleurrijk Mediterraans tuinlandschap met fontein en bloemen.

In deze charmante kustplaats kun je genieten van een historische wandeling door de oude stad, waar witgekalkte huizen en kronkelende straatjes een pittoresk decor vormen. Ontspan op de uitgestrekte zandstranden of waag je aan watersporten zoals kajakken en windsurfen. Golfliefhebbers kunnen een ronde spelen op de nabijgelegen golfbanen, terwijl avonturiers de omgeving kunnen verkennen op een gehuurde mountainbike. ’s Avonds bieden de lokale bars en restaurants een levendige sfeer met live muziek en heerlijke lokale gerechten.

Tip! Ontdek charmante witgekalkte gebouwen, geniet van stranden en proef lokale tapas in deze pittoreske kustplaats.

Terras van restaurant met gedekte tafels en rotan stoelen.