Andere plaatsen & regio's
Oppervlakte 24,20 km²
Toerisme Gemiddeld
Klimaat 18°C tot 25°C

Cartagena

Cartagena, een historische havenstad in Murcia, Spanje, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, Romeinse ruïnes, en prachtige mediterrane kustlijn.

Op vakantie? Bekijk nu de beste deals! Bekijk de beste deals
Regio

Over Cartagena

Genesteld aan de zuidoostkust, waar de Middellandse Zee de kustlijn kust, ligt een historische havenstad bekend om haar rijke verleden en culturele erfgoed. Deze bestemming is een smeltkroes van Romeinse, Moorse, en middeleeuwse invloeden, zichtbaar in de goed bewaarde ruïnes, het imposante amfitheater en de oude stadsmuren. Bezoekers worden betoverd door de charmante oude binnenstad, de levendige pleinen en de smalle straatjes die uitnodigen tot verkenning. Moderne boetieks en traditionele tapasbars bieden een hedendaagse flair, terwijl de nabijgelegen stranden en de jachthaven een uitnodiging zijn voor ontspanning en watersportactiviteiten. Het jaarlijkse festival, dat de historische strijd tussen Carthagers en Romeinen herdenkt, is een spektakel van kleur en passie dat de tijdloze geest van deze plek weerspiegelt.

Bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden

La Manga del Mar Menor, gelegen nabij Cartagena, biedt prachtige stranden tussen twee zeeën.

Het Museo Nacional de Arqueología Subacuática, gelegen in Cartagena, belicht de onderwaterarcheologie met schatten uit gezonken schepen en oude handelsroutes.

In 209 v.Chr. veroverde de Romeinse generaal Scipio Africanus Cartagena, destijds bekend als Carthago Nova, op de Carthagers tijdens de Tweede Punische Oorlog.

Restaurante Magoga in Cartagena, Spanje, staat bekend om zijn voortreffelijke lokale gerechten en heeft zelfs een Michelinster ontvangen voor zijn culinaire prestaties.

Een populair gerecht uit Cartagena is de caldero, een rijstschotel met vis en zeevruchten, gekookt in een rijke bouillon en geserveerd met alioli.

Reizen

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Cartagena, een historische havenstad in de regio Murcia, Spanje, wordt voornamelijk verzorgd door bussen. De lokale busdienst, beheerd door verschillende vervoersbedrijven, biedt uitgebreide routes die de stad en de omliggende gebieden verbinden. Reizigers kunnen gebruikmaken van frequent rijdende stadsbussen om belangrijke bezienswaardigheden, woonwijken en commerciële zones te bereiken. De dienstregeling is afgestemd op de behoeften van zowel de lokale bevolking als toeristen, met extra diensten tijdens piekuren en speciale lijnen die naar de stranden en toeristische attracties leiden.

Locatie

Locatie

Gelegen aan de zuidoostkust van het Iberisch Schiereiland, aan de Middellandse Zee, ligt deze historische havenstad diep in een natuurlijke baai omringd door heuvels. De stad kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Carthagers in 227 v.Chr., en later werd het een belangrijke Romeinse kolonie. Door de eeuwen heen heeft de strategische positie van de stad haar tot een cruciaal marinebolwerk gemaakt, wat nog steeds zichtbaar is in de oude forten en het archeologische erfgoed dat de stad rijk is.

Activiteiten

Activiteiten

Ontdek de rijke geschiedenis door een bezoek aan het Romeinse Theater en het bijbehorende museum. Wandel langs de oude stadsmuren en geniet van het uitzicht op de haven vanaf het Castillo de la Concepción. Verdiep je in de onderwaterwereld in het Nationaal Museum voor Onderwaterarcheologie. Struin door de schilderachtige straatjes van de oude stad en proef lokale delicatessen op de levendige markten. Ontspan ten slotte op de prachtige stranden en geniet van watersporten in de warme Middellandse Zee.

Tip! Bezoek het Romeinse theater, duik in de geschiedenis bij het archeologisch museum, en geniet van tapas.