Wij stellen een uitje voor naar de mooiste natuurgebieden van Aragón

Toeschouwers op berguitzichtpunt boven beboste vallei.


Begin met het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido

In Ordesa, een werelderfgoedlocatie, wacht een uitgestrekte vallei op u. Canyons, zoals Añisclo. Kloven, zoals Escuaín. En wandelroutes die je langs verkoelende watervallen als de Cola de Caballo voeren. Je kunt canyoning, bergbeklimmen en wandelen door de Brecha de Rolando. Tot aan de Franse grens, op 2800 meter boven zeeniveau. Een regio met ruim 1400 wilde plantensoorten. En een van de oudste nationale parken van Spanje.

Zonsondergang in het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido

Zonsondergang in het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido

Verken het Mequinenza-reservoir (de “Zee van Aragón”) en zijn 500 kilometer zoet water

U kunt leren vissen, watersporten beoefenen en ontspannen als nooit tevoren. Het stuwmeer van de rivier de Ebro nodigt uit tot genieten. Verken de oevers te voet of met de fiets. Ontdek de wateren die van Aragón naar Catalonië stromen, rijk aan soorten zoals de zoetwaterblenny. Maak je klaar om enkele unieke mediterrane bossen te verkennen.

Natuurreservaat Mequinenza, rivier de Ebro en de Zee van Aragón

Natuurreservaat Mequinenza, rivier de Ebro en de Zee van Aragón

Ontdek het Ibón de Estanés-meer, een geheim dat je vol ontzag zal achterlaten

Op de top van de Pyreneeën, omringd door bergen en genesteld tussen de valleien, vind je kleine bergmeren, bekend als ibones. Omringd door bergketens en genesteld in valleien. Gelegen aan de Franse grens, in de gemeente Ansó, wordt het Estanés-meer beschouwd als een plek van pure natuurlijke schoonheid. Zodra je aankomt, zul je versteld staan ​​van alle kleine kuddes koeien en paarden die er rustig rondslingeren. U zult ook versteld staan ​​van het beroemde kristalheldere water, de groene weiden en bergtoppen. Het geheim is dat het tussen gletsjers is gevormd.

Vrouw bij een Pyrenese ibon

Vrouw bij een Pyrenese ibon

Ontdek de Gallocanta-lagune, een paradijs voor kraanvogels

De Gallocanta-lagune, erkend als de grootste natuurlijke lagune van heel Spanje, is een moerasland van internationaal belang. Op slechts zes vierkante kilometer kunt u genieten van een volledig duurzame vorm van toerisme, met rondleidingen om de trekvogels te zien arriveren en een van de de meest unieke ecosystemen van Europa.

Kranen op de Gallocanta-lagune, Aragón

Kranen op de Gallocanta-lagune, Aragón

Sluit de tour in stijl af met het natuurpark Posets-Maladeta

Met toppen van meer dan 1.800 meter is het alsof je rechtstreeks naar de hemel klimt. Hier ontdekt u legendarische gletsjers zoals de Aneto, onderdeel van het Natuurmonument van de Pyreneese Gletsjers. In de winter kunt u indrukwekkende met sneeuw bedekte paden verkennen, zowel op ski’s als op sneeuwschoenen. En in de zomer zie je kuddes vee en bergweiden, een perfecte combinatie van natuur en landelijke traditie. Vergeet uw zorgen en geniet van een verblijf in een toevluchtsoord in de bergen. Pak je rugzak en ga weg. De Pyreneeën van Aragón wachten op u.

Wetlands op het pad naar de berg Aneto in de Aragonese Pyreneeën

Wetlands op het pad naar de berg Aneto in de Aragonese Pyreneeën