Kanoën en kajakken in Spanje

Spain, Segovia, Man in a canoe in Las Hoces del Rio Duraton


WAAROM SPANJE

Spanje biedt een grote verscheidenheid aan rivieren, stuwmeren en meren waar u kunt kanoën of kajakken. Je kunt van deze sport genieten, zowel in het binnenland als langs de bijna 8.000 kilometer lange Spaanse kustlijn, terwijl je de unieke en prachtig bewaarde landschappen verkent. Dankzij het uitgebreide netwerk van waterwegen dat overal in Spanje te vinden is, kun je rivieren afdalen, genieten van een rustig uitje op een meer, daag jezelf uit door door het witte water te navigeren of begeef je naar verschillende unieke en afgelegen locaties en locaties. Je vindt er een groot aantal bevaarbare gebieden die geschikt zijn voor alle niveaus, zowel voor degenen die de sport voor de eerste keer willen proberen, als voor degenen die hun techniek willen verbeteren. Bovendien beschikt Spanje over zeereservaten en gespecialiseerde bedrijven die u voorzien van alle uitrusting die u nodig heeft en u adviseren over de beste routes.

Kajakken met het gezin

Kajakken met het gezin

BESTE TIJDEN VAN HET JAAR

De beste maanden om te kanoën in Spanje zijn de lente en de zomer, de tijd van de regen en de dooi wanneer de rivier op zijn maximum stroomt. Sommige rivieren in het noorden zijn ook in de herfst en winter bevaarbaar dankzij de overvloedige regenval die ze in deze tijd van het jaar ontvangen.

GEBIEDEN

In Spanje vind je een grote verscheidenheid aan rivieren met snelstromende stroomversnellingen en andere met rustiger water, die ideaal zijn voor het maken van een hele reeks verschillende soorten uitstapjes. Of als u de voorkeur geeft aan kustwateren, kunt u ook op open zee varen. Witte wateren behoren tot de meest opwindende en verrassende kano-ervaringen. Sensatiezoekers zullen enkele van de beroemdste stroomversnellingen in het gebied van de Pyreneeën vinden, zoals die aan de rivier de Noguera Pallaresa. Als u daarentegen liever geniet van een ontspannen cruise en wat sightseeing doet, raden we u aan een route te kiezen langs een rivier met rustiger water. Op deze rivieren kun je aanzienlijke afstanden afleggen zonder noemenswaardige obstakels tegen te komen, en ze zijn perfect voor mensen die met deze sport willen beginnen. Enkele van de bekendste bevaarbare rivieren en gebieden in Spanje zijn: De rivier de Ulla (Galicië): wisselt stroomversnellingen af ​​met stukken kalm water. Bidasoa (Navarra): een korte route te midden van spectaculaire landschappen.

Kanoën in Asturië

Kanoën in Asturië

Alto Tajo (Guadalajara): 100 kilometer ongerepte rivier met talrijke bevaarbare stukken en één gebied met wit water. Uitgeroepen tot natuurreservaat. De rivier de Gállego (Aragón): de rivier heeft een zeer constante stroom en kanoën is bijna het hele jaar mogelijk. Noord-Spanje: op het bovenste deel van de rivier de Ebro en op de rivieren Navia en Eo kunt u kano-afdalingen maken. Midden-Spanje: kom en ontdek het stuwmeer Embalse del Burguillo, de rivier de Tiétar (Avila), de rivier de Tormes (Salamanca) en de kloven van het natuurreservaat Hoces del Río Duratón Natuurreservaat Hoces del Río Duratón (Segovia). Een van de bekendste activiteiten in Spanje is de afdaling van de rivier de Sella, die is uitgeroepen tot Feest van Internationaal Toeristisch Belang. Elk jaar op de eerste zaterdag van augustus worden deze prachtige groene landschappen de bestemming die wordt gekozen door hordes kanoërs uit Spanje en de rest van de wereld. Deze leuke wedstrijd vindt plaats over een afstand van 20 kilometer en trekt duizenden bezoekers. De rest van het jaar kun je genieten van de afdaling bij een van de bedrijven langs de rivier.

Kanoën bij zonsondergang in Formentera (Balearen)

Kanoën bij zonsondergang in Formentera (Balearen) © Turismo de Formentera. JJ Fotografos