Weekend in Cuenca en zijn natuurlijke omgeving


De stad Cuenca en zijn must-see haltes

De versterkte stad Cuenca is door de UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed. Bezoek het en verken enkele van de meest iconische locaties: – De Casas Colgadas, ook wel de hangende huizen van Cuenca genoemd. Ze symboliseren de stad. En ontlenen hun naam aan de grote vrijdragende balkons boven de kloof van de rivier de Huécar. Binnenin vind je het Spaanse Museum voor Abstracte Kunst. Om het beste panoramische uitzicht op de huizen te krijgen, moet je de San Pablo-brug oversteken. Als je kunt, verken de omgeving dan zowel overdag als ’s nachts. Je zult het geweldig vinden! – De kathedraal van Santa María y San Julián de Cuenca, overwegend gotisch, maar met elementen die typisch zijn voor de romaanse en neogotische stijl, is een hoogtepunt, zowel van buitenaf, dat uitkijkt op de Plaza Mayor, als van binnenuit .

Hangende huizen, Cuenca

Hangende huizen, Cuenca

– De Cuenca-wolkenkrabbers zijn een reeks van 30 gebouwen die, aan de Calle Alfonso VIII, 4 en 5 verdiepingen hoog zijn, en tegenover Hoz del Huécar staan, 8 of 10 verdiepingen hoog zijn, en een zeer uniek en opvallend architectonisch ensemble vormen. – De afdaling van Las Angustias is een andere aangename plek om te bezoeken. Daar vind je de kluis van Nuestra Señora de las Angustias. De lijst kan nog veel langer zijn: het kasteel, Calle de los Tintes om langs de rivier de Huécar te wandelen, Calle Alfonso VIII… Je hoeft maar een beetje rond te dwalen om meer te ontdekken.

Bron van de rivier de Júcar en de rivier de Cuervo

Het natuurpark Serranía de Cuenca heeft veel interessante hoekjes. Om de bron van de rivier de Júcar te ontdekken, moet je naar Tragacete reizen, een prachtig dorp gelegen in het centrum van een vallei, ongeveer 65 kilometer van de stad Cuenca. Op weg naar de bron kun je genieten van een waterval van 20 meter hoog, een waar wonder om te zien. Bovenaan, rechts van de waterval, zal een oude molen uw aandacht trekken. In minder dan 30 minuten rijden bereikt u de bron van de rivier de Cuervo. Via een pad tussen wilgen en hazelnootbomen bereik je twee watervallen. De eerste is kleiner en de inleiding van degene die je hieronder zult zien, een adembenemende waterval op elk moment van het jaar en vooral in de meest regenachtige maanden. Vanaf daar moet je nog een paar meter klimmen om een ​​glimp op te vangen van de bron waaruit de rivier stroomt.

Bron van de rivier de Cuervo, Serranía de Cuenca

Bron van de rivier de Cuervo, Serranía de Cuenca

Experimenteel jachtpark El Hosquillo

Dit park van 910 hectare is aangelegd om verschillende soorten fauna te bestuderen en te behouden en meer te leren over onze natuurlijke hulpbronnen. Vele soorten vogels zoals steenarenden, slechtvalken, gieren of oehoes, maar ook herten, moeflons, berggeiten of wilde In het park leven zwijnen. Het kan echter zijn dat u zich aangetrokken voelt tot de bruine beren en de Iberische wolven, beide bedreigde diersoorten. Om dit gebied te bezoeken, moet u een rondleiding van drie uur boeken. Een ideaal plan voor zowel kinderen als volwassenen.

Experimenteel jachtpark El Hosquillo

Experimenteel jachtpark El Hosquillo

Ciudad Encantada

Als je moeilijk te verrassen bent, zijn we ervan overtuigd dat de betoverde stad Cuenca dat zeker zal doen. Dit is een spectaculaire omgeving met rotsformaties die in de loop van duizenden jaren zijn ontstaan ​​door wind, water en ijs. Een monoliet van 20 meter hoog, een enorme boog die de “Romeinse brug” of “het gezicht van de mens” wordt genoemd, zijn enkele van de 13 figuren die je hier op je route kunt zien. Het uitkijkpunt Ventano del Diablo ligt vlakbij de Betoverde Stad. Het biedt een van de beste uitzichten over de Júcar-rivierkloof.

Betoverde stad, Cuenca

Betoverde stad, Cuenca

Natuurmonument van de lagunes van Cañada de Hoyos

Cuenca en omgeving bieden allerlei soorten landschappen. De lagunes van Cañada de Hoyos, een groep van zeven permanente lagunes met een diepte tussen de vier en 32 meter, zijn een ander natuurwonder. Ze hebben allemaal verschillende kleuren vanwege de micro-organismen die erin leven. Turkooisblauw, zwart, groen… Bewonder ze allemaal. Als u op zoek bent naar een paar vrije dagen, dan heeft Cuenca de ingrediënten die u zoekt. Dus pak je koffer en ga op reis!

Lagunes van Cañada de Hoyos, Cuenca

Lagunes van Cañada de Hoyos, Cuenca