Wandel tussen vulkanen en stranden met deze routes door de Canarische Eilanden

Wandelaar kijkt uit over vulkanisch landschap.


De Canarische Eilanden zijn zonder twijfel een van de beste wandelbestemmingen die je kunt kiezen. En niet alleen vanwege hun unieke landschappen en hun routes voor alle wandelaars en smaken. Dankzij het benijdenswaardige klimaat kunt u het hele jaar door van deze wandelingen genieten. Hier zijn enkele van de meest spectaculaire routes die je kunt doen tussen vulkanen en stranden.

Toerist en baby kijken naar de Teide in Tenerife, Canarische Eilanden

Toerist en baby kijken naar de Teide in Tenerife, Canarische Eilanden

Beklim de hoogste top van Spanje: de Teide

3.718 km boven de zeespiegel beklimmen is geen alledaagse opgave, dus als je van plan bent naar de top van de Teide-vulkaan te klimmen, lees dan verder. Het eerste dat u moet doen, is speciale toestemming voor toegang verkrijgen; dan moet je je klaarmaken en de juiste uitrusting aanschaffen. Het is geen gemakkelijke route: hij strekt zich uit over 17,7 km, van Montaña Blanca naar de top en terug, wat je ongeveer 10 uur kost. Beste van alles? De uitzichten onderweg. Je kunt zelfs inheemse planten zien waarvan je nergens anders kunt genieten; en natuurlijk het panoramische uitzicht vanaf de top. Een comfortabeler alternatief is om met de kabelbaan naar La Rambleta te gaan, op 3.555 km hoogte, en dan het Telesforo Bravo-pad naar de top te volgen, of zelfs enkele korte paden te volgen naar net Geniet van de zee van wolken.

Uitzicht op het strand van Güi güi op Gran Canaria, Canarische eilanden

Uitzicht op het strand van Güi güi op Gran Canaria, Canarische eilanden

Toegang tot het Güi güi-strand, Gran Canaria

De Canarische Eilanden staan ​​ook bekend om de schoonheid van hun stranden, daarom moest er een route zijn die eindigde met een ontspannende duik. En als het op een droom- en bijna exclusief strand is, nog beter. Het strand van Güi güi is niet gemakkelijk bereikbaar; er zijn slechts twee manieren om er te komen: per boot of te voet; en de wandeling is zeker de moeite waard. Vanaf Tasartico moet je ongeveer vijf kilometer aan constante stijgingen en dalingen en een steile helling tussen vulkanische en dorre landschappen lopen. Het duurt ongeveer twee uur om er te komen, en nog eens twee uur om terug te keren; maar pas na een welverdiende duik.

Toerist die naar de Caldera Blanca-vulkaan in Lanzarote, Canarische Eilanden kijkt

Toerist die naar de Caldera Blanca-vulkaan in Lanzarote, Canarische Eilanden kijkt

Aan de rand van de krater in Caldera Blanca, Lanzarote

Het Caldera Blanca-pad, op Lanzarote, brengt je naar de top van een gelijknamige vulkaan waarvan de krater een diameter heeft van 1.200 meter. De wandeling begint vanuit het kleine stadje Mancha Blanca en duurt ongeveer een halve dag. Maar het is een eenvoudige route, zelfs geschikt voor gezinnen met kinderen, die over gemarkeerde paden, een pad en zelfs een verharde weg gaat. Zodra je de top bereikt, zul je sprakeloos zijn. Tip: het beste panoramische uitzicht op de krater zelf en zijn omgeving kun je bewonderen door ongeveer 40 minuten langs de rand van de vulkaan te lopen tot je het hoogste punt bereikt.

Detail van het Marcos y Cordero-pad in La Palma, Canarische Eilanden

Detail van het Marcos y Cordero-pad in La Palma, Canarische Eilanden

Een groene route op het vulkanische eiland La Palma

Laat het groen van dit pad je de vulkanische oorsprong van het eiland niet doen vergeten. We hebben het over het spectaculaire Marcos y Cordero-pad op La Palma, dat door dichte laurierbossen, watertunnels en diepe ravijnen loopt. Het pad is ongeveer 12,5 km lang en loopt parallel aan het kanaal dat water uit de bronnen verzamelt en er doorheen loopt. de grote caldera van Marcos y Cordero. Om bij het startpunt, bij Casa del Monte, te komen, moet u een taxi nemen. Het terrein is vlak tot je de waterbronnen bereikt en gaat dan bergafwaarts. Je moet dus over een goede fysieke conditie beschikken. Vooral om door tunnel nummer twaalf te lopen, is het dragen van een hoofdlamp, een regenjas en antislipschoenen verplicht.