Waar kun je luxe winkelen in Madrid?


De wijk Salamanca, de thuisbasis van luxe in Madrid

De wijk Salamanca ligt dicht bij emblematische plekken, waaronder het Parque del Retiro, en is een van de meest exclusieve van Spanje. Deze wijk staat wereldwijd bekend als de Golden Mile en zet de maatstaf als het gaat om mode en haute couture. Verdwaal in de elegante straten en ontdek een grote verscheidenheid aan unieke modewinkels, ongelooflijke aristocratische gevels en herenhuizen die zijn omgebouwd tot unieke huizen. Terwijl alle straten in de wijk Salamanca klasse en elegantie uitstralen, is Calle Serrano de bekendste. Het begint bij Puerta de Alcalá, het neoklassieke monument dat essentieel is en een must-see is als onderdeel van elk bezoek aan Madrid. Zodra je dit indrukwekkende monument hebt bewonderd, is het tijd om deze straat binnen te stappen die het uiterste aan luxe biedt: de perfecte plek om te flaneren en jezelf te omringen met glamour in de meest luxueuze winkels van de stad. Kleding, sieraden, schoenen, accessoires en zelfs autodealers binnen het bereik van alleen de elite: een oneindige inventaris van luxe artikelen verspreid over drie kilometer, ook al zult u zo gefascineerd zijn dat het een korte wandeling lijkt!

Close-up van Loewe-winkel aan de Calle Serrano, Madrid

Close-up van Loewe-winkel aan de Calle Serrano, Madrid

Andere straten in deze wijk zijn Calle Velázquez, Calle Juan Bravo en Calle Ortega y Gasset. Calle Ortega y Gasset is ook bekend als Calle Lista en kruist Plaza del Marqués de Salamanca, gewijd aan de persoon die verantwoordelijk is voor de bouw van deze wijk. Als je wilt winkelen in Madrid in een unieke omgeving en jezelf wilt trakteren, maak dan een wandeling door deze wereldberoemde straten vol met internationaal gerenommeerde haute couture-merken.

Winkelcentra in Madrid met exclusieve merken

Een andere reden dat Madrid bekend staat als een luxebestemming zijn de winkelcentra die unieke winkels herbergen. In de gewilde wijk La Moraleja bevindt zich bijvoorbeeld een commerciële vestiging met meer dan 80 merken, waaronder gerenommeerde merken uit de modewereld. Ook gelegen in het hart van de stad is Galería Canalejas. Deze galerij, op een steenworp afstand van de Puerta del Sol, is een icoon in de haute cuisine van Madrid. Het omvat zeven gerenoveerde historische gebouwen, wat betekent dat als u deze ruimte bezoekt, u niet alleen zult genieten van unieke winkels, maar ook van een spektakel van kunst en cultuur.

Toegang tot Galería Canalejas in Madrid, Gemeenschap van Madrid

Toegang tot Galería Canalejas in Madrid, Gemeenschap van Madrid © Galería Canalejas

Fuencarral: het jongste en meest trendy ontwerp

Ook in het centrum, naast de beroemde Gran Vía, ligt een van de modernste en meest avant-garde winkelstraten van Madrid: Fuencarral. Het herbergt een groot aantal winkels en modemerken die zich kunnen beroemen op de nieuwste trends. Deze straat, die voor een groot deel autovrij is, herbergt etalages vol originaliteit en kleur. Ze tonen de nieuwste ontwerpen van de belangrijkste merken, maar ook van winkels die gespecialiseerd zijn in alternatieve kleding, retromode, schoenen, accessoires, tatoeages, enz.

Etalage aan de Calle Fuencarral, Madrid

Etalage aan Calle Fuencarral, Madrid © César Lucas Abreu / Madrid Destino

Las Rozas-dorp

Tenslotte, als je op zoek bent naar exclusieve items tegen betaalbare prijzen, dan ben je bij Las Rozas Village aan het juiste adres. Op slechts een half uur van Madrid biedt deze winkelbestemming meer dan 100 boetieks die nationale en internationale merken verkopen tegen kortingen tot 60% op de oorspronkelijke prijs. Het is het hele jaar door geopend van maandag tot en met zondag en biedt ook een zorgvuldige selectie van horecadiensten, zoals een personal shopper en heerlijke gastronomische opties voor een onvergetelijke winkeldag. Dit zijn slechts enkele van de plaatsen die bewijzen dat Madrid een van de beste winkelbestemmingen in Spanje is. Zin om deze unieke stad zelf te ontdekken terwijl je de meest indrukwekkende commerciële vestigingen bezoekt?

  Luxe winkelen in Las Rozas Village, Madrid

Luxe winkelen in Las Rozas Village, Madrid © Las Rozas Village