Vijf ongewone dingen die je moet doen in Madrid


Naast een bezoek aan het Retiro Park, het Prado Museum, een broodje calamari of een lijst met alternatieve culturele plannen, biedt Madrid vele exclusieve opties waar niet veel gidsen je over vertellen. Deze ideeën zullen uw bezoek aan de Spaanse hoofdstad aanvullen. Waar wacht je op? Waarom ontdek je ze niet allemaal?

De oude Chamberí-halte in Madrid

De oude Chamberí-halte in Madrid

1. Bezoek een verlaten station

Je vindt Platform 0 op Plaza de Chamberí, vlakbij het Sorolla Museum. Dit is een oud metrostation, waar je de voormalige halte Chamberí, de Pacífico Motor Workshop en de entreehal van het oude Pacífico station kunt bezoeken. Het behoud ervan door Metro de Madrid brengt je terug naar 1919. Het is sinds 1966 gesloten, maar de tegels, posters, advertenties en muren zijn gerestaureerd en zien er weer uit zoals vroeger. Je kunt naar het verleden reizen en ontdekken dat er nog steeds veel geheimen onder de grond verborgen zijn. En nog beter: de toegang is gratis.

El Capricho-park, Alameda de Osuna

El Capricho-park, Alameda de Osuna © Hans C. Schrodter

2. Wandel door een park van 14 hectare

Het El Capricho-park ligt in het Alameda de Osuna-gebied. Het werd gebouwd in 1784 in opdracht van de hertogin van Osuna en heeft allerlei persoonlijkheden gehost. En nu heet het je welkom. U kunt een ontspannen dag plannen, picknicken en ontspannen in een zeer romantische omgeving. U kunt zich vergapen aan de planten, het hertogelijk paleis en de architectonische kenmerken. Het park kent drie verschillende stijlen: een parterre, een Engels landschap en een Italiaanse tuin. Hier bevinden zich de iconische kenmerken van het park: de balzaal, de Tempel van Bacchus en het Labyrint. Het heeft een geheime bunker gebouwd tijdens de burgeroorlog, die je kunt bezoeken door vooraf te reserveren. Het park ligt bijna aan de rand van de stad, vlakbij het vliegveld, maar is goed te vinden met het openbaar vervoer. En het biedt een fantastisch uitzicht over Madrid.

Madrid

De San Fernando-markt in Madrid

3. De markt van San Fernando

Deze unieke markt ligt in het hart van het Lavapiés-gebied. Het biedt alles, van traditionele kraampjes, zoals slagers en groenteboeren, tot kraampjes met Spaanse en internationale gerechten van de hoogste kwaliteit. En het ligt heel dicht bij de straatmarkt El Rastro, waar u daarna rond kunt dwalen.

Een zomerzonsondergang boven Madrid vanaf Cerro del Tío Pío

Een zomerzonsondergang boven Madrid vanaf Cerro del Tío Pío

4. Een van de beste uitzichten van Madrid

De Cerro del Tío Pío in het Puente de Vallecas-gebied is een groep van zeven kleine heuvels, in de volksmond bekend als “de zeven tieten”. Je kunt lopen en lopen tot de zon ondergaat, terwijl de zonsondergang een panoramisch uitzicht over Madrid biedt.

Madrid

Emir Mohamed I van Madrid parkeert

5. Ontdek de verborgen Arabische muur van de stad

De muur werd gebouwd tijdens het emiraat van Muhammad ben Abd al Rahman, tussen 850 en 866, en versterkt door kalief Abd al Rahman III in de 10e eeuw. Er zijn nog maar een paar overblijfselen over, maar destijds besloeg het een gebied van ongeveer 4 hectare. Wanneer u de kathedraal van Santa María la Real de la Almudena bezoekt, maakt u een omweg naar het Emir Mohamed I-park, waar u wordt beloond met een fantastisch uitzicht op de crypte van de kathedraal en een 120 meter lang gedeelte van de geschiedenis van de stad ontdekt.