Vijf musea die je absoluut moet bezoeken in Palma de Mallorca


De hoofdstad van de Balearen is een fascinerende plek om van een vakantie te genieten, niet alleen omdat het dicht bij een aantal fantastische stranden en baaien ligt met turquoise wateren, maar ook vanwege de diversiteit, cultuur en geschiedenis. In Palma de Mallorca kun je volop van de stad genieten, want het herbergt een groot aantal musea over verschillende onderwerpen, variërend van geschiedenis en sport tot kunst. Lees verder en ontdek ze allemaal.

Detail van de ingang van Es Baluard in Palma de Mallorca, Balearen

Detail van de ingang van Es Baluard in Palma de Mallorca, Balearen © Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma

Es Baluard

Een van de grootste en bekendste musea op het eiland, Es Baluard, gelegen in het hart van de stad en gewijd aan moderne en hedendaagse kunst. In de galerijen vind je werk van zowel lokale als internationale kunstenaars. In de ruim tien jaar van zijn geschiedenis zijn er al meer dan 780 kunstwerken door de muren en gangen gepasseerd, en het is een must om te bezoeken als je een kunstliefhebber bent. En zodra uw bezoek voorbij is, kunt u het beste een ontspannende wandeling maken door de baai van Palma.

Uitzicht op het koninklijk paleis La Almudaina in Palma de Mallorca, Balearen

Uitzicht op het koninklijk paleis La Almudaina in Palma de Mallorca, Balearen

Koninklijk Paleis La Almudaina

Dit 14e-eeuwse gebouw, de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie op Mallorca, ligt zeer dicht bij de kathedraal van Palma, een zeer centraal gebied en een van de belangrijkste plaatsen om te bezoeken. Sommige zalen van dit enorme paleis zijn open voor het publiek, en in het museum kun je kostbare wandtapijten, schilderijen en enkele architectonische details in islamitische en gotische stijl vinden, evenals decoratie en meubilair die een gebouw met deze kenmerken waardig zijn.

Interieur van het Edificio Moneo-gebouw in de Fundació Miró Mallorca (Pilar en Joan Miró Foundation) in Palma de Mallorca, Balearen

Interieur van het Edificio Moneo-gebouw in de Fundació Miró Mallorca (Stichting Pilar en Joan Miró) in Palma de Mallorca, Balearen © Pep Escoda / Archivo fotografico Fundació Pilar i Joan Miró a Mallorca

Stichting Pilar en Joan Miró

Deze stichting bezit ruim 7.000 werken van de beroemde kunstenaar Joan Miró, en enkele andere werken van avant-gardekunstenaars, in verschillende vormen, zoals schilderijen, sculpturen en schetsen. Bovendien kun je hier het originele atelier van de kunstenaar zien, dat intact is en een perfecte manier biedt om te begrijpen hoe zijn creatieve proces en werk eruit zagen. U kunt ook rondslenteren in de Beeldentuin, een bijgebouw van de stichting gewijd aan werken op groot formaat, waar u heerlijk kunt ontspannen en tot rust kunt komen in het tuincafé.

Toerist die een tentoonstelling bewondert in het Museu d

Toerist bewondert een tentoonstelling in het Museu d’Art Sacre de Mallorca in Palma de Mallorca, Balearen © Cabildo Catedral de Mallorca

Museu d’art Sacre (Museum voor Heilige Kunst)

Met meer dan 100 jaar geschiedenis is dit het oudste museum van het eiland, voor het eerst geopend in februari 1915. Dit diocesane museum is door de geschiedenis heen een project van verschillende bisschoppen geweest. Het werd ontwikkeld door Mateo Jaime, die in 1878 begon met het creëren van een kleine collectie die in de loop van de tijd is gegroeid. Maar pas in 1906 begon Pedro Campins met het project, waarbij hij het gebied herbouwde waar het huidige archief zich bevindt. Dit museum toont een uitgebreide collectie werken van religieus gebruik en herkomst, die getuigen van de honderden jaren geschiedenis en cultuur van het eiland.

Detail van een van de kamers in het Museu de Mallorca in Palma de Mallorca, Balearen

Detail van een van de kamers in het Museu de Mallorca in Palma de Mallorca, Balearen © Museu de Mallorca

Museu de Mallorca (Mallorca-museum)

Een museum waar je uit de eerste hand meer te weten kunt komen over de geschiedenis van het eiland. Het gebouw waarin het is gevestigd, is gebouwd op de plaats van een voormalig barok paleis uit de 16e eeuw en heeft veel van zijn oorspronkelijke structuur behouden. In de kamers vindt u voorwerpen uit de prehistorie tot de 19e eeuw. Er is ook een belangrijke tentoonstelling van keramisch werk uit verschillende stijlen en tijden in de geschiedenis, waaronder de modernistische stijl van de La Roqueta-fabriek.