Vijf ideeën voor een zomervakantie met het gezin in Cantabrië


In Noord-Spanje is er een plek vol met perfecte activiteiten waar u en uw gezin van kunnen genieten. De meeste ervaringen zijn niet alleen geschikt voor de jongste familieleden, maar ook de ouderen zullen er dol op zijn. Het is een gebied waar de natuur centraal staat en u kunt genieten van activiteiten in de bergen en groene weiden, maar ook van rustigere dagen op zonnige stranden. Cantabrië is oneindig, dus hieronder belichten we slechts enkele ideeën, zodat u weet waar u moet beginnen.

Giraffen in het natuurpark Cabárceno

Giraffen in het natuurpark Cabárceno

Natuurpark Cabárceno

Deze prachtige natuurlijke ruimte, waar de overheersende kleur groen is, barst van avontuur en plezier voor het hele gezin. U kunt het gebied met de auto betreden en langs de oude paden midden in de natuur reizen. Terwijl je door de natuur rijdt, kun je ruim 100 diersoorten observeren uit de vijf continenten die in het park leven. De ruimtes zijn erg groot en open waardoor de dieren in semi-vrijheid kunnen leven.

  Cantabrisch Maritiem Museum

Cantabrisch Maritiem Museum © María Jesús Tomé

Cantabrisch Maritiem Museum

In de stad Santander is er een plek waar je alle geheimen van de Cantabrische kust kunt ontdekken. In het hart van de baai herbergt dit museum 20 aquaria waar je een grote verscheidenheid aan zeedieren en planten van dichtbij kunt observeren. Maar het meest indrukwekkende schouwspel is toch wel het enorme walvisskelet dat in een grote kamer in de lucht lijkt te zweven. Je kunt het museum simpelweg niet verlaten zonder een kijkje te hebben genomen.

  Fuente Dé-kabelbaan in Picos de Europa, Cantabrië

Fuente Dé-kabelbaan in Picos de Europa, Cantabrië

Fuente Dé en de Picos de Europa

Het Nationaal Park Picos de Europa is mogelijk een van de meest spectaculaire natuurgebieden van heel Spanje en dankzij de Fuente Dé-kabelbaan bereikt u het centrale massief in minder dan vijf minuten. Als je daar eenmaal bent, ga dan naar het natuurlijke uitkijkpunt, adem de zuivere berglucht in en geniet van de adembenemende uitzichten die deze plek te bieden heeft. U kunt ook genieten van een breed scala aan routes en wandelpaden voor alle niveaus, zodat u dit nationale park en zijn landschappen een beetje beter kunt leren kennen.

  Replica van de grot van Altamira, Cantabrië

Replica van de grot van Altamira, Cantabrië © EQRoy

De grot van Altamira

Zeer dicht bij Santillana del Mar, een prachtig middeleeuws stadje dat een bezoek waard is, vindt u een van de belangrijkste historische grottencomplexen van heel Spanje. De beroemde Grot van Altamira, waar u prehistorische grotschilderingen kunt bewonderen die tussen de 36.000 en 13.000 jaar oud zijn. Het complex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Om van deze buitengewone ervaring te genieten moet je naar het Altamira Nationaal Museum en Onderzoekscentrum gaan, waar naast verschillende archeologische overblijfselen en voorwerpen ook een exacte replica is van de Grot van Altamira, de neogrot.

El Soplao-grot

Grot van El Soplao © Aitor Serra Martín

El Soplao-grot

Een echt natuurwonder verborgen in de diepten van de aarde. Dit is een magische plek die rechtstreeks uit een sprookje komt en die de jongeren vol ontzag zal achterlaten. Het ontdekken van deze plek is vanaf het begin een avontuur, omdat je er naartoe gaat aan boord van een treintje dat je door galerijen en rotsformaties voert die duizenden jaren oud zijn. Binnen zijn er verschillende galerijen die te voet bezocht kunnen worden en je kunt zelfs een avontuurlijke tocht maken waarbij je je een dag lang een speleoloog voelt.