Vier redenen voor een reis naar Melilla


Als u van plan bent Melilla te bezoeken, aarzel dan niet, want uw reis naar deze Spaanse stad op Afrikaans grondgebied zal onvergetelijk zijn. Een authentiek, historisch militair fort, modernistische architectuur en een keuken met een mix van smaken wachten op u. Het heeft ook directe verbindingen over zee en door de lucht met de steden Malaga, Granada, Motril en Almeria (Andalusië) en Madrid. Hoewel er veel redenen zijn om Melilla te bezoeken, zijn deze vier genoeg om je er verliefd op te laten worden:

Uitzicht op Melilla la Vieja (oude Melilla) 's nachts

Uitzicht op Melilla la Vieja (oude Melilla) ’s nachts © Patronato de Turismo de Melilla

Bezoek een ommuurde stad

Er is geen betere manier om over de geschiedenis ervan te leren dan door rond de Citadel te lopen, ook bekend als Melilla la Vieja (oude Melilla) of ‘El Pueblo’ (het dorp). De stadsmuren werden aanvankelijk in de 15e eeuw op rotsen gebouwd en verschillende culturen hebben in de loop van de tijd hun sporen nagelaten. Het is een monumentaal complex dat bestaat uit vier omheiningen, gescheiden door een gracht of inkeping; drie ervan zijn gebouwd op een rotsachtige rots die uitsteekt in de Middellandse Zee, en de vierde op het vasteland, in een gebied dat bekend staat als de hoogte van de oude Cerro del Cubo, waar nu de Parador de Turismo staat. Je leert over de geschiedenis van Melilla, genietend van kleine, charmante buurten, ongelooflijke panoramische uitzichten, wachttorens en gebouwen van grote schoonheid, zoals de Baluarte de la Concepción of onder meer het Hospital del Rey.

Uitzicht op het David J. Melul-huis in Melilla

Uitzicht op het David J. Melul-huis in Melilla © Patronato de Turismo de Melilla

Ontdek modernistische gebouwen

Melilla is de stad in Spanje met het op één na hoogste aantal modernistische gebouwen, na Barcelona, ​​grotendeels dankzij Enrique Nieto, Gaudi’s leerling die vanaf 1909 in Melilla woonde. Melilla’s modernisme is duidelijk te zien in de gebogen gebouwen, vol beweging en natuurlijke elementen. motieven of vrouwengezichten, die contrasteren met de geometrische vormen van de klassieke gebouwen. De zogenaamde Gouden Driehoek, waar enkele van de meest gerenommeerde modernistische werken van de stad zich bevinden, zoals het Palacio de la Asamblea, het Casa Melul en het Reconquista-gebouw en de Plaza de Menéndez Pelayo, is een must-see.

Groene thee met munt

Groene thee met munt

Geniet van de gastronomie

Melilla is niet alleen een bezoek waard vanwege het architecturale erfgoed, maar ook vanwege de gevarieerde gastronomie; een mix van smaken en geuren, geïnspireerd door de mediterrane, Europese en Afrikaanse keuken, het resultaat van de samensmelting van de vier culturen die door de jaren heen naast elkaar in de stad hebben bestaan: christelijk, joods, moslim en hindoeïstisch. Proef heerlijke tapas tegen een betaalbare prijs, voornamelijk gemaakt met zeevruchten, zoals inktvis, gebakken vis of garnalen. De lamskebab, die meestal vergezeld gaat van couscous, is een ander culinair hoogstandje van de stad. Enkele van de traditionele gerechten zijn pastela, een soort vleespastei gemaakt met kip, poedersuiker en kaneel; vistaart met zeeduivel, marlijn, garnalen en langoustines; tortilla de colores, een mix van groenten en ei, en zoete couscous. Dit alles vergezeld van een heerlijke groene thee met munt, een traditionele Berberdrank met een voortreffelijke smaak.

Luchtfoto van de arena van Malagueta en de haven van Malaga, Andalusië

Luchtfoto van de arena van Malagueta en de haven van Malaga, Andalusië

Nabijheid van Malaga, met dagelijks varende boten

Een andere reden om Melilla te bezoeken is ten slotte de nabijheid van steden als Malaga, dat slechts zeven uur rijden is met de veerboot, waar boten dagelijks naar de Andalusische stad varen en een comfortabele oversteek over de Middellandse Zee bieden. Ze liggen zo dicht bij elkaar dat we u aanraden een paar dagen te reserveren om door de straten van Picasso’s geboortestad te wandelen en te genieten van de historische monumenten, zoals de kathedraal, het Alcazaba of het Romeinse theater.