Vier gezinsbestemmingen aan zee waar je gemakkelijk met kinderen van het strand kunt genieten

Persoon snorkelt in helder water.


Peñíscola, voor kleine piraten, avonturiers of toekomstige koningen van de zeven koninkrijken

In Peñíscola kun je een prachtig dorp verkennen via een rondleiding langs de belangrijkste erfgoedgebouwen, die je kunt omvormen tot een zoektocht naar piraten of een ridderavontuur. Tijdens de zomermaanden worden er rondleidingen georganiseerd met deze thema’s (in het Spaans) en van de toeristische website kunt u deze downloaden om de rest van het jaar uw eigen rondleidingen te organiseren. Ook herken je wellicht plekken op de wandeling omdat hier veel scènes uit de bekende serie “Game of Thrones” zijn opgenomen.

Uitzicht op Peñíscola

Uitzicht op Peñíscola

Als het gaat om genieten van de zee, zijn de Noord- en Zuidstranden te vinden naast de oude stad en bieden ze uitzicht op het Tempelierskasteel van Peñíscola. Bovendien zijn ze van alle gemakken voorzien, beschikken ze over een speelruimte en bieden ze de mogelijkheid tot waterschaatsen of snelle excursies per kano of zeilboot. Peñíscola ligt zeer dicht bij het natuurpark Sierra de Irta, perfect voor een uitje in de natuur. Het park heeft zelfs verschillende gemakkelijke wandelpaden. Waar ligt Peñíscola: in Castellón, in het noorden van de regio Valencia. Het treinstation Benicarló-Peñíscola ligt zeven kilometer verderop en biedt verbindingen naar tal van bestemmingen in Spanje. De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Reus, 130 kilometer verderop, en Valencia, 150 kilometer verderop.

Strand in Peñíscola

Strand in Peñíscola

Dingen om met uw gezin te doen in Alcossebre

In Alcossebre kunt u een perfecte dag doorbrengen op het strand en in de Middellandse Zee. Het heeft een kustlijn van ongeveer 10 kilometer en brede, volledig uitgeruste stranden met fijn wit zand, zoals Carregador, Romana en Las Fuentes. U kunt genieten van nautische activiteiten, zoals kajaktochten. Als u er een paar dagen bent, is het een goede optie om een ​​boottocht te regelen om de Columbretes-eilanden te bezoeken (reguliere routes lopen meestal tussen april en september). U kunt ook kiezen voor een uitstapje naar het platteland via de gemakkelijkste paden van de Sierra de Irta. Het is ook de perfecte plek voor fietstochten.

Playa de Alcossebre

Playa de Alcossebre

Ten slotte is er ook een cultureel bezoek dat meestal kinderen aanspreekt: het kasteel van Xátiva. Gedramatiseerde rondleidingen (in het Spaans) zijn soms beschikbaar, en op zondag is er meestal een rondleiding over de Tempeliers in de gemeente (ook in het Spaans)Waar is Alcossebre: in Castellón, in het noorden van de regio Valencia, ongeveer 40 kilometer van Peñíscola. Het treinstation biedt verbindingen naar tal van bestemmingen in Spanje. De dichtstbijzijnde internationale luchthavens zijn Valencia, op 125 kilometer afstand, en Reus, op 150 kilometer afstand.

Kasteel van Alcalá de Xivert

Kasteel van Alcalá de Xivert

Mojácar, een gezinsbestemming in Andalusië

Dit is een klein wit dorp dat verspreid ligt op de helling van de bergen met twee duidelijk verschillende gebieden: het gebied dat bekend staat als de stad Mojácar, landinwaarts, en de kustlijn die zo’n 20 kilometer lang is en veel gezinsvriendelijke stranden heeft. De ruimste en best uitgeruste stranden zijn Marina de la Torre, Descargador, Cantal, Cueva del Lobo, Ventanicas en Venta del Bancal. Onder de vele mogelijkheden die ze bieden, kunt u genieten van kinder- en sportgebieden, de mogelijkheid om een ​​waterfiets te nemen of een korte cruise op een catamaran langs de kust. Naast genieten van de zee, raden we u ook ten zeerste aan om door het dorp Mojácar te wandelen. Veel van de smalle straatjes zijn autovrij en perfect om te wandelen en te genieten van de architectuur van de witte huizen die typisch zijn voor de Andalusische bergen, die Mojacar zo mooi maken. Een advies: ga naar de uitkijkpunten van het kasteel en de Plaza Nueva voor een prachtig panoramisch uitzicht op de zee en de bergen.

Panoramisch zicht op Mojácar

Panoramisch zicht op Mojácar © Oficina de Turismo de Mojácar

Al wandelend merk je dat er steeds een bepaald beeld op gevels en in cadeauwinkels verschijnt: de pop ‘mojaquero’ of ‘índalo’. Vroeger werd het als beschermer bij de ingang van huizen geplaatst. Tegenwoordig geloven mensen dat het geluk brengt. Van alle populaire festivals die in Mojácar plaatsvinden, zijn er twee waar kinderen echt dol op zijn. Een daarvan is de Fiesta de la Vieja (gehouden op een donderdag in maart of april), die bestaat uit het doorbrengen van een picknickdag op het platteland en het maken van een piñata die de kinderen breken om snoep te krijgen. De andere is Noche de las Velas (gehouden eind juli of begin augustus). Op deze avond, bij zonsondergang, wordt de stad alleen verlicht door kaarslicht. Waar ligt Mojácar: aan de Middellandse Zeekust van Andalusië, in Almería. Het dichtstbijzijnde treinstation en vliegveld met internationale verbindingen bevinden zich in de stad Almería, ongeveer 80 kilometer verderop. Vanuit veel bestemmingen is het ook gemakkelijk om er met de bus te komen.

Typische straat in Mojácar

Typische straat in Mojácar

Las Palmas de Gran Canaria, waar uw kinderen graag terugkeren

Er zijn veel redenen waarom kinderen verliefd worden op deze stad. Het stadsstrand Las Canteras verandert bijvoorbeeld bij eb in een enorm natuurlijk zwembad met kalm water. Als u op dit strand snorkelt, ziet u vrijwel aan de kust vissen, en het kalme water is perfect om te leren zeilen of surfen. Vlakbij ligt het Poema del Mar-aquarium, een van de meest spectaculaire van Europa. In hetzelfde gebied kunt u het Elder Museum of Science and Technology bezoeken, waar uw kinderen verrast kunnen worden door alles wat ze spelenderwijs leren. Daarnaast vind je in het hart van de stad grote parken zoals Santa Catalina, San Telmo of Doramas Park. Kortom, de stad is geweldig voor kinderen omdat ze zich prima zullen vermaken. De boulevard aan het strand van Las Canteras is zeer aangenaam en heeft een breed scala aan restaurants verspreid over de drie kilometer. Naast het winkelgebied van Mesa y López ligt een ander stadsstrand, Las Alcaravaneras, dat ook zeer kalm water heeft. Calle Mayor de Triana is het andere grote winkelgebied, dat grotendeels autovrij is. Het maakt deel uit van de oude stad naast de nabijgelegen wijk Vegueta, waar we u aanraden een wandeling te maken.

Las Canteras-strand

Strand Las Canteras © Promotur. Turismo de Canarias

Als u meerdere dagen blijft, heeft u de tijd om tal van excursies te plannen. Zo kunt u bijvoorbeeld kennis maken met de rijke diversiteit aan flora op de Jardín Botánico Viera y Clavijo (zo’n 10 kilometer van de stad). Wilt u meer stranden bezoeken, dan vindt u in het zuiden van het eiland het indrukwekkende Maspalomas, een uitgestrekt strand met grote duinen aan zee waar u ook kamelen kunt rijden. Het gebied organiseert ook boottochten om walvisachtigen te spotten, en er zijn themaparken zoals Palmitos Park, Angry Birds Park, Holiday World, Sioux City Park, Crocodile Park, Aqualand, enz. Landinwaarts krijgt u de kans om een ​​origineel ervaring: je kunt op een zee van wolken lopen (je ziet de wolken aan je voeten). Dit fenomeen komt vaak voor bij bezoeken aan de bergen, bijvoorbeeld in de omgeving van Tejeda. Waar ligt Las Palmas de Gran Canaria: het is de hoofdstad van het eiland Gran Canaria, een van de zeven Canarische Eilanden. De luchthaven, gelegen op ongeveer 25 kilometer afstand, heeft directe verbindingen met een groot aantal internationale bestemmingen. Talrijke cruises stoppen in de haven van de stad.

Natuurreservaat Mas Palomas

Natuurreservaat Mas Palomas © Turismo de Canarias

Deze bestemmingen zijn geaccrediteerd met het Familietoerisme-zegel van de Spaanse Grote Familiefederatie.