Vier dorpen in Spanje voor een sprookjesachtig uitje

Historische roze gebouwen tegen heldere blauwe lucht


CastellFollit de la Roca, aan de muur

CastellFollit de la Roca, gelegen in Catalonië, in de provincie Gerona, is een klein dorp bovenop een duizelingwekkende basaltmuur van meer dan 50 meter hoog. Het zweeft bijna en negeert de zwaartekracht. Het zal je van ver verrassen en je van dichtbij verliefd maken. Met aan beide kanten het natuurreservaat Garrotxa Zona Volcánica loop je tussen kleine huisjes en middeleeuwse steegjes. Je reist in de tijd te midden van vulkanisch gesteente van duizenden jaren geleden. En je zult de geschiedenis ervan ontdekken en verdwalen in de jouwe.

Luchtfoto van het kleine dorpje CastellFollit de la Roca op 50 meter hoogte in het natuurreservaat Garrotxa vulkanische zone, Catalonië

Luchtfoto van het kleine dorpje CastellFollit de la Roca op 50 meter hoogte in het natuurreservaat Garrotxa vulkanische zone, Catalonië

Alcalá del Júcar, een trap naar de hemel

Alcalá de Jucar wordt beschouwd als een van de meest charmante dorpen in Castilië-la Mancha en beklimt imposante rotsachtige hellingen over de meander van de rivier de Júcar. Geclassificeerd als historische en artistieke gebouwen en sinds 1982 een cultureel erfgoed, ontdekt u in Júcar Romeinse bruggen. Je loopt tussen witte en okerkleurige huizen, getoast door de zon, en je komt in authentieke natuurlijke grotten zoals de Cueva del Diablo, Cueva del Duende en Cueva del Rey Garadén. Beetje bij beetje klim je naar de top. Je passeert de Hermitage van San Lorenzo en de kerk van San Andrés. Je ontdekt het imposante fort, een prachtig kasteel van Almohad-oorsprong en een islamitische uitstraling. Je ziet een unieke natuurlijke enclave. Je begint met je voeten op de grond en eindigt met het aanraken van de lucht.

Uitzicht op de Romeinse brug en het dorp Alcalá del Júcar in Castilië-La Mancha

Uitzicht op de Romeinse brug en het dorp Alcalá del Júcar in Castilië-La Mancha

Albarracín, een paradijs tussen muren

Gelegen in de provincie Teruel en sinds 1961 uitgeroepen tot Nationaal Monument, wordt Albarracín beschouwd als een van de mooiste dorpen in Aragon. Je begint je route wandelend tussen een legendarische ring van muren, die dateert uit de 14e eeuw. Vervolgens beklimt u een zonkleurige trap. U wordt verrast door onregelmatige huizen uit andere tijden. Je slentert door pittoreske straatjes zoals Azagra, bekend om zijn gestapelde daken, grote houten deuren en traditionele bogen. Je volgt je koers langs de calle de Postigo, een van de meest pittoreske van het dorp. Je komt aan op het Plaza Mayor, vanwaar je de tuinen van de rivier de Guadalaviar kunt zien. En je ontdekt het kasteel van Andador, en kijkt naar de verre Sierra de Albarracín en het beschermde gebied van de Pinares de Rodeno. Ontdek adembenemende canyons, slaapstelende diepe ravijnen en uitgestrekte bossen waar je al je zorgen kunt loslaten.

Toeristische wandeling langs een heuvel met uitzicht op het dorp Albarracín, Teruel

Toeristische wandeling langs een heuvel met uitzicht op het dorp Albarracín, Teruel

Tossa de Mar, een kristallijn juweel

Tossa de Mar, gelegen in de provincie Gerona, in Catalonië, is een klein dorpje tussen de zee en de bergen. Zachtjes omspoeld door het water van de Middellandse Zee. Een authentiek paradijs van planten- en dierenleven, waar u imposante muren, lange stranden en kristalheldere baaien zult ontdekken. Je zakt met je voeten in het zand van het strand van Mar Menuda, ten noorden van de baai van Tossa. Je zult verrast zijn door de historische erfenis van Villa Vella, een spectaculaire ommuurde omheining met drie imposante verdedigingstorens: Codolar, Hores en Joanàs. Je zult honderden legendes ontdekken. Je bevestigt dat er geen piraten te bekennen zijn. Je zult verliefd worden op een van de weinige middeleeuwse forten aan de kust in Catalonië. Je ontdekt de gotische stijl van de kerk van San Vicente. En je vindt Sa Roqueta, een prachtige visserswijk waar je gevoelens zult ervaren die je wilt herhalen. Bezoek de mooiste dorpjes van Spanje en ontdek sprookjesachtige routes. Ideaal om de routine te wissen en jezelf te herschrijven.

Luchtfoto van het kleine dorpje Tossa de Mar, tussen de zee en de bergen van Gerona

Luchtfoto van het kleine dorpje Tossa de Mar, tussen de zee en de bergen van Gerona