Unieke accommodatie in Spanje

Wit mediterraan gebouw met bogen en fontein.


Als u naar Spanje komt en op zoek bent naar een andere en originele verblijfplaats, kijk dan eens naar deze suggesties. Kastelen, grotten, traditionele gebouwen en andere plekken midden in de natuur en vol kunst en cultuur.

Indiano-herenhuis

Indiano-herenhuis

Casonas Asturianas – landhuizen in Asturië in een unieke omgeving

Het Asturische platteland, dat zee en bergen combineert, is ideaal voor deze landelijke accommodatie. De Quality Club Casonas Asturianas biedt een dertigtal hotelaccommodaties gevestigd in unieke gebouwen, variërend van paleizen in modernistische stijl en gebouwen uit de 17e eeuw tot architecturale ensembles die typisch zijn voor de regio en de zogenaamde Casas de Indianos (huizen gebouwd door de Spaanse emigranten die fortuin vonden in Amerika). U kunt op een van deze plaatsen verblijven als u de vele bezienswaardigheden in deze regio in het noorden van Spanje wilt ontdekken.

Bezoekerscentrum Sacromonte, Granada (Andalusië)

Bezoekerscentrum Sacromonte, Granada (Andalusië)

Slapen in een grot

De stad Granada, in het zuiden van Spanje, heeft veel grotten die huizen zijn waar je kunt verblijven en genieten van een heel bijzondere tijd. Sommigen van hen hebben een zwembad of zelfs een open haard. Deze huizen houden een constante temperatuur van 18ºC aan, zodat je in de zomer ver weg bent van de hitte en in de winter van de kou. Slapen aan de rand van een ravijn mag u zeker niet missen, met een veranda gemaakt van planten!

Pazo de Oca-herenhuis

Pazo de Oca herenhuis © Jose Cernadas

Galicische landhuizen: cultuur en natuur

Landhuizen in Galicië bieden een geweldige kans om plattelandstoerisme en populaire cultuur te combineren. Als u even wilt pauzeren op de Sint-Jacobsweg, of als u de melancholische sfeer van het noorden wilt ontdekken, zijn deze huizen de perfecte keuze. Met prachtige vormen en typische elementen als ‘hórreos’ (verhoogde graanschuren) en duiventillen geven deze 17e en 18e eeuwse huizen je het gevoel alsof je in een sprookje bent beland.

Landhuis in Carratraca, Málaga (Andalusië)

Landhuis in Carratraca, Málaga (Andalusië)

Andalusische boerderijen: landelijke charme

Veel typische boerderijen in Andalusië, die later de residenties van de adel werden, zijn bijzondere verblijfplaatsen geworden die de traditie van dit land in stand houden. Sommige van deze typisch witgekalkte landhuizen hebben een eigen tuin, ze zijn allemaal uitgerust met de voorzieningen die u nodig heeft en hebben binnen voldoende ruimte. Je kunt ze op veel verschillende plaatsen vinden, bijvoorbeeld dichtbij natuurreservaten, het strand of de stad. Deze huizen zijn een van de beste opties om te ontspannen en het zuiden van Spanje te ontdekken.

Kamer in Posada La Pascasia

Kamer in Posada La Pascasia © Turismo de Castilla y León

‘Posadas Reales’ in Castilië-León, de charme van het platteland

Als u wilt verblijven in een traditionele, landelijke accommodatie met veel verschillende vrijetijdsmogelijkheden, dan bent u bij de ‘Posadas Reales’ in Castilië-León aan het juiste adres. Je kunt kiezen uit een paleis dat grenst aan een 15e-eeuwse civiele verdedigingstoren, een oude molen en bakkerij, en een oude boerderij, om er maar een paar te noemen. De gebouwen zijn altijd geïntegreerd in het prachtige landschap in stadjes vol monumenten en doordrenkt van geschiedenis, waar je allerlei wandelingen kunt maken en heerlijk kunt eten.

Pension in het klooster van San Juan de la Peña (Huesca, Aragón)

Pension in het klooster van San Juan de la Peña (Huesca, Aragón)

Lodges in Spanje

Ontspanning, platteland en kunst komen samen in de Spaanse herbergen, waaronder middeleeuwse kloosters, oude paleizen, kloosters, oude schuren en korenmolens. Er is een bijzonder groot aanbod van dit soort accommodaties in Aragón, Extremadura en Castilië-La Mancha. Traditie en comfort komen samen in deze historische gebouwen, om u een heel bijzonder verblijf te bieden.

Parador de Santo Estevo, in het hart van Ribeira Sacra

Parador de Santo Estevo, in het hart van Ribeira Sacra © Paradores

Het plezier van een vakantie in de Spaanse Parador Hotels

Veel van de Paradores bevinden zich in kastelen, paleizen en historische gebouwen. Deze monumenten liggen verspreid over heel Spanje en zijn gerenoveerd om u van alle moderne gemakken te voorzien. Ze bieden ook culturele routes en een grote verscheidenheid aan activiteiten aan die u zullen helpen Spanje te ontdekken.