Tips om het meeste uit landhuislodges in Spanje te halen


Landhuislodges zijn over het algemeen oude boerderijen of andere landelijke woningen die zijn aangepast om gastenverblijf te bieden. Ze variëren van moderne huizen met grote zwembaden tot gastvrije hutten met open haarden en een barbecue op het terras. Aantrekkelijke plattelandstoeristische bestemmingen zoals Baskenland, Navarra en Asturië waren de eersten die profiteerden van de charmes van deze landhuizen en ze promootten. als intieme, afgelegen vakantieaccommodaties. Hier vindt u een reeks tips die u zullen helpen het meeste uit uw vakantie in een landhuislodge te halen en te vergeten dat de rest van de wereld bestaat!

Uitzicht op het landelijke gehucht Bandujo

Uitzicht op het landelijke gehucht Bandujo

Ongeacht de tijd van het jaar, in Spanje vindt u een landhuislodge die perfect bij u past

U hoeft niet te wachten tot de feestdagen; een landhuislodge is altijd een goede optie voor een uitje. Als u de hoge temperaturen in juli en augustus wilt vermijden, zult u blij zijn te weten dat de zomer in het noorden van Spanje koeler is. Je kunt indrukwekkende routes wandelen, zoals de Cares Trail (tussen Castilla & León en Asturië), die uitzicht biedt over de ongelooflijke landschappen die het gebied kenmerken. Je zou kunnen zeggen dat de landhuislodges in het noorden van Spanje bijzonder gastvrij zijn in winter. Wat is er tenslotte mooier dan op een koude dag thuiskomen bij een laaiend vuur? In Spanje kun je verblijven in landelijke hutten midden in de natuur, zoals die van de Val d’Aran (in de Catalaanse Pyreneeën) en de Valle del Pas (Cantabrië). Als je op zoek bent naar een mild winterklimaat, dat is precies wat je in Andalusië zult vinden. Of u kunt profiteren van het permanente lenteklimaat van de Canarische Eilanden en een huis aan het strand huren om het nieuwe jaar in te luiden met een duik in de zee.

Als u op zoek bent naar een landhuislodge in het hoogseizoen of op feestdagen, reserveer dan vooraf

Als u accommodatie wilt boeken op belangrijke momenten zoals Kerstmis, Oudejaarsavond, Paasweek of in maanden als juli en augustus, is het raadzaam ruim van tevoren (vier tot zes maanden van tevoren) te boeken. Vooral als de door u gekozen locatie een belangrijk toeristisch gebied is, zoals kustgebieden in de zomer of Madrid met Kerstmis. In deze tijden hebben de accommodatieprijzen de neiging te stijgen, gezien de verwachte hoge vraag. Bij de meeste landhuislodges is annulering tot een paar weken voor de gekozen datum mogelijk, dus wees niet bang om ruim van tevoren te reserveren!

Hond buiten een huisdiervriendelijke landhuislodge

Hond buiten een huisdiervriendelijke landhuislodge © @maselplans – @pelusa_weimaraner

Geniet samen met uw huisdier van een vakantie in Spanje

Landhuislodges bieden niet alleen scherpe tarieven, maar er zijn ook huizen met uitgestrekte tuinen die zich daar meten met een goede hotelsuite. En sommige zijn huisdiervriendelijk! In Spanje heeft u de keuze uit een ruim aanbod aan huisjes op het platteland, waar uw huisdieren naar hartelust kunnen rondrennen en spelen. Misschien wilt u een accommodatie boeken op een brede boulevard in de Tiétar-vallei, of misschien een landhuislodge huren in Huesca vlakbij het Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido, zodat uw huisdier u kan vergezellen op al uw wandelingen.

Uitzicht op verschillende grotwoningen Guadix in Granada, Andalusië

Gezicht op verschillende grotwoningen Guadix in Granada, Andalusië © Andres Naga

In Spanje vindt u landhuislodges voor elke smaak

In Spanje vind je een hele wereld aan mogelijkheden, dus je kunt gemakkelijk vinden wat je echt zoekt. Als je even wilt ontsnappen aan de stress en spanningen van de stad, kun je bijvoorbeeld een huis huren in de middle of nowhere, in een verdwaald gehucht in het bos of in een vissersdorpje. Of heb je er ooit van gedroomd om in een grotwoning te slapen? Er zijn er veel van te vinden in Granada; in de stad Guadix is ​​zelfs een hele wijk met grotwoningen!