Tien tips voor het kiezen van uw accommodatie in Spanje


Deel

  • Facebook
  • Twitteren
  • E-mail
  • Offline downloaden

Kamer in Hotel Les Cols © Hotel Les Cols

Kamer in Hotel Les Cols © Hotel Les Cols

Wees duidelijk over het type accommodatie dat u zoekt

In Spanje kunt u kiezen uit hotels, landhuizen, unieke accommodaties, serviceflats, toeristische appartementen, hostels en campings. Bovendien zijn alle soorten accommodaties onderverdeeld in categorieën op basis van hun diensten en kenmerken. Kortom, hotels zijn de meest voorkomende optie en zorgen voor een zeer comfortabele toeristische reis. Als u op zoek bent naar iets bijzonders, raden wij u aan de unieke accommodatiemogelijkheden zoals de Paradores of het typische regionale aanbod in elk gebied te bekijken. Verhuur- en appartementhotels hebben keukens. Aan de andere kant zijn pensions, hostels en campings goedkopere alternatieven.

Voertuigen die door een straat in Valencia rijden

Voertuigen die door een straat in Valencia rijden

Controleer de locatie en het beschikbare vervoer

Kijk goed naar het exacte adres van elke accommodatie en kies op basis van uw prioriteiten. Als u alleen van plan bent om in het toeristische gebied te zijn of ’s avonds uit te gaan, raden wij u het centrum aan; waar in de meeste steden alles op loopafstand zal zijn. Als u zich buiten de historische centra en toeristische gebieden waagt, is accommodatie vaak iets goedkoper en heeft u vaak uitstekende communicatieverbindingen met het centrum.

Vrienden op een computer

Vrienden op een computer

Lees opmerkingen van andere reizigers

Uiteindelijk zijn dit meningen van mensen zoals jij die op reis zijn om een ​​bestemming te ontdekken en ervan te genieten. Je kunt ze vinden op de meeste online boekingswebsites en in online accommodatierecensies. Houd bij het beoordelen van deze opmerkingen rekening met het tijdstip waarop de publicatie is geplaatst en het type reiziger dat de publicatie heeft geplaatst. In veel gevallen reageren de etablissementen zelf op de commentaren met zeer nuttige informatie en vaak kun je de beoordelingen filteren op land van herkomst, taal of zelfs type toerist.

Ontbijt in het hotel

Ontbijt in het hotel

Controleer wat er bij uw prijs is inbegrepen

De prijs van de kamer kan extra services omvatten. Vraag bijvoorbeeld of je maaltijden inbegrepen hebt. Vaak is ontbijt of halfpension (ontbijt en één maaltijd) inbegrepen, en soms ook volpension of de minibarservice op de kamer. Vraag ook naar andere diensten, afhankelijk van uw behoeften, zoals de internetverbinding of airconditioning op de kamer, de ophaal- of transferservice naar de luchthaven, of er wasfaciliteiten zijn, een zwembad of een fitnessruimte, parkeerplaatsen, enz. .

Klok in een hotelcafetaria

Klok in een hotelcafetaria

Bevestig de inchecktijd

Als algemene regel kun je in Spanje op de dag van aankomst na 14.00 uur aankomen, en bij hotels kun je meestal op elk moment inchecken. Wij raden u echter altijd aan om contact op te nemen met de accommodatie om uw geschatte aankomsttijd door te geven, vooral als u in een appartement verblijft of verwacht later dan 18.00 uur aan te komen. Als u eerder op uw accommodatie aankomt en uw bagage moet achterlaten of gebruik wilt maken van een van de diensten, houd er dan rekening mee dat de meeste plaatsen u graag alles willen bieden wat u nodig heeft om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Koffer

Koffer

Bevestig de uitchecktijd

Op uw uitcheckdag dient u doorgaans vóór 12.00 uur uw kamer te verlaten. Als u van plan bent die dag bezienswaardigheden te gaan bekijken, houd er dan rekening mee dat u op de meeste plaatsen instructies krijgt om uw bagage daar tot later op de dag achter te laten. Als het hotel niet volgeboekt is en u het nodig heeft, kunt u af en toe vragen om de kamer later te verlaten.

Voeten van een gezin die uit een bed steken

Voeten van een gezin die uit een bed steken

Als u met kinderen reist…

In Spanje is het normaal dat er in veel accommodaties crèches en kinderanimatie aanwezig zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Informeer ernaar bij het maken van uw reservering. Er zijn vaak nog andere diensten beschikbaar waarin u mogelijk geïnteresseerd bent, bijvoorbeeld de mogelijkheid om een ​​extra bed op uw kamer te plaatsen of een wiegje voor de kleintjes.

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Hotels toegankelijk voor iedereen

Veel hotels zijn toegankelijk of beschikken over aangepaste faciliteiten. Zoals altijd is ons beste advies dat u rechtstreeks contact opneemt met de accommodatie en al uw vragen stelt.

Huisdier in de armen

Huisdier in de armen

Als u uw huisdier meeneemt

Controleer altijd vóór het voltooien van de reservering of huisdieren zijn toegestaan ​​in de accommodatie. Het wordt steeds gebruikelijker om huisdieren mee te nemen naar landelijke accommodaties, en er komen steeds meer hondvriendelijke hotels. Boekingen zijn meestal beperkt tot één dier per kamer, en het is meestal gemakkelijker om huisdieren met een gewicht van minder dan 10 kg te accepteren. Zorg er uiteraard voor dat u altijd alle documentatie van uw huisdier bij u heeft.

Toegang tot het Gran Hotel Central, Barcelona © Gran Hotel Central

Toegang tot het Gran Hotel Central, Barcelona © Gran Hotel Central

Vermijd fraude

Toeristische accommodaties in Spanje zijn gereguleerd. In alle gevallen moet bij de hoofdingang een onderscheidend plaatje worden aangebracht dat het type toeristische accommodatie en de categorie ervan aangeeft. En bij de receptie moeten ook de maximumprijzen getoond worden. Als u vermoedens heeft over een accommodatie, aarzel dan niet om rechtstreeks contact op te nemen met het dichtstbijzijnde VVV-kantoor. Aan de andere kant zullen opmerkingen van andere reizigers op internet, direct contact met uw reisbureau of uitsluitend overleg met internationaal erkende boekingskantoren u helpen meer informatie te vinden en ervoor te zorgen dat uw boeking veilig is.