Stranden in Asturië waar u er even helemaal tussenuit kunt

Zonsondergang kustlijn met rotsen en zachte golven


Het strand van El Silencio

Dit strand, een halve kilometer lang, ligt aan de voet van een klif. En zoals de naam al doet vermoeden, is de rust en stilte tussen de kliffen, nadat je honderd treden hebt gelopen en het zand hebt betreden, verbazingwekkend.

Silenciostrand, Cudillero, Asturië

Silenciostrand, Cudillero, Asturië

Gulpiyuri-strand

Dit is een heel bijzonder klein strand. Het is amper 50 meter lang, maar wordt toch beschouwd als een nationaal monument. Dit is een strand in het binnenland, waar het zeewater tussen de kliffen door tunnelt totdat het dit kleine gebied met fijn zand bereikt.

Gulpiyuristrand, Asturië

Gulpiyuristrand, Asturië

Cuevas de Mar-strand

Een strand in de vorm van een schelp omgeven door hoge kliffen; tot nu toe alles wat je zou verwachten van een strand in Asturië. Maar wacht tot het tij weggaat, want dan zie je de kliffen in grotten veranderen. Dit is ook een beschermd gebied dankzij het plantenleven en de geologie.

Cuevas de Mar-strand, Asturië

Cuevas de Mar-strand, Asturië

Poó-strand

Op Poo beach (uitgesproken als Po) is het moeilijk om de horizon te zien, omdat de kliffen in de weg zitten. Deze zelfde rotsformaties zorgen ervoor dat het water zo kalm blijft, perfect voor een ontspannende duik. Gelegen direct aan de monding van de rivier de Vallina, is het bij vloed de moeite waard om te kijken hoe de zee de rivier binnendringt. De schoonheid van de stranden in Asturië is de manier waarop de natuur en de zee elkaar ontmoeten. Hier vindt u zeker het perfecte strand om te ontspannen en tot rust te komen.

Poepstrand, Asturië

Poepstrand, Asturië