Steden en dorpen aan zee in Spanje, plekken waar je heerlijk tot rust kunt komen


Verlang je ernaar om je koffers te pakken? Spanje heeft zo’n 8.000 km kustlijn waar je steden kunt vinden die perfect zijn voor een uitje en om te genieten van de combinatie van zee- en stadsleven. Maar als u niet zo zeker weet waar u heen moet, lees dan verder voor een lijst met steden uit het noorden en het zuiden van het land. Kies gewoon degene die het beste bij uw uitje past. Laten we gaan!

Uitzicht op de haven en de stad Ribadeo, Galicië

Uitzicht op de haven en de stad Ribadeo, Galicië

Ribadeo

Ribadeo (Lugo), bekend om zijn beroemde strand Praia de As Catedrais, is een favoriete plek aan de Galicische kust. De monding ligt op de grens met Asturië, en je kunt er vaak boten en mensen zien die watersporten beoefenen. Als u eenmaal het maritieme landschap en de sfeer van de haven heeft opgesnoven, kunt u een wandeling maken door de oude wijk. Je kunt de Art Nouveau pazo of het landhuis zien dat is gebouwd door de gebroeders Moreno, en een wandeling maken naar de Trinidad-kapel om een ​​panoramisch uitzicht op de riviermonding en de veelkleurige huizen van Indianos te bewonderen, migranten die naar Amerika vertrokken om hun fortuin te zoeken, en later naar huis teruggekeerd.

Centro Botín, in Santander, Cantabrië

Centro Botín, in Santander, Cantabrië

Santander

Een stad in het noorden van Spanje aan de Cantabrische Zee, plaatselijk bekend als La Novia del Mar (de bruid van de zee). De geschiedenis is een onstuimige mix van aristocraten en vissers. En je voelt hoe deze twee werelden met elkaar verweven zijn terwijl je door de straten van het stadscentrum dwaalt. In het gebied rond het strand van Sardinero vindt u paleisachtige gebouwen die deel uitmaken van de essentie van Santander, zoals het Palacio de la Magdalena, dat doet denken aan de tijd dat de koninklijke familie hier hun zomers doorbracht. U kunt ook een bezoek brengen aan de kathedraal-kerk van Nuestra Señora de la Asunción, of hedendaagse kunst bekijken in het Centro Botín. Elke tijd van het jaar is goed voor een bezoek aan Santander en om verliefd te worden op de stad en de zee.

Uitzicht op de oude wijk van San Sebastián, Baskenland

Uitzicht op de oude wijk van San Sebastián, Baskenland

Donostia-San Sebastián

Als u verder langs dezelfde noordkust rijdt, komt u in San Sebastián, de hoofdstad van Baskenland. Een plek om te genieten van films en lekker eten met uitzicht op zee. De baai ligt tussen de berg Igeldo en de berg Urgull. Of het nu in de winter of in de zomer is, een wandeling langs de kust op het strand Playa de la Concha is altijd een genot. Ook deze plek was in de 19e eeuw een zomerresidentie voor het koningshuis en de aristocratie. De stad ademt nog steeds de sfeer van de belle époque, gecombineerd met een meer eigentijdse stijl, zoals weerspiegeld in gebouwen als het Kursaal. En een ander symbool van de stad mag je niet missen: een reeks sculpturen van Eduardo Chillida genaamd de Peine del Viento. Als je trek krijgt, kun je ronddwalen in de oude wijk, waar je bars vindt die pintxos (tapas) aanbieden.

Luchtfoto van Sanlúcar de Barrameda, Andalusië

Luchtfoto van Sanlúcar de Barrameda, Andalusië

Sanlúcar de Barrameda

Het zuiden van Spanje is een boeiende plek. Aan de Atlantische kust ligt Sanlúcar de Barrameda (Cádiz). De stad ligt zeer dicht bij het Parque Nacional de Doñana, naast de monding van de Guadalquivir. Een stad met witgekalkte huizen, zoals het grootste deel van de Andalusische kustlijn. Misschien wel het interessantste wat je hier kunt zien zijn de beroemde paardenraces die elk jaar in augustus op het strand plaatsvinden, tijdens het belangrijkste feest van de stad. Maar als u door de straten slentert, kunt u bezienswaardigheden zien zoals het kasteel van Santiago en het paleis van Los Infantes de Orleans y Borbón, en de dag afsluiten met een wandeling over een van de lange stranden. De zonsondergangen zijn spectaculair! In Spanje heb je een hele zee aan mogelijkheden om te ontspannen en echt te genieten met je dierbaren.