Spannende bergactiviteiten in de Aragonese Pyreneeën

Wandelaars op bergpad met uitzicht op bergtoppen.


De Aragonese Pyreneeën, een natuurwonder

De Aragonese Pyreneeën, grenzend aan Catalonië, Navarra en Frankrijk, vormen het hart van de bergketen in Noord-Spanje. Elk jaar dwalen duizenden bezoekers langs de paden door bergen, rivieren, bossen en meren en hun verbazingwekkende landschappen. In Aragon hebben de Pyreneeën imposante toppen van meer dan 3.000 meter hoogte, zoals Aneto in het natuurpark Posets-Maladeta, en Monte Perdido in het nationale park Ordesa en Monte Perdido. Met een grote rijkdom aan planten- en dierenleven bestaat er geen twijfel over dat de immense horizonten de perfecte locatie zijn om van bergsporten te genieten.

Toeristen wandelen in het Ordesa y Monte Perdido Nationaal Park, Huesca, Aragon

Toeristen wandelen in het Ordesa y Monte Perdido Nationaal Park, Huesca, Aragon

Spannend en uitgebreid activiteitenaanbod

De Aragonese Pyreneeën bieden bergactiviteiten voor alle niveaus. Of je nu een beginner of een veteraan bent, je maakt endorfines vrij met ervaringen zoals canyoning in het water, waarbij je afdaalt door fascinerende ravijnen zoals de Viandico-kloof en de Gloces-kloof. En je kunt van leuke natuurlijke glijbanen glijden en baden in poelen met kristalhelder water. Een perfect plan om van de Pyreneeën te genieten als er geen sneeuw ligt. De machtige rivieren van de Aragonese Pyreneeën schreeuwen erom om afgedaald te worden. Ga raften in de rivieren van Ordesa zoals de Ara en de Ésera. Met de hulp van professionele gidsen daal je af naar het tempo van sterke stromingen, bekijk je ongelooflijke landschappen en beleef je een extreme en onvergetelijke ervaring.

Toeristische canyoning in de Furco de Broto Canyon in Huesca, Aragon

Toeristische canyoning in de Furco de Broto Canyon in Huesca, Aragon

Daarnaast biedt het Spaanse gebergte meerdere wandelpaden voor liefhebbers van hoge bergen. Loop naar de Aigualluts-watervallen in Benasque, of loop langs het natuurpad van het Lanuza-stuwmeer in Sallent de Gállego. In de Pyreneeën is er geen tekort aan indrukwekkende paden om de natuur te bewonderen. En als je meer wilt, kun je in de Aragonese Pyreneeën ook rotsklimmen via verschillende via ferrata’s. Er zijn routes zoals Sorrosal, waar je onderweg kunt genieten van watervallen, bruggen en zelfs grotten. Je kunt ook de Foradada del Toscar beklimmen, een via ferrata die je moet beklimmen vanwege de lengte en de luchttrappen.

Toerist op de Sorrosal via ferrata in Huesca, Aragon

Toerist op de Sorrosal via ferrata in Huesca, Aragon

Rust uit in unieke middeleeuwse dorpjes

Na zoveel avontuur zal je lichaam zeker om een ​​beetje rust vragen. Aarzel niet om de dorpen van de Aragonese Pyreneeën te bezoeken. Het zijn perfecte plekken om frisse lucht in te ademen en te genieten van de rust van het hooggebergte. U zult genieten van Aínsa, een middeleeuws stadje in de regio Sobrarbe; of geniet van de hoogten van Alquézar, in Somontano de Barbastro, en bewonder het dorp Hecho, beroemd om de schoonheid van zijn populaire architectuur. Dit zijn plekken vol historie en cultuur die je ongetwijfeld zullen verrassen. Als je wilt genieten van de natuur in Spanje door middel van spannende bergactiviteiten, dan zijn de Aragonese Pyreneeën je ideale bestemming. De perfecte combinatie van adrenaline, plezier en unieke landschappen. Wil je het ervaren?

Uitzicht op Aínsa in Huesca, Aragon

Uitzicht op Aínsa in Huesca, Aragon