Spanje, non-stop nachtleven


Uniek klimaat: de hele nacht voor je

In Spanje is het gebruikelijk dat mensen van tien uur ’s avonds tot in de vroege ochtenduren in bars iets drinken, kletsen en lachen. In het voorjaar en de zomer beschikken dankzij de aangename temperaturen vrijwel alle bars en restaurants over een terras waar je heerlijk buiten kunt genieten van een drankje. De populairste dagen om uit te gaan zijn vrijdag en zaterdag.

Terrasjes op Plaza de Santa Ana, Madrid

Terrasjes op Plaza de Santa Ana, Madrid © César Lucas Abreu. Turismo de Madrid

Uitgaan voor tapas

Dit is zonder twijfel een van de gebruiken die je het leukst zult vinden in Spanje. Uitgaan voor tapas betekent niet alleen van bar naar bar gaan met een caña (bier) en een verscheidenheid aan kleine porties van typische gerechten. Het gaat ook om het ontdekken van een veelheid aan plekken vol mensen en een geweldige sfeer en om deel te nemen aan een authentieke manier van leven. Probeer een chato (laag, breed glas wijn), een sangria, een tinto de verano, een “pulga” (klein broodje) en meer te bestellen. Nadat je tapas hebt gegeten, krijg je helemaal zin om te gaan dansen.

Proosten met vrienden in een typische taverne

Proosten met vrienden in een typische taverne

Locaties voor alle smaken

Op zoek naar livemuziek? Bekijk een van de concertzalen (waar je kunt luisteren naar singer-songwriters, rock, jazz…) of de populaire flamenco-tablaos die je vooral in de regio Andalusië zult vinden. En als het op dansen aankomt, wat je voorkeuren of leeftijd ook zijn, zul je een plek vinden die je leuk vindt: locaties in alternatieve stijl met rock-, punk- en indiemuziek; modieuze plekken om te pronken met je beste outfit; elektronische muziek om non-stop te dansen of een meer ontspannen sfeer voor een praatje. Je zult ook merken dat sommige grote steden verschillende uitgaanswijken hebben, afhankelijk van je smaak.

Grote nachtclubs

Nergens anders ter wereld vind je clubs die zo beroemd zijn als de clubs die op je wachten in delen van Spanje zoals Ibiza. Duizenden toeristen komen naar ons land alleen maar om de epische nachten op dit eiland te ervaren. Het feest begint overdag met parades door de straten die aankondigen wat er later die avond in de clubs gebeurt. Dan ongebreideld plezier en wild feesten met go-go-dansers, beroemdheden, een zwembad in een enorme nachtclub, schuimfeesten… alles is mogelijk.

Een avondje discotheek Pacha Ibiza

Een avondje discotheek Pacha Ibiza © Faris Villena & Vitorino

Wie zei dat het eindigt?

De nacht eindigt nooit. Hoewel er enkele locaties zijn die vóór drie uur ’s ochtends sluiten, kunnen nachtclubs tot zonsopgang open blijven. En als je toch wilt feesten, vind je in steden als Madrid, Barcelona en Ibiza clubs die ’s morgens vroeg open gaan om het plezier van de avond ervoor gaande te houden.

Een zoet ontbijt als kers op de taart

Als jij een van degenen bent die honger krijgt na een avondje feesten, probeer dan de Spaanse gewoonte te volgen om als ontbijt een heerlijke chocolademelk met churros gedoopt in suiker te eten terwijl de zon opkomt. Je zal het leuk vinden!

Chocolade con churros

Chocolade con churros

Universitaire steden

Als je niet kunt wachten tot vrijdag om uit te gaan, dan is Spanje ook de plek om naartoe te gaan. Vooral in universiteitssteden als Salamanca, Santiago de Compostela of Granada is het heel gebruikelijk om op donderdag af te spreken om uit te gaan. De studenten geven deze bestemmingen een onverslaanbare leuke sfeer.

Vrijgezellenfeesten, groepsreizen…

Wist je dat er in Spanje veel bedrijven zijn die een onvergetelijk vrijgezellenfeest kunnen organiseren? U hoeft zich geen zorgen te maken over de vlucht, de bestemming of de club. Het enige waar jij aan hoeft te denken is dat je plezier hebt.

Viering op de Salamanca-beurs

Viering op de Salamanca-beurs © Turismo de Salamanca

Internationale festivals

Veel van de feesten in Spanje trekken duizenden mensen, allemaal uit op een leuke tijd, en dit zijn de beste tijden van allemaal om een ​​geweldige feestsfeer te garanderen, zowel overdag als ’s nachts. Februari is carnaval in Cadiz en Tenerife, wanneer de steden gevuld zijn met een groot aantal spectaculaire kostuums. In maart bieden de Fallas-festiviteiten in Valencia de aanblik van kolossale kastelen van vuur en non-stop feesten op straat. In juli kun je het typische stierenrennen door de straten van Pamplona zien tijdens de feesten van San Fermín en ’s avonds een feestelijke sfeer in de pubs. In augustus is er de Tomatina in Buñol, Valencia… je hebt keuze genoeg.

Festival van San Fermín in Pamplona

Festival van San Fermín in Pamplona

De Neptunus-fontein in Madrid, passend gekleed voor World Pride Day

De Neptunus-fontein in Madrid passend gekleed voor World Pride Day © World Pride Madrid

LGBTQI+-vibes

Vrijheid, respect en tolerantie zijn ook kenmerkend voor Spanje, en daarom is het een van de favoriete bestemmingen geworden voor de LGBTQI+-gemeenschap om zich te vermaken. Topkeuzes zijn Maspalomas op Gran Canaria en Sitges aan de Costa Brava. Het is ook gebruikelijk om buurten in grote steden te vinden met LGBTQI+ locaties, zoals de Eixample in Barcelona of Chueca in Madrid. Chueca wordt extra feestelijk tijdens de Pride-parade, die jaarlijks duizenden mensen samenbrengt.

Feesten aan zee

Kunt u zich voorstellen dat u de nacht doorbrengt met muziek aan zee? Dat kan op veel plaatsen in Spanje. Vooral de kusten van Catalonië, Valencia en Andalusië zijn populair, met hun bars aan het strand. De nacht van San Juan (eind juni) is bijvoorbeeld vooral bekend in Alicante, evenals enkele populaire festivals zoals dat in Cadiz in augustus om het voetbaltoernooi van de stad te vieren, dat duizenden mensen naar de stad brengt. strand voor barbecues.

Terras aan zee op het eiland Ibiza (Balearen)

Terras aan zee op het eiland Ibiza (Balearen)

Zoals je kunt zien, vind je in Spanje duizend excuses om het naar bed gaan over te slaan en om met volle teugen van de nacht te genieten. Om alles soepel te laten verlopen, volgen hier enkele tips.Praktisch advies- De meeste grote steden hebben nachtbusdiensten die doorgaans van middernacht tot zes uur ’s ochtends rijden.- Hoewel veel clubs tot zonsopgang open zijn, zijn er enkele – vooral in woonwijken – sluit tussen één en drie uur ’s ochtends.- Toegang tot nachtclubs is alleen toegestaan ​​voor personen ouder dan 18 jaar.- De verkoop van alcoholische dranken is beperkt tot personen ouder dan 18 jaar.- Voor toegang tot bepaalde locaties kan een bepaalde dresscode gelden.- Voor het nuttigen van alcoholische dranken buitenshuis zijn verboden, met uitzondering van de terrassen van locaties die speciaal voor dit doel zijn aangepast.- Op sommige stranden kunnen beperkingen gelden met betrekking tot lawaai, zwemmen en toegang, afhankelijk van de lokale regelgeving.