Spanje is een divers land: sleutels voor LHBTQI+ toeristen


Kies je bestemming goed

Zeker, je kunt overal in Spanje genieten van een perfecte vakantie, maar er zijn enkele bestemmingen die LHBTQI+-vriendelijk zijn verklaard. Je hebt veel plaatsen om uit te kiezen, van rustigere plaatsen zoals Sitges, Gran Canaria of Benidorm tot wat meer hectische en kosmopolitische plaatsen zoals twee van de grootste steden van het land, Madrid en Barcelona.

Bekijk de kalender

In Spanje zijn er naast de Pride-viering veel festiviteiten met een LGBTQI+-vriendelijke omgeving, dus een blik op de kalender zal je reis naar Spanje nog onvergetelijker maken. Voeg aan je lijst muziekfestivals, filmfestivals, sportevenementen… zelfs populaire festivals toe, zoals het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria.

Meisje danst op het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria in Las Palmas, Canarische Eilanden

Meisje danst op het carnaval van Las Palmas de Gran Canaria in Las Palmas, Canarische Eilanden © Samuel Mederos Medina

Ontdek nabijgelegen plekken

In sommige delen van Spanje kun je een breed scala aan plaatsen vinden voor de LGBTQI+-gemeenschap, zoals restaurants, bars, clubs en zelfs hotels, die een lange lijst vormen van ruimtes die gespecialiseerd zijn in LGBTQI+-toerisme en je plekken bieden waar je je kunt voelen thuis. Zoals je ziet is Spanje een land dat diversiteit waardeert en beschermt. Elk type plan voor elk type persoon, waardoor Spanje een van de meest LGBTQI+ vriendelijke landen ter wereld is, waar je van de perfecte vakantie zult genieten.

Toegang tot metro Chueca in Madrid, regio Madrid

Toegang tot metro Chueca in Madrid, regio Madrid