Spanje in het voorjaar

Traditionele koetstocht met paarden en feestelijk geklede mensen.


Fotografeer spectaculaire bloesems

Heb je ooit ervaren wat het betekent om anderhalf miljoen kersenbomen om je heen in bloei te hebben? Dit “landschapswonder”, dat alles wit kleurt, vindt plaats in maart of april in de Jerte-vallei (Extremadura), afhankelijk van het weer, en het is de moeite waard om er minstens één in je leven te zien. Wil je meer bloesem, zodat je een reis kunt plannen? Gedurende deze maanden worden ook meer dan 50.000 kersenbomen “wakker” in de Las Caderechas-vallei in Burgos en in de Sierra Mágina in Jaén. De stad Nalda in Rioja viert op haar beurt het Fiesta del Ciruelo en Flor (Pruimenbloesemfestival) en bezoekers komen naar het platteland rond Cieza (in de regio Murcia) om de fruitbomen in bloei te zien. Verleg eind april uw focus naar Asturië en de beroemde ciderregio als u de appelbomen wilt zien bloeien. Tussen mei en juni wordt de noordelijke Gredos (Ávila) de wereldhoofdstad voor de bloeiende Spaanse brem, die het landschap geel kleurt. En nu we vooruitkijken naar de zomer, wordt het Lavendelfestival in Brihuega (Guadalajara), dat in juli plaatsvindt, steeds bekender. Dit is het moment waarop de velden van de stad paars kleuren, wat geen enkele instagramer kan weerstaan.

  Pad door de kersenbomen in bloei in de Jerte-vallei (Extremadura)

Pad door de bloeiende kersenbomen in de Jerte-vallei (Extremadura) © Turismo de Extremadura

Natuur vol leven in de Nationale Parken

De 16 Spaanse Nationale Parken lijken in deze periode een explosie van leven te ervaren. Landschappen, zoals die in Ordesa en Monte Perdido (Huesca) en de meren van Covadonga (Asturië) in het hart van de berg worden spectaculair. Dit is ook een tijd om de vogels, herten en lynxen in Doñana (Andalusië) te bekijken of om rond de verschillende routes te wandelen.

Zie watervallen op het hoogtepunt van hun pracht

Het is ook de beste tijd om watervallen van dichtbij te bekijken en je vindt er enkele opvallende, zoals de Pozo de los Humos waterval in de Arribes del Duero (Salamanca), de Salto de Nervión waterval (tussen Álava en Burgos), de Streams van de rivier de Mundo (Albacete) en de oorsprong van de rivier de Cuervo (Cuenca).

Aigues Pases-waterval in Benasque (Huesca, Aragón)

Aigues Pases-waterval in Benasque (Huesca, Aragón) © Turismo de Benasque

Beleef de meest kleurrijke festiviteiten

Bloemen zijn ook de eregasten op enkele van de meest kleurrijke festivals in Spanje. Misschien wel de bekendste zijn de Courtyears in Cordoba die in mei worden gehouden (door UNESCO uitgeroepen tot immaterieel cultureel erfgoed), wanneer je door de mooiste binnenplaatsen van de stad kunt slenteren, die strijden om de meest opvallende decoraties met bloempotten met geraniums. , anjers en jasmijn. Ook in mei viert Girona de Temps de flors en vullen de patio’s, monumenten en hoekjes van de stad zich met planten en bloembakken. En wat bloemen betreft, in juni hebben we het Corpus Christi in plaatsen als Toledo, San Cristóbal de La Laguna (Tenerife), Sitges (Barcelona) en Ponteareas (Pontevedra) waarbij de straten versierd zijn met enorme tapijten gemaakt van bloemblaadjes.

Temps de Flors-festival in Girona (Catalonië)

Temps de Flors Festival in Girona (Catalonië) © Temps de Flors

Neem deel aan de paasweek, Sant Jordi of de aprilbeurs

Naast bloemen zijn deze drie uitstekende festivals om van te genieten tijdens dit seizoen. De Paasweek (tussen maart en april) is religieus van aard; De georganiseerde processies hebben een eeuwenlange traditie en de uitstorting van emoties zal je zeker verrassen. Het typische festival van Barcelona, ​​Sant Jordi, vindt plaats op 23 april en de traditie schrijft voor dat er geschenken in de vorm van boeken en rozen worden gegeven. Tussen april en mei is het Sevilla is aan de beurt met de aprilbeurs, wanneer het terrein en de stands vol zitten met mensen die “sevillanas” dansen en zich vermaken.

De aprilbeurs in Sevilla (Andalusië)

De aprilbeurs in Sevilla (Andalusië) © Turismo de Sevilla

Bezoek een stad: de tijd voor terrassen en stadstuinen

Geniet van het feit dat de hoge zomertemperaturen nog niet zijn aangebroken en geniet van een wandeling door de Spaanse steden in de lente. Stof je zonnebril af en probeer de meest innovatieve tapas op de terrassen op de daken van de hotels of op de gerenoveerde gastromarkten. Een andere activiteit die perfect is voor de lente is het verkennen van de beroemde stadsparken, zoals het Retiro in Madrid of Park Güell in Barcelona, ​​of botanische tuinen, zoals die in Marimurta (in Blanes, Girona), met indrukwekkend uitzicht op zee en beschouwd als een van de bekendste. van de beste botanische tuinen van heel Europa.

Puerta de Alcala in Madrid

Puerta de Alcalá in Madrid © Diego Muñoz Suárez

Klim aan boord van een toeristentrein

De beroemdste toeristentreinen van Spanje rijden tussen de maanden april en mei. Er is keuze uit een groot aantal: de Transcantábrico rond Noord-Spanje, de Al Ándalus rond Andalusië, de Tren dels Llacs rond de meren in de Pyreneeën (in Lleida), de trein gewijd aan de schrijver Cervantes, die van Madrid naar Alcalá de Henares. De meeste zijn vintage spoorwegen en er zijn voorbeelden van echte paleizen op rails, zoals de Transcantábrico Gran Lujo. Op een andere manier door Spanje reizen is een echte ervaring.

Transcantábrico-trein

Transcantábrico-trein © Trenes Turísticos Renfe