Spanje in de zomer


Enkele van de beste stranden ter wereld

Eén oceaan – de Atlantische Oceaan – en twee zeeën – de Cantabrische en de Middellandse Zee. De bijna 8.000 kilometer lange kustlijn van Spanje heeft veel te bieden. Een bezoek aan de vuurtorens in Galicië, duiken aan de Costa Brava, zeilen over de turquoise wateren van de Balearen en genieten van baaien als Turqueta en Caló des Moro, kijken naar de zonsondergang boven baaien zoals die van San Sebastián, genieten van de sfeer aan de Costa del Sol of liggend op vulkanische stranden op de Canarische Eilanden. Meer dan 600 uitzonderlijke stranden wachten op u, terwijl Spanje jaar na jaar zijn positie als wereldleider op het gebied van Blauwe Vlag-stranden behoudt.

Cala Turqueta-baai op Menorca

Cala Turqueta-baai op Menorca

Vissersdorpjes

Het intense blauw van de zee, de geur van zout, bruisende vismarkten en havens, de lokale keuken… Het leven aan de kust in zijn puurste vorm. In Noord-Spanje zullen de kustplaatsen Baiona, Ribadesella, Llanes, San Vicente de la Barquera, Santoña en Laredo u verrassen. En Spanje staat vol met charmante kustdorpjes, zoals Muxía en zijn kliffen, Cudillero en zijn amfitheater van gekleurde huizen , Bermeo en zijn bezoekerscentrum om meer te weten te komen over de spannende geschiedenis van de walvisvangst in de regio, Cadaqués en zijn museum gewijd aan Dalí…

Uitzicht op Cudillero (Asturië)

Uitzicht op Cudillero (Asturië)

Natuurtoerisme

Berglandschappen zijn perfect om te ontsnappen aan de hoge temperaturen. De toppen van de Pyreneeën of het Nationaal Park Picos de Europa in Noord-Spanje behoren tot de meest bezochte berggebieden. Voor multi-avontuurlijke sporten kunt u raften op de rivier de Gállego, en daarna Lanuza bezoeken. Een duik nemen in natuurlijke poelen in het binnenland zoals Extremadura, of boottochten door landschappen zoals de Arribes del Duero, zullen u ook verfrissen.

Raften op de rivier de Gállego

Raften op de rivier de Gállego

Welkom festivalgangers!

Onze podia verwelkomen elke zomer enkele van de beste groepen uit de nationale en internationale muziekscene. De line-ups worden elk jaar beter op bekende festivals als Madrid’s Nights at the Botanical Gardens, Nights at the Babel River, Luce Benicàssim, Sonorama en Starlite.

De chemische broers.  Sonar 2015

De chemische broers. Sónar 2015 © Geavanceerde muziek

Speciale avonden in steden

In de zomer genieten we allemaal graag van koele avonden buiten in de stad. Er worden enkele unieke evenementen georganiseerd: het Córdoba Gitaarfestival, het Klassieke Theaterfestival in Mérida in een Romeins theater met 2000 jaar geschiedenis achter de rug, avondrondleidingen naar monumenten zoals het Alhambra Paleis in Granada, de optredens van de Veranos de la Villa zomerfestival in Madrid of de Grec in Barcelona, ​​mysterietours door steden als Toledo…

Klassiek theaterfestival van Mérida

Klassiek theaterfestival van Mérida © Grupo Ciudades Patrimonio

Meteorenregens

Een van de midzomerevenementen is om half augustus de meteorenregen van de Perseïden (“lágrimas de San Lorenzo”, of de tranen van Sint-Laurentius) te gaan bekijken. De zomer is een geweldige tijd om sterren te kijken, en Spanje heeft een aantal van de beste plekken ter wereld om de sterren te zien. Het beste voorbeeld? Het eiland La Palma, dat is uitgeroepen tot het eerste Sterrenlichtreservaat ter wereld en beschikt over landhuislodges met een sterrenthema, organiseert sterrenkijksessies met gespecialiseerde instructeurs en biedt u de mogelijkheid de indrukwekkende faciliteiten van het Roque de Los Muchachos Observatorium te bezoeken. Je vindt in Spanje ook andere ongelooflijke regio’s om sterren te kijken, zoals het Monfragüe Nationaal Park in Extremadura.

Roque de los Muchachos-observatorium op La Palma

Observatorium Roque de los Muchachos op La Palma © Holbox

Themaparken die later open blijven

Verschillende dierentuinen en aquaria in Spanje, zoals het Zoo Aquarium in Madrid of het Oceanogràfic in Valencia, blijven in de zomer ook later op de avond open om verschillende soorten te zien onder het licht van de maan. De avondopeningstijden strekken zich ook uit tot waterparken, zoals Siam Park – een van de beste ter wereld – en tot pretparken en themaparken, zoals PortAventura World (aan de Costa Daurada), Terra Mítica (in Benidorm), Warner Park Madrid en Isla Mágica (in Sevilla).

Dierentuinaquarium van Madrid

Dierentuin Aquarium van Madrid © Dierentuin Aquarium van Madrid

Zomerse gerechten

Natuurlijk moeten we de verschillende Spaanse gerechten vermelden die ons op de warmste dagen verfrissen. Gazpacho en salmorejo, beide op basis van tomaat, zijn de bekendste koude soepen, maar er zijn er nog meer, zoals ajoblanco. Meer ideeën voor gerechten om te bestellen in de zomer? Salpicon de marisco is een koude zeevruchtensalade, pipirrana combineert gehakte rauwe ui, tomaat, groene paprika en komkommer, en esqueixada is gekoelde geroosterde groenten met gezouten kabeljauw. Veel bars en restaurants bieden ’s avonds de mogelijkheid om buiten op hun terras te dineren. En de laatste jaren is het gebruikelijk geworden dat de bekendste hotels van de stad hun dakterrassen openen, zodat bezoekers kunnen genieten van een drankje met een prachtig uitzicht.

Salmorejo

Salmorejo