Spanje, een van de beste bestemmingen voor gezinsvakanties in Europa


Costa Daurada, Tarragona Milde temperaturen, lange stukken fijn goudkleurig zand en een van de beste themaparken ter wereld, PortAventura World. Op slechts een uur rijden van Barcelona vind je Salou, in het hart van de Costa Daurada. Een badplaats die perfect is voor gezinsvakanties, met veel geweldige accommodatiemogelijkheden voor gezinnen, rustige stranden, een boulevard vol voorzieningen en veel activiteiten voor de kinderen, zoals karten en waterparken. Tenerife, Canarische EilandenDankzij het bevoorrechte klimaat is Tenerife de perfecte bestemming voor een vakantie met uw kinderen, aangezien u het hele jaar door van buitenactiviteiten kunt genieten. En er is zoveel te doen op dit eiland. We raden u aan te genieten van de stranden, uzelf te verliezen in het vulkanische landschap en naar de top van El Teide te gaan, de vulkaan van het eiland en de hoogste berg van Spanje. Ga op familie-excursies en geniet van het indrukwekkende landschap van het eiland en een ongelooflijk waterpark, Siam Park, waar u tal van activiteiten en shows voor het hele gezin kunt vinden.

Boven: Port Aventura, Tarragona.  Onder: Golfslagbad in Siam Park, Tenerife.

Boven: Port Aventura, Tarragona. Onder: Golfslagbad in Siam Park, Tenerife.

Valencia, Regio Valencia Een absolute must-see is de ongelooflijke Stad van Kunsten en Wetenschappen, vooral het wetenschapsmuseum, waar de kinderen de tijd van hun leven zullen hebben in een volledig interactieve omgeving waar het aanraken van de exposities ten zeerste wordt aanbevolen! Op deze grote site bevindt zich ook het grootste aquarium van Europa, het Oceanogràfic. Valencia is een door en door mediterrane stad waar je kunt genieten van zowel het verleden als de toekomst. Een andere geweldige plek om te bezoeken, het Bioparc is een dierentuin zonder kooien. De barrières zijn zo discreet dat het voelt alsof je in dezelfde ruimte bent als de dieren.

Maki's in Bioparc Valencia

Maki’s in Bioparc Valencia

CantabriëIn Santander vindt u het Cantabrisch Maritiem Museum en enkele bewoners van de Cantabrische Zee in het aquarium. En als je van dieren houdt, moet je echt het natuurpark Cabárceno bezoeken, waar de kinderen het geweldig zullen vinden om meer dan 100 soorten dieren van over de hele wereld te ontmoeten die in semi-vrijheid leven. En hier kun je ook in de tijd reizen door een bezoek te brengen aan de Altamira Neocave, die de oude schilderijen van de oorspronkelijke grot nabootst. Als je je na dit alles nog energiek genoeg voelt, bezoek dan het Forestal Park, een avonturenpark in een natuurlijke omgeving, of puzzel je een weg uit het Villapresente-doolhof.

Bruine beer in Cabarceno

Bruine beer in Cabarceno

Teruel, AragonIn Teruel vind je het beste van elk tijdperk, en iets dat alle leeftijden fascineert. Allereerst is er Dinópolis, een themapark dat volledig gewijd is aan dinosaurussen, waaronder Teruel’s Museum voor Paleontologie, met een van de beste collecties dinosaurusfossielen ter wereld. En ten tweede heb je de Mudejar-architectuur van Teruel. Het complex van middeleeuwse gebouwen wordt beschouwd als werelderfgoed en is perfect bewaard gebleven. In de omgeving van de stad bevinden zich heel wat kastelen, die zich uitstekend lenen voor een bezoek en voor een reis terug naar de tijd van ridders en prinsessen. Bezoek ten slotte de belangrijkste locaties waar de legende van de geliefden van Teruel zich ontvouwde; de ​​kinderen zullen er dol op zijn. Dit zijn slechts enkele van de plaatsen waar u met uw gezin geweldige avonturen kunt beleven, maar er zijn er nog veel meer. Zoals u kunt zien is Spanje de perfecte plek voor een gezinsvakantie, met activiteiten voor alle smaken en alle leeftijden; het is geweldig om te genieten van een echte vakantie.

Tyrannosaurus Rex, Dinópolis, Teruel

Tyrannosaurus Rex, Dinópolis, Teruel © Dinopolis Teruel