Pak je koffers: dit Spaanse plattelandsavontuur is perfect voor koppels

Twee toeristen met kaart op scooter.


Het binnenland van Spanje zit vol met unieke ervaringen waar u als koppel van kunt genieten. Dorpen vol geschiedenis, prachtige natuurgebieden en idyllische locaties die zo uit een sprookje lijken te komen; allemaal perfect om samen met je partner van te genieten. Hieronder belichten we enkele van de meest romantische plaatsen om te bezoeken in het binnenland van Spanje, zodat u kunt beginnen met het inpakken van uw koffer.

Uitzicht op de hangende huizen van Cuenca, Castilla-La Mancha

Uitzicht op de hangende huizen van Cuenca, Castilla-La Mancha

De betoverde stad Cuenca

Naast de beroemde hangende huizen van Cuenca, huizen hoog op een rotsachtige klif die bijna de zwaartekracht lijken te trotseren, en een van de populairste attracties van de stad, kun je hier ook een andere stad ontdekken, de betoverde stad. Een natuurlijke ruimte in het meer dan 90 miljoen jaar oude natuurreservaat Serranía de Cuenca, waar u kunt genieten van een mooie wandeling tussen de merkwaardige rotsformaties terwijl u uw fantasie de vrije loop laat.

Ercinameer aan de meren van Covadonga, Asturië

Ercinameer aan de meren van Covadonga, Asturië

Cangas de Onís, Asturië

Een prachtig dorp, perfect voor jou en je partner om jezelf te verliezen en te genieten van de rust terwijl je al zijn geheimen ontdekt. Zoals de Romeinse brug, een idyllische plek waar u verliefd zult worden op het geluid van de rivier de Sella, of de straten, waar u een wandeling kunt maken terwijl u zich verwondert over prachtige gebouwen zoals het Pintu-paleis. Bovendien hoeft u, als u van avontuur houdt, niet verder te zoeken dan de meren van Covadonga, een adembenemende natuurlijke ruimte in het hart van het Picos de Europa Nationaal Park, gedomineerd door tapijten van intens groen, alleen onderbroken door uitgestrekte vlaktes. van water. Een plek waar je liefde ongetwijfeld zal groeien.

Ronda in Malaga, Andalusië

Ronda in Malaga, Andalusië

Ronda, Malaga

Dit is een van de meest romantische steden van heel Spanje, en met goede reden, want de sfeer die je opsnuift als je door de oude straten of veel van de verborgen hoekjes loopt, is ongeëvenaard. Je kunt een stop bij het uitkijkpunt van de Puente Nuevo-brug niet missen, vanwaar je dit spectaculaire staaltje techniek in al zijn glorie kunt bewonderen. En je kunt simpelweg niet weggaan zonder de brug over te steken en te genieten van het ongelooflijke uitzicht terwijl je een magisch moment beleeft, vooral als je de laatste zonnestralen van de dag opvangt.

Paar dat een foto maakt tussen de kersenbomen in bloei in de Jerte-vallei, Extremadura

Paar dat een foto maakt tussen de kersenbomen in bloei in de Jerte-vallei, Extremadura © Esteban Martinena

Jerte-vallei, Cáceres

Deze vallei heeft een ongelooflijke natuurlijke schoonheid en je kunt er ook charmante dorpjes bezoeken waar je kleine en mooie plekjes kunt vinden om te verblijven, perfect om te genieten van de rust en je gezelschap. Maar als u hier met uw partner komt, is de beste tijd het voorjaar, wanneer de natuur een geweldige show voor u zal neerzetten. Dan is de hele vallei bedekt met een witte bloesemdeken van ruim anderhalf miljoen kersenbomen op de berghellingen, waardoor je de kans krijgt om hand in hand door een adembenemend mooi, onvergetelijk landschap te wandelen.

Sculptuur van de geliefden van Teruel, Aragón

Sculptuur van de geliefden van Teruel, Aragón © Karsol

De geliefden van Teruel, Aragón

Teruel wordt beschouwd als de Spaanse stad van de liefde vanwege de beroemde legende van Isabel de Segura en Juan Martínez de Marcilla, de geliefden van Teruel. Twee jonge mensen die een onmogelijke romance hadden en stierven omdat ze niet samen konden zijn. Tegenwoordig kun je hun graven in de San Pedro-kerk bezoeken, waar een beeldhouwwerk staat van de twee jonge geliefden met hun handen naar elkaar toe gestrekt zonder elkaar echt aan te raken. Teruel beschikt ook over een ensemble van historische monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan ​​vanwege de fascinerende Mudéjar-architectuur, en u zult een geweldige tijd hebben terwijl u verdwaalt in de straten van de oude stad.