Ontdek de stranden van de Costa Brava, Girona


Kristalhelder water omarmd door kliffen waar kleine baaien hun toevlucht zoeken, geven die speciale charme aan de noordkust van Catalonië. Er zijn veel stranden die u kunt verkennen langs de Costa Brava, voor een dagje uit met het hele gezin, om te genieten van watersporten of om te ontspannen in een afgelegen baai… Wilt u er een paar ontdekken?

Uitzicht op het strand van Aiguablava in Begur (Girona, Catalonië)

Uitzicht op het strand van Aiguablava in Begur (Girona, Catalonië)

Strand van Aiguablava, een oude haven met een wild landschap (Begur)

Het strand van Aiguablava, geïsoleerd van de verstedelijkte gebieden, is een klein natuurlijk hoekje met ondiep turquoise water, omgeven door een berglandschap en Kaap Begur. Het gebied heeft een parkeerplaats, verhuur van duikuitrusting en een enkele strandbar waar u een typisch gerecht of twee kunt proeven.

Uitzicht vanaf de Marimurtra-tuinen in Sa Forcanera, Blanes (Girona, Catalonië)

Uitzicht vanaf de Marimurtra-tuinen in Sa Forcanera, Blanes (Girona, Catalonië)

Cala Sa Forcanera, een betoverende oase (Blanes)

Deze baai ligt verborgen onder een klif. Je kunt het alleen per kajak of boot bereiken vanuit de haven van Blanes (een kilometer verderop), waardoor het een super rustig strand is om van te genieten, in gezelschap, of misschien zelfs alleen. Boven de klif vindt u de Marimurtra Botanische Tuin, die wordt beschouwd als de beste mediterrane tuin van Europa.

Uitzicht op het strand van Portitxol in La Escala (Girona, Catalonië)

Uitzicht op het strand van Portitxol in La Escala (Girona, Catalonië) © Ajuntament de l’Escala

Strand van Portitxol, een gezinsgericht strand (La Escala)

Als u de promenade van Empúries volgt, bereikt u het strand van Portitxol. De kalme zee, het fijne zand, de strandbars, de douches en de parkeerplaats maken dit strand een ideale plek om te genieten van een dagje uit met het gezin. Bovendien herken je het misschien wel, want dit strand is in veel tv-reclames verschenen.

Uitzicht op het strand van Sa Boadella in Lloret de Mar (Girona, Catalonië)

Uitzicht op het strand van Sa Boadella in Lloret de Mar (Girona, Catalonië)

Strand van Sa Boadella, een strand dat van alles een beetje heeft (Lloret de Mar)

Een ongerept strand, weg van de drukte van zwemmers die zich concentreren op de aangrenzende stranden. Toch biedt het alle gemakken van de drukkere stranden, zoals douches en restaurants met uitzicht op zee. Als u daar eenmaal bent, kunt u genieten van uw favoriete watersport, of een wandeling maken langs de klif met de mooie Santa Clotilde-tuinen.

Uitzicht op het strand van Port Bo in Calella de Palafrugell (Girona, Catalonië)

Uitzicht op het strand van Port Bo in Calella de Palafrugell (Girona, Catalonië)

Het strand van Port Bo, het decor voor de Cantada de Habaneras (Calella de Palafrugell)

Een stadsstrand omringd door schilderachtige vissershuisjes en kleurrijke boten die op het zand rusten. Met de komst van de eerste zaterdag in juli ontvangt het strand een groot aantal bezoekers om de Cantada de Habaneras van Calella de Palafrugell te vieren (concerten gehouden in havens en Spaanse kustgebieden gebaseerd op oude zeevaartliederen).