Ontdek de steden die ons de meeste Spaanse Olympische medaillewinnaars hebben opgeleverd


De sportinfrastructuur in Spanje is zeer indrukwekkend, met veel verschillende clubs, faciliteiten en natuurgebieden die speciaal zijn ontworpen zodat je 365 dagen per jaar elke vorm van sport kunt beoefenen. Als zodanig verschijnen er elke dag grote namen uit de sportwereld in verschillende steden, om Spanje elke vier jaar op de Olympische Spelen te vertegenwoordigen. Barcelona, ​​Madrid en Las Palmas de Gran Canaria zijn de Spaanse hoofdsteden met het grootste aantal Olympische medailles. Maar er zijn ook verschillende andere steden die veel medailles hebben voortgebracht: Gijón, Santander, San Sebastián, Palma de Mallorca, Alicante, Vitoria en Terrassa.

Video van Zürich Marató Barcelona nog steeds

Barcelona

Barcelona was gastheer van de Olympische Spelen in 1992. Er werden enkele ongelooflijke gebouwen gebouwd om de spelen te herdenken, zoals het Palau de Sant Jordi. Tegenwoordig heeft Barcelona het record van de Spaanse stad met de meeste Olympische medailles. Het is altijd een geweldige vaandeldrager geweest van de atletische geest waar het bekend om staat, en behoudt deze status door talloze spectaculaire sportevenementen te organiseren. Een van de meest opmerkelijke evenementen is de populaire marathon, die voor iedereen toegankelijk is. En het succes is te danken aan het feit dat de route door veel van de meest interessante gebieden van de stad loopt. Dus als je het aandurft, zul je niet alleen kunnen genieten van een onverslaanbare ervaring, maar zul je ook records breken bij het ontdekken van boeiende ruimtes en gebouwen die zo fascinerend zijn als de Sagrada Familia of Casa Milá.

Madrid Open video nog steeds

Madrid

Madrid is getuige geweest van de geboorte van vele grote atleten. Zozeer zelfs dat het wordt beschouwd als de Spaanse stad met het beste Olympische record: meer dan 50 medailles, waaronder veel gouden medailles! Als u het competitieve talent zelf wilt ervaren, kom dan genieten van een van de vele zeer competitieve, internationale evenementen waar enkele van de allerbeste Olympische atleten samenkomen, zoals de beroemde Madrid Open.

Teaser Transgrancanaria-video nog steeds

Las Palmas de Gran Canaria

Meer dan 200 kilometer kustlijn en het hele jaar door een lenteklimaat. Dit zijn de twee belangrijkste kenmerken die Las Palmas de Gran Canaria tot een belangrijk prestatiecentrum voor buitensporten maken, waar atleten van over de hele wereld komen om te trainen en zich te vermaken, ongeacht het seizoen, terwijl ze voortdurend in contact zijn met de natuur. . Een bewijs hiervan zijn de talrijke sportevenementen die in de stad worden gehouden, zoals het beroemde Transgrancanaria, dat elk jaar duizenden trailrunners op de proef stelt. Veel atleten zijn ook in deze prachtige eilandstad geboren en gebruiken de verschillende stranden als hun eerste sportvelden vanaf jonge leeftijd. Dit komt omdat ze meestal diensten aanbieden die sportbeoefening mogelijk maken, met name watersporten, zoals het geval is op de stranden van Maspalomas en El Inglés. Veel van de in Las Palmas de Gran Canaria geboren medaillewinnaars vertegenwoordigen dankzij hun inspanningen heel Spanje in sporten als zeilen, synchroonzwemmen, taekwondo en handbal. Maar ze zijn ook geholpen door de stranden en de natuur, die perfect zijn voor het houden van sportwedstrijden het hele jaar door.