Ontdek de meest populaire traditionele sporten in Spanje


Je kent vast wel de meest voorkomende sporten in Spanje, zoals voetbal, basketbal, tennis, fietsen en golf. Er zijn echter nog andere traditionele sporten uit de Spaanse regio’s die je, als je een nieuwsgierige atleet bent, zeker wilt proberen. Ontdek deze spellen die rijk zijn aan de Spaanse cultuur en bezoek de belangrijkste bestemmingen in Spanje als expert in hun lokale sport.

Spelers in een spelletje Baskische pelota

Spelers in een Baskisch pelotaspel © Alberto Cabello

Baskisch pelota: speel het met je hand

Dit traditionele spel uit Baskenland ontstond in de 13e eeuw en er zijn minimaal twee spelers bij betrokken. Elke speler moet om de beurt een bal tegen een muur slaan aan de grens van een veld dat een “frontón” wordt genoemd. Hoewel het gespeeld kan worden met rackets, “palas” (knuppels) en “remontes” (mandachtige vorm), is het traditioneel om het met je blote hand te spelen. Welke stad in de regio je ook bezoekt, je zult altijd in staat zijn om Basken te vinden die deze leuke sport beoefenen. Ga je gang en probeer het nadat je plaatsen hebt bezocht die zo spectaculair zijn als bijvoorbeeld de middeleeuwse oude binnenstad van Vitoria, de indrukwekkende architectuur van het Guggenheim in Bilbao en het strand La Concha in Sint-Sebastiaan.

Uitzicht op het Canarische worstelkampioenschap

Uitzicht op het Canarische worstelkampioenschap © Ayuntamiento de Arona

Canarisch worstelen: een uitdaging om in evenwicht te komen

Als u een vakantie naar de archipel plant, kunt u zeker genieten van de uren zonneschijn op stranden zoals El Médano op Tenerife, La Pared op Fuerteventura en Maspalomas op Gran Canaria. Voeg een dosis sport toe aan je route door het Canarische worstelen te ontdekken, een symbool van de identiteit van het eiland. De inheemse bevolking van de eilanden beoefende deze interessante sport al, die bestaat uit het uit balans brengen van de tegenstander totdat je hem de grond laat raken met een deel van zijn of haar lichaam. lichaam. Op een cirkelvormig terrein worden technieken die ’trucs’ worden genoemd gebruikt om je tegenstander uit balans te brengen, altijd zonder hem pijn te doen en terwijl de vaardigheid prioriteit krijgt. Zoals het gezegde luidt: betere vaardigheid dan kracht!

De Aragonese bar: een worp vol geschiedenis

De arbeiders op de velden in Aragon spelen al eeuwenlang op de Aragonese bar. Aan het einde van hun harde werkdagen daagden ze elkaar uit om een ​​van de stukken van de ploeg te gooien om te zien wie de grootste afstand kon bereiken. En zo werd dit spel populair totdat het elke zondag op stadspleinen werd gespeeld. Momenteel wordt het nog steeds gespeeld, dus bezoek gerust magische steden in Aragon zoals Alquézar in Huesca, Uncastillo in Zaragoza en Albarracín in Teruel om deze traditionele Spaanse sport live te zien spelen.

Murcian caliche: een leuk spel voor alle leeftijden

Als je naar Murcia gaat en plaatsen bezoekt die zo mooi zijn als Lorca, Caravaca de la Cruz en Cartagena, ontdek je niet alleen een indrukwekkend cultureel en historisch erfgoed, maar zie je misschien ook mensen de bekende Murciaanse caliche spelen. Dit is een traditioneel spel uit de 20e eeuw dat bestaat uit het plaatsen van een cilindrisch stuk op de grond, een zogenaamde “caliche”, en het omverwerpen ervan met metalen stukken, bekend als “moneos”. Een ideaal spel voor kinderen en volwassenen: probeer het en geniet van een van de meest originele plannen in de regio Murcia! En dit zijn enkele van de meest traditionele sporten in Spanje. Je wilt er een proberen, toch? Bezoek Spaanse steden en word een expert in deze interessante spellen!