Ongebruikelijke winkelmogelijkheden in Andalusië


Andalusië heeft veel bezienswaardigheden, waaronder interessante winkels en dingen die er te koop zijn. Hier kunt u verdwalen in levendige markten, luxe artikelen direct aan zee vinden en werkelijk unieke producten kopen.

Luxe winkels in Puerto Banús, Marbella, Malaga

Luxe winkels in Puerto Banús, Marbella, Malaga © Ayuntamiento de Marbella

Luxe winkelen in Malaga

In Marbella, de hoofdstad van de Costa del Sol, kun je designerartikelen van wereldberoemde namen kopen in het glamoureuze Puerto Banús, waar ruim honderd van deze luxe merken verkrijgbaar zijn, veelal in hun eigen boetieks.

Ambachtelijke aardewerkartikelen uit Níjar, Almería

Ambachtelijke aardewerkartikelen uit Níjar, Almería

Serviesgoed in Almeria

Aardewerk is een van de opvallende handwerkproducten van Andalusië, vooral het keramiek uit Níjar. In dit stadje vind je veel handgemaakte items, unieke stukken die origineel en exclusief zijn en gekenmerkt worden door kleurrijke afwerkingen.

Een vrouw koopt een Manila-sjaal in een winkel in Sevilla

Een vrouw die een Manila-sjaal koopt in een winkel in Sevilla © Anibal Trejo

Flamenco shoppen in Sevilla

Zelfs als je niet naar de voorjaarsbeurs komt, is het vrijwel verplicht om een ​​flamenco-souvenir van de stad mee naar huis te nemen. Het is geen verrassing dat je flamencojurken, sjaals, waaiers en keramiek en serviesgoed van La Cartuja de Sevilla aantreft in de straten van de oude wijk van Sevilla.

Uitzicht op Calle Cruz del Conde, de belangrijkste winkelstraat van Cordoba

Uitzicht op Calle Cruz del Conde, de belangrijkste winkelstraat van Cordoba © joserpizarro

Calle Cruz Conde in Cordoba

Dit is een van de beroemdste straten van de stad, waar je niet alleen veel winkels vindt, maar ook de traditionele Cordoba-tavernes waar je kunt genieten van heerlijke tapas. Bovendien kunt u enkele unieke stukken van de filigrane sieraden van Cordoba kopen.

Een van de ingangen van de Alcaicería-markt in Granada

Een van de ingangen van de Alcaicería-markt in Granada © Simona Bottone

La Alcaicería, Granada

Tegenwoordig heeft deze plaats een groot aantal kleine winkeltjes die souvenirs en lokaal handwerk verkopen. Maar vroeger was het Granada’s markt voor luxegoederen, waar je zijde, sieraden en bont kon kopen.