Natuuractiviteiten op La Palma: ontketen het avontuur

Wandelaars op bergpad met uitzicht op vallei.


Er wordt vaak gezegd dat La Palma een aard van contrasten heeft. En zo is het. Kliffen, bergen, watervallen, vulkanen, diepe ravijnen, drakenbomen, weelderige laurierbossen en een van de grootste vulkanische caldera’s ter wereld. De isla bonita (het ‘mooie eiland’) is het groenste van de Canarische Eilanden en na de meest recente uitbarsting in 2021 is een klein deel van het grondgebied het jongste van Spanje geworden. Elke hoek van het eiland lijkt een nieuw gebied te verbergen paradijs dat wacht om ontdekt te worden. En het beste van alles is dat er duizend manieren zijn om van deze landschappen te genieten: wandelen, mountainbiken, duiken, paragliden… Vergeet dus uw laarzen en uw zwemspullen niet, en bereid u voor op een aantal geweldige ervaringen op het eiland. .

Wandelaar in Cardones de La Palma, Canarische Eilanden

Wandelaar in Cardones de La Palma, Canarische Eilanden © Visit La Palma – Van Marty

1.000 kilometer aan wandelpaden

Tijdens uw bezoek aan La Palma vindt u een perfect bewegwijzerd netwerk van paden met verschillende moeilijkheidsgraden die het eiland van de kust tot aan de top bestrijken. Klaar voor een wandeling? Je kunt langs vulkanen wandelen of het kustpad nemen dat aan het eiland grenst. Kijk op deze pagina voor meer informatie over elk pad. Ook vind je hier de 16 populairste routes.

Fietsers aan de kust van La Palma, Canarische Eilanden

Fietsers aan de kust van La Palma, Canarische Eilanden © Bezoek La Palma – Eisenschink

Per buggy, quad, fiets – er zijn nog veel meer manieren om het eiland te verkennen

Als fietsen jouw ding is, dan zul je het leuk vinden om enkele van de geconditioneerde routes af te leggen die door landschappen met dennenbossen en vulkanen lopen. Andere ongebruikelijke leuke ervaringen zijn een rit met een buggy of 4×4-quad over vulkanische lavastromen en door tunnels van laurisilva. En de meest onverschrokkenen kunnen zich in de ingewanden van de aarde wagen, lavabuizen afdalen of grotten induiken met een deskundige speleoloog-gids.

Ideeën om van de zee te genieten.

Het strand draait niet alleen om zwemmen. Als je op zoek bent naar een ander soort activiteit, meld je dan aan voor een van de boottochten om walvissen te spotten die vertrekken vanuit Tazacorte – je kunt zowel schildpadden, vliegende vissen als walvissen spotten. Nog meer suggesties? Wat dacht u van het verkennen van de kust rond Fuencaliente per kano, of gaan duiken op verschillende eilandlocaties zoals Los Cancajos, Tazacorte en Puerto Naos. Vulkaanuitbarstingen hebben een fascinerende onderzeese wereld van bogen, torens en grotten gecreëerd. Download hier een duikgids. Berijd de golven, ga op in de wind, voel je vrij en laat je meevoeren naar de opwinding, door te kitesurfen of windsurfen op het strand van de hoofdstad.

Paragliden over het eiland

Wist je dat La Palma een van de plekken ter wereld is met de meeste dagen die perfect zijn voor paragliden? Vraag bij elk VVV-kantoor op het eiland naar de vele paraglidingplekken en bereid je voor op een panoramisch uitzicht op het landschap!

Toeristen kijken naar de hemel vanuit het Caldera de Taburiente Nationaal Park in La Palma, Canarische Eilanden

Toeristen kijken omhoog naar de hemel vanuit het Caldera de Taburiente Nationaal Park op La Palma, Canarische Eilanden © Visit La Palma – Miguel Calero

Geniet van de sterren

De nachtelijke hemel van La Palma is ronduit spectaculair en fascinerend. Je zult nog nooit zo’n hemel hebben gezien of het unieke gevoel hebben ervaren dat je de sterren, de planeten en het universum binnen handbereik hebt. U hoeft alleen maar de stedelijke gebieden te verlaten om van de pracht en praal ervan te genieten. U kunt ook een van de astronomische uitkijkpunten bezoeken die gunstig verspreid over het eiland liggen, of de diensten van een van de bedrijven en professionals inhuren om een ​​onvergetelijke sterrenkijkervaring te beleven. Je zult begrijpen waarom het eiland een Starlight-reservaat en -bestemming is.

Detail van Porís de la Candelaria in La Palma, Canarische Eilanden

Detail van Porís de la Candelaria in La Palma, Canarische Eilanden

De rust van het plattelandstoerisme

Als je de essentie van het eiland wilt ontdekken en de kers op de taart van je duurzame vakantietaart wilt zetten, kun je het beste jezelf volledig onderdompelen in landelijke bestemmingen met veel charme, waarvan je er veel in het noorden kunt vinden. . Een paar voorbeelden: La Tosca, een boerderij midden in een bos met drakenbomen; Puntagorda en Las Tricias, waar de bloeiende amandelbomen een prachtige show zijn; El Tablado, gelegen tussen de twee grootste ravijnen van het eiland; San Andrés en zijn eeuwenoude herenhuizen; Santo Domingo de Garafía en zijn ambachtelijke zuivelfabrieken; Porís de Candelaria, dat verborgen lijkt te zijn in een grot… Op veel delen van het eiland kunt u de rust van het plattelandsleven ervaren, verblijven in een landelijk huis midden in de natuur, genieten van de zonsondergangen of een originele rondleiding krijgen door een biologische bananenplantage.