Leer Spaanse wijnen beter kennen door de plaatsen te bezoeken waar ze gemaakt worden


Met meer dan 4.000 wijnhuizen is Spanje een land van wijn. En sommige van de geproduceerde wijnen zijn over de hele wereld bekend. Via wijn ontdek je een aantal prachtige plekken en routes die je niet mag missen als je van een lekker glas wijn houdt.

Wijngaarden van La Rioja

Wijngaarden van La Rioja

La Rioja

Fris, aromatisch en goed uitgebalanceerd: de wijnen met deze gekwalificeerde oorsprongsbenaming (DOC) worden over de hele wereld gewaardeerd. La Rioja is een land van wijn, zowel in steden als Logroño, waar u kunt genieten van de uitstekende gastronomie, als in landelijke gebieden zoals Briones, waar u wijn kunt leren tussen de wijngaarden of in het Vivanco Museum voor Wijncultuur.

Uitzicht op Siurana in El Priorat, Tarragona

Uitzicht op Siurana in El Priorat, Tarragona

El Priorat

Deze variëteit is bovendien bekroond met de Gekwalificeerde Oorsprongsbenaming voor zijn wijnen van extreem hoge kwaliteit. Donkere, intense wijnen met een hoog alcoholgehalte, geboren in de vulkanische bodem van een gebied rijk aan geschiedenis, waar je authentieke Romeinse ruïnes in Tarragona kunt bezoeken, of naar wijnfestivals zoals die in Falset kunt gaan.

Wijnmakerij in Ribera del Duero, Castilla y León

Wijnmakerij in Ribera del Duero, Castilla y León © Chiyacat

Ribera del Duero

Tempranillo is de bekendste wijn die in deze landen wordt geproduceerd en wordt opgeslagen in traditionele ondergrondse kelders, zoals die van Aranda del Duero. U kunt niet alleen heerlijke, fruitige, duurzame en volle wijnen proberen, u kunt ook plaatsen bezoeken die in de tijd zijn gevangen, zoals het kasteel van Peñafiel en het klooster van Valbuena del Duero.

Nationaal park Las Tablas de Daimiel in Castilië La Mancha

Nationaal park Las Tablas de Daimiel in Castilla La Mancha © joserpizarro

La Mancha

Droge, bleke, aangenaam aromatische wijnen uit de meest uitgestrekte wijngaarden ter wereld, die ruim 400.000 hectare beslaan. Er valt hier echter nog veel meer te genieten: steden boordevol cultuur, zoals Toledo en Sigüenza, en natuurgebieden zoals natuurpark Tablas de Daimiel.