Landelijke uitjes naar Catalonië om de belangrijkste bergen te ontdekken


Montserrat

Om deze ongewone berg te ontdekken, kunt u de tandradbaan (bergbaan) nemen vanuit Montserrat, in Monistrol. Het brengt je naar de top, naar het toeristische centrum. Van daaruit kunt u kiezen uit verschillende opties om uw bezoek voort te zetten: neem de Sant Joan-kabelbaan die u naar het heiligdom van Sant Joan en het natuurlijke uitkijkpunt brengt, of blijf rond het klooster en het Montserrat-museum. Je zult La Moreneta persoonlijk ontmoeten, de maagd waarvoor het heiligdom is gebouwd. U zult versteld staan ​​van de geschiedenis en de omgeving, maar het beste van alles: u kunt zich verdiepen in de natuur. Veel excursies starten vanaf dezelfde plek en u kunt unieke paden bewandelen.

Tandradbaan (bergbaan) in Montserrat, Catalonië.

Tandradbaan (bergbaan) in Montserrat, Catalonië.

Montseny-natuurreservaat

Het Montseny-massief ligt tussen de provincies Vallès Oriental, La Selva en Osona. In dit biosfeerreservaat vind je verschillende bergtoppen met allerlei activiteiten. De belangrijkste mogelijkheden zijn wandelen en ATB’s (All Terrain Bikes), terwijl je altijd geniet van een volledige dag midden in de natuur. Voor een fantastisch uitzicht kun je naar de toppen van Matagalls, Turó de l’Home, Les Agudes of Llano de la Calma klimmen. En hier, waar groen is, is cultuur. Je kunt bijvoorbeeld de megalithische constructies van de Sierra del Arca, de Romeinse villa van Can Terrers en middeleeuwse kastelen zien. Het is erg leuk om het in de herfst te bezoeken, omdat de boombladeren in verschillende kleuren geverfd zijn.

Natuurreservaat Montseny tussen de provincies Vallès Oriental, La Selva en Osona, Catalonië.

Natuurreservaat Montseny tussen de provincies Vallès Oriental, La Selva en Osona, Catalonië.

Pedraforca

Deze iconische berg ligt tussen de gemeenten Gósol en Saldes (Berguedà, Barcelona). Het maakt deel uit van de Sierra del Cadí, in het natuurreservaat Cadí-Moixeró. Door zijn verrassende vorm is het een van de meest herkenbare in heel Catalonië. Het is een perfecte bestemming om te wandelen. U kunt verschillende gemarkeerde routes volgen. Sommigen van hen liggen aan de voet van de berg en bieden u de mogelijkheid om de steden in de omgeving te ontdekken. Als je van rotsklimmen houdt, kun je verschillende routes aan de noord- en zuidkant beklimmen (de zuidkant is het populairst). In de buurt van Pedraforca kunt u naar de bron van de rivier de Llobregat gaan en vervolgens naar Castellar de n’Hug (het uitzicht zal u sprakeloos maken), of meer te weten komen over de invloed van de textielindustrie in Catalonië bij Colonia Vidal.

Uitzicht op de berg Pedraforca in het natuurreservaat Cadí-Moixeró, Catalonië.

Uitzicht op de berg Pedraforca in het natuurreservaat Cadí-Moixeró, Catalonië.

Pica d’Estats

In het hart van de Pyreneeën is Pica d’Estats de hoogste berg van Catalonië. De meest gebruikelijke route omhoog begint vanuit Sotllo, in de provincie Lleida. Het beklimmen van deze berg vereist een bepaald niveau van expertise, maar is ook onweerstaanbaar voor iedereen die pieken in zijn bergsportpaspoort wil noteren. De beste tijd om een ​​top te beklimmen is altijd van mei tot september, maar je kunt op elk moment van het jaar een uitje plannen. Wanneer kom je?

Watervlot in Pica d'Estats, Catalonië.

Watervlot in Pica d’Estats, Catalonië.