Hoe kaartjes kopen en het Alhambra bezoeken


Het Alhambra in de stad Granada is een van de beroemdste monumenten ter wereld en een van de meest bezochte plekken in Spanje. Om uw bezoek extra op te laten vallen, vertellen wij u alles over de soorten kaartjes die er zijn en hoe u deze kunt kopen.

Binnenplaats in het Alhambra, Granada

Binnenplaats in het Alhambra, Granada

1. Voorafboekingen

Een optie is om uw ticket maximaal drie maanden van tevoren te kopen. Wij raden u aan zo vroeg mogelijk te reserveren om teleurstelling te voorkomen.

Binnen in het paleis van Karel V

Binnen in het paleis van Karel V

2. Koop alleen via officiële kanalen

Er zijn twee manieren om uw kaartje vooraf te kopen. Je kunt het kopen via de officiële website of door te bellen naar +34 858953616.

Hof van de Mirte tijdens de nachtelijke rondleiding door La Alhambra de Granada © Pepe Marín.  Patronato van het Alhambra en het Generalife

Hof van de Mirte tijdens de nachtelijke rondleiding door La Alhambra de Granada © Pepe Marín. Patronato van het Alhambra en het Generalife

3. Kies het juiste type ticket

Het algemene ticket geeft toegang tot alle voor het publiek toegankelijke ruimtes. Het tuinenticket geeft ondertussen alleen toegang tot de belangrijkste aangelegde gebieden. Er zijn ook twee kaartjes voor nachtelijke bezoeken: één voor de paleizen (het hele jaar door verkrijgbaar) en één voor de Generalife-tuinen en het paleis (beschikbaar van april tot november). Het ticket ‘Alhambra-ervaringen’ omvat een nachtelijke rondleiding door de Nasrid-paleizen en een dagtour door de tuinen de volgende dag. Beide geven gratis toegang tot het Paleis van Karel V en het Alhambra Museum.

Binnenplaats van de leeuwen in het Alhambra, Granada

Binnenplaats van de leeuwen in het Alhambra, Granada

4. Let op als u reist met kinderen jonger dan 12 jaar

De kaartjes voor deze kinderen zijn gratis, maar moeten wel aangeschaft worden zodat zij toegang krijgen. Voor minderjarigen van 3 tot 11 jaar moeten de tickets bij aankoop worden gereserveerd, samen met de rest van de tickets voor volwassenen. Kaartjes voor kinderen jonger dan 3 jaar hoeven niet vooraf gereserveerd te worden, aangezien deze verkrijgbaar zijn bij de kassa’s of bij de ingangen van het monument.

Mirador de Granada

Mirador de Granada

5. Organiseer je bezoek rond de openingstijden van de Nasridenpaleizen

Een bezoek duurt ongeveer drie uur, hoewel de Nasrid-paleizen vaste bezoektijden hebben die worden toegewezen bij de aankoop van het ticket. Deze kunnen niet worden gewijzigd. Plan daarom uw bezoek rond deze tijden. Wij raden de volgende twee routes aan: Alcazaba – Paleizen – Generalife, of als alternatief Generalife – Alcazaba – Paleizen. Houd rekening met de volgende afstanden: het duurt 15 minuten van de ingang van het Alhambra naar het Generalife, 17 minuten naar de Nasrid-paleizen, en 20 naar het Alcazaba.

Gedeeltelijk paleis in het Alhambra, Granada

Gedeeltelijk paleis in het Alhambra, Granada

6. Bedenk hoe je bij het Alhambra komt

Als u met de auto komt, houd er dan rekening mee dat u vanaf de zuidelijke ringweg (Ronda Sur) moet komen, aangezien privévoertuigen niet vanuit het stadscentrum mogen naderen. Misschien vindt u het handiger om een ​​taxi of de lokale bus C3 of C4 te nemen (de rit duurt 15 tot 20 vanaf Plaza de Isabel La Católica in Granada) of de toeristentrein “Granada City Tour” te nemen. Als u besluit te lopen, duurt het ongeveer 20 minuten vanaf Paseo de los Tristes of vanaf Plaza del Realejo.

Tuinen van de Parador de San Francisco, aan het Alhambra in Granada

Tuinen van de Parador de San Francisco, aan het Alhambra in Granada

7. Neem je digitale of gedrukte tickets mee

Om toegang te krijgen, moet u naast uw identiteitsbewijs of paspoort uw fysieke of digitale QR-codeticket tonen. Als u dat wenst, kunt u het kaartje meenemen afgedrukt op A4-papier, of met het soort kaartje dat wordt verstrekt aan de loketten en automaten.

Detail van bogen in het Alhambra

Detail van bogen in het Alhambra

8. Als u uw ticket nog niet heeft gekocht, kunt u dit op de dag van uw bezoek doen

Hoewel we niet adviseren om tot het laatste moment te wachten, is vooraf reserveren mogelijk tot twee uur vóór uw bezoek. Je hebt ook de mogelijkheid om kaartjes te kopen bij aankomst bij het monument. Er is geen enkele garantie dat er kaartjes beschikbaar zullen zijn, en kaartjes gekocht bij het Alhambra zijn alleen geldig voor die dag. Betaling kan alleen met creditcard (bij de kaartautomaten) of contant (aan de kassa).

Detail van een mozaïek in het Alhambra

Detail van een mozaïek in het Alhambra

9. U kunt een virtuele rondleiding door het Alhambra maken terwijl u reikhalzend uitkijkt naar de dag van uw bezoek

We raden u aan dit te doen met deze multimediagalerij.